dr Barbara Frankowska-Konopa - warto?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
co sądzicie o tej lekarce? jakim jest fachowcem, czy jest miła, dokładna, życzliwa?
jakie ma ceny?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: dr Barbara Frankowska-Konopa - warto?

Ja słyszałam o niej bardzo dużo pochlebnych opinii... I nigdy złego słowa...

Ale jak poszłam sama, żeby potwierdzić że jestem w ciąży (z wynikiem krwi) to mi powiedziała, że to jeszcze nic nie znaczy bo na tym etapie ponad 30% występuje poronień...
Kiedy zapytałam czy jakichś czynności mi nie wolno (bo w pracy miałam obowiązek dżwigania pewnych rzeczy) to stwierdziła, że przeciwwskazania mogłyby być dopiero w 3 trymestrze ciąży żeby nie wywołać wcześniejszego porodu, a tak mam robić wszystko i niczym się nie przejmować bo co ma być to będzie... (i że mogę dźwigać, bo jak zarodek silny to wytrzyma, a jak słaby to lepiej żeby się sam poronił - bo przecież natura wie co robi...)
Jak poszłam do niej zdaje się w 10 tyg na usg i widząc taką bardzo skupioną i zaniepokojoną minę podczas badania zapytałam czy wszystko jest w porządku to odpowiedziała, że: "chyba tak, tylko ten zarodek jest jakiś taki dziwny, zupełnie nie podobny do człowieka..."

Nie wiem... generalnie wydawało mi się, że jest kompetentna i dość skurpulatna. Odpowiadała na wszystkie pytania. No i generalnie powiedzmy, że miała rację (zależy jak na to spojrzeć)... Ale nie takich komunikatów oczekiwałam od lekarki która ma prowadzić moją pierwszą i bardzo wyczekiwaną ciążę..
Koleżanki, które mi ją polecały nie miały podobnych odczuć, więc to moja subiektywna opinia.
A kasowała chyba 80 zł za wizytę o ile dobrze pamiętam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja mam inne zdanie bo doktor prowadzi moją ciążę od początku i jestem zadowolona. Cena aktualna teraz to 100 zł. ale w tej cenie jest usg. Na początku miałam różne dolegliwości i strasznie panikowałam dlatego zdarzało mi się dzwonić do doktor i pytać o rożne dolegliwości zawsze coś poradziła, odebrała telefon.

Nie możemy mieć pretensji do lekarzy, że nie utożsamiają się z naszą ciążą tak bardzo emocjonalnie jak pacjentka. To jest nie możliwe, dla ginekologa jesteśmy pacjentkami w ciąży jak wiele kobiet, oszaleli by gdyby z każdą ciążą się tak emocjonalnie wiązali bo przy ewentualnym poronieniu musieli by zamykać gabinet i leczyć się u psychologa że nie potrafili uratować dziecka. Niestety czasem najlepszy lekarz nie jest w stanie wygrać z naturą. (ona sama decyduje) Nie ważne gdzie pójdziesz jeśli ma być wszystko ok to w przychodni do której należysz możesz iść i nie będzie problemu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

dr Frankowska-Konopa prowadzila moją pierwszą ciąże i teraz również do niej chodzę
jestem zadowolona, bo to kobieta doświadczona, sama ma czwórke dzieci i wizyty u niej to przyjemność.
nie przesadza z niczym, zawsze mówi jak jest, bada dokładnie, także nie mam żadnych zastrzeżeń:)
polecam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

czy polecacie ją na pierwszą wizytę? - nie chciałabym się zrazić do ginekologów na dzień dobry:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pewno:-)
ja od razu po pierwszej wizycie wiedziałam, że to będzie moja gin!
chodzę do niej już od 7-8 lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

tez polecam dr frankowską. chodze do niej juz od kilku lat i jestem zadowolona. teraz prowadzi moja pierwsza ciążę i nadal nie moge narzekac. zawsze jest usmiechnięta, mila i odpowiada na kazde pytanie.

Ja ja tez polecam, ale zgadzam sie ze ona ma taki luzacki stosunek do ciazy, tzn dla niej ciaza to nie jest choroba, zreszta sama ma 4 dzieci, wiec wie jakt o jest byc w ciazy. Ja na poczatku kiepsko sie czulam i ona byla zawsze bardzo pomocna, dala mi nawet zwolnienie, ale jak tylko poczulam sie ok, to wrocilam do pracy. Jest fajna i zna sie na tym co robi, nie straszy niepotrzebnie, nie zleca niepotrzebnych badan. I jest bardzo delikatna w badaniu :)

