domki szeregowe

Kupiliśmy domek szeregowy na osiedlu 4Pory Roku,niedawno go odebraliśmy i jak dotąd jesteśmy zadowoleni, nie obyło się bez drobnych usterek ,jednak te w usługach są nie do uniknięcia. O jakości i klasie firmy świadczy bardziej to ,w jaki sposób podchodzi do zgłaszanych usterek i w jakim terminie je usuwa i w tym kontekście Hanza wypada świetnie.Wspomnę tu sprawę płotu który w pierwszym wykonaniu nie do końca spełniał nasze oczekiwania a po wykonaniu poprawek wygląda doskonale. Ok, kończę to wychwalanie żeby nie zapeszyć, mam nadzieje że dalsze nasze wrażenia ze współpracy z tym developerem nie pogorszą tego obrazu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: domki szeregowe

SPROSTOWANIE -niestety czas zweryfikował naszą wstępną opinię o firmie HANZA, na nasze nieszczęście przyszła zima i trzeba było włączyć ogrzewanie, okazało się ,że w pokojach na piętrze maksymalna temp. jaką można uzyskać to 19,6 st. i to przy temperaturze wody w obiegu 70 st.-grzejnika nie można dotknąć-taki jest gorący, na dole jest ok bo zwyczajnie są wieksze grzejniki. HANZA jak dotąd jest głucha na argumenty o zbyt małych grzejnikach więc zaczynamy wraz z sąsiadami organizować grupę i wspólnie walczyć z developerem, jeśli będzie to konieczne to również na drodze sądowej. Szkoda ,że ogólnie dobre wrażenie jakie mamy z posiadania ładnego i dobrze zlokalizowanego domku psuje taka błahostka. Jak na razie zatrudniliśmy rzeczoznawcę który wykona pomiary kamerą termowizyjną kilku budynków oraz wyda opinię o systemie ogrzewania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: domki szeregowe

Bardzo przykro czyta się tego typu opinie, które przede wszystkim świadczą o braku wiedzy technicznej, braku wiedzy o fizyce budowli. Byłem u Pana Maćka, gdy w nocy temp. spadała pożej 8 stopni, w dzień -2 stopnie, w całym mieszkaniu +24 st. Bardzo chetnie zmierzę się nawet przed sądem, z każdym fachowcem i porozmawiamy o zbudowanym domku. Mimo tych pomówień pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie Krzysztofie, Pana odpowiedż przeczytałem po 6 latach :), Pana wiedza techniczna zapewne jest większa od mojej. jak Pan wie na drogę sądową nie wyszliśmy, ale wszyscy - w naszym szeregu musieliśmy wymienić grzejniki na piętrze na większe. Zapewne to Pana zdziwi , ale po tej operacji wszyscy mamy ciepło.....Być może posiadł Pan wiedzę teoretyczną, ale praktyka... Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0