Wiecie czy dr pracuje jeszcze w jakims szpitalu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

w zeszlym roku pracowala w wojewodzkim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A wiecie coś więcej na temat cen? czy w cenie wizyty jest np cytologia lub inne badania, czy trzeba płacić dodatkowo, jeśli tak to ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W cenie 100zl jest rowniez cytologia i USG dopochwowe. Pierwsza wizyte u ginekologa mam juz dawno za soba, tez sie balam, ale od pierwszej chwili z dr Basia caly stres uciekl. Ciesze sie, ze trafilam do niej (z polecenia kolezanki), bo pozwolilo mi to na bezstresowe wizyty u ginekologa. Zamierzam tez powierzyc pani dr prowadzenie mojej ciazy w przyszlosci. Zdecydowanie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie polecam Pani doktor, pojawiłam się u niej w 10 tygodniu poinformowała mnie abym się nie cieszyła bo ciąża może się nie utrzymać.Właściwie nic w tym nie byłoby złego gdyby nie to, że dodała że samo najwyżej się złuszczy nie trzeba będzie skrobać, wyznaczyła następną wizytę za 2 tyg.
Gdy zjawiłam się po 2 tyg. z plamieniem wypisałą dupaston i pozwoliła dalej chodzić mi do pracy.Na szczęście na drugi dzień poszłam do innego lekarza który złapał się za głowę, ponieważ okazało się że krwotok jest także wewnętrzny , a na dodatek jest to ciąża bliźniacza.
Więc jak taka niby wspaniała Pani Doktor tego wszystkiego nie widziała?
Co z tego że ma 4 dzieci, może zwyczajnie nosiła je bez problemu tak jak ja moją pierwszą ciążę 12 lat temu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie doktor Basia ostatnio bardzo rozczarowała.
Wydawała mi się bardzo sympatyczna i życzliwa jak chodziłam do niej przed ciążą. Jestem teraz w pierwszej ciąży i prowadzi ją inny lekarz - na
NFZ. Do Pani doktor chodziłam co jakiś czas na wizyty , konsultację i USG. W prywatnym gabinecie jest odrobinę spokojniej niż w państwowym. Ale gdy tylko pojawiły się problemy i pozwoliłam sobie na
telefon z prośbą o poradę to dostałam taki opie....l, że aż płakałam.
Po tej rozmowie więcej mnie u siebie nie zobaczy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani dr Frankowska nie pracuje w wojewódzkim ale ma tam raz w miesiącu dyżur żeby nie wyjść z wprawy :-)
Ja nie jestem z Niej zadowolona, ale każdy wybiera co mu odpowiada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

DOKTUR BASIA JEST SYNPATYCZNA JEST BARDZO MIŁA DOKTUR BASIA JEST BARDZO DOBRA I ŻECZOWA I OTWARTA I BARDZO CIEPŁA KOBIETA LEKARKA KTÓRĄ ZNAM JEST GINEKOLOGIEM OD SPRAW KOBIECYCH NP CYKOLOGIA , SUG ,KRIOTERAPIA EFG I TAK DALEJ .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

DOKTOR BASIA FRANKOWSKA - KONOPA JEST BARDZO MIŁA I SYMPATYCZNA JEST BARDZO ŻECZOWA BARDZO DOBRA ,JEST GINEKOLOGIEM OD SPRAW KOBIECYCH SUG ,CYKOLOGIA ,KRIOTERAPIA . WARTO DO DOKTUR BASI FRANKOWSKIEJ - KONOPY PRZYCHODZIĆ .

Nie polecam.

ZDECYDOWANIE NIE WARTO! Moje pierwsze wrażenie o p. Basi było pozytywne, cieszyłam się, że znalazłam swoją dr. Niestety BARDZO mnie rozczarowała...Gdy po otrzymaniu pozytywnego wyniku Bety świadczacej o ciąży zadzwoniłam do pani doktor ponieważ tego samego dnia zaczęłam plamić...Kazała powtórzyć wynik powtórzylam spadł o połowę :( Zadzwoniłam -stwierdziła poronienie nie proponując nawet wizyty powiedziała, że na tym etapie organizm sami" się "wyczyści" ..Niestety nadal się źle czułam powtórzyłam wynik znowu się powiększył , samopoczucie coraz gorsze-wreszcie trafiłam do szpitala odrazu na stół operacyjny!Diagnoza -ciąża pozamaciczna.... ;( To był ostatni moment inaczej mogłabym stracić jajowód a nawet życie...NIE POLECAM!!! Wszystkim życzę dużo zdrowia i odnalezienia swojego odpowiedniego lekarza :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety pani doktor wprowdziła mnie w błąd. Mam bardzo obfite miesiączki, anemię, ostatnie bóle w dolnej części brzucha i chciałam znaleźć przyczynę . Pani doktor po zbadaniu i zrobieniu usg stwierdziła, że jestem zdrowa, nawet mięsniaki, które miałam zniknęły. a"silne krwawienia to taka moja uroda".zapłaciłam 100 zł i i cieszyłam się, że wszystko jest w porządku. Wcześniej miałam umówioną wizyte u innej pani ginekolog( na NFZ), było to 2 tygodnie później. Poszłam i okazało się, że mięśniaki są , a oprocz tego mam polip na macicy i drugi na szyjce macicy. Dostałam odrazu skierowanie do szpitala na zabieg.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam pytanie odnośnie zwolnień w trakcie ciąży i zaświadczeń potwierdzających ciąże. Czy dr Barbara robi z tym jakies problemy?
moja praca jest dosyc stresującą, wiecie moze kiedy wystawia sie takie zaswiadczenie i zwolnienie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jezeli bedziesz prowadzic u Niej ciaze to problemu zadnego nie ma ani ze zwolnieniem ani z zaswiadczeniem.

Dr prowadziła moją drugą ciążę i z czystym sumieniem mogę panią doktor polecić ,jeżeli chodzi o zwolnienia to zawsze sama pytała mnie czy zwolnienie dawać na każdej wizycie ,ja nie brałam ale jakby co to problemu by nie było .

Ja nie podzielam tej opini..owszem dostałam zwolnienie ale nie obyło się bez "ale" i gadania... nie było to bezpodstawne zwolnienie bo nawet lekarz w mojej pracy (miałam interwencję bo zemdlałam w pracy) powiedział,że moje stanowisko wyklucza mnie calkowicie z pracy w czasie ciąży! A dla Pani Basi nie bylo to problemem.. obecnie jestem w 20 tyg ciązy i biję się z myślami czy nie zmienić lekarza... raz lekarka jest jak do rany przyłóż a raz nieprzyjemna i wizyta jest na odczepnego. Poza tym mimo, że chodze już długo do niej ciągle musze przypominac jej o swoich stałych chorobach - to trochę irytujące. Widać lekarka ma swoje "ulubione" pacjentki albo.. zależy od jej humoru jak będzie przebiegała wizyta... trochę straciłam do niej zaufanie dlatego nie wiem czy ma dalej prowadzić moją ciążę!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

podzielam opinie w 100 %. Ja na szczescie jestem juz po zmianie lakarza.
To co usłyszałam na ostaniej wizycie bylo porostu chore. Według pani doktor kobieta w ciąży "moze przewalac gnój". Tak mi powiedzała. Jeżeli mam mdłosci to mam wyiotowac na biurko. Tragedia!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja rowniez nie polecam. Gdy poprosilam o zaledwie tygodniowe zwolnienie z uwagi na bole brzucha ( wizyta na izbie przyjec, zalecony przez lekarza dyzurnego d*phason i lezenie) bardzo wybuchla i oczywiscie zwolnienia nie dala. Czulam sie jak kretynka, ktora chce naciagnac na lewe zwolnienie. Dr byla bardzo niemila. Wyszlam od niej i sie prawie poplakalam. Byla to moja pierwsza i ostatnia wizyta ciazowa u tej dr. Nie podwazam kompetencji, bo takie na pewno sa, ale chodzi o wysluchanie Pacjentki i empatie. Rowniez mam wrazenie, ze kompletnie nie kojarzy pacjentek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również polecam. Zawsze wszystko dokładnie tłumaczy, miła. Osobiście nie mogę nic jej zarzucić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jej problem to to, ze w czasie swoich ciąży świetnie sie czuła! Nie rozumie że ktoś może czuć się innaczej.
Rzeczywiście zwolnienia zbyt łatwo u niej nie dostaniesz.
Mnie denerwowało to, że przez 9 miesięcy na każdej wizycie jakby mnie nie pamiętała - jakby widziała mnie po raz pierwszy! Musiałam jej o sobie opowiedzieć to dopiero sobie przypominała - przynajmniej sprawiała takie wrażenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chodziłam do pani dr parę lat jestem po dwóch poronieniach przy drugiej ciąży kiedy to na sor kazano mi brać leki na podtrzymanie i leżeć dostałam opi....l że co ma być to będzie i że nikt nie ma wpływu na to czy się ciążę donosi a do pracy mam chodzić bo ciąża to nie choroba i g...o ją obchodzi że pracodawca nie ma dla mnie w tej sytuacji stanowiska które było by dla mnie bezpieczne jak to powiedziała mam siedzieć na d*pie i za to niech mi płaci a nie idzie na łatwiznę i próbuje się mnie pozbyć podsumowując ciąża tak ale od drugiego trymestru bo w pierwszym palcem nie kiwnie zwolnienie może da ale od łaski bo co ma być to będzie a ciążą to nie choroba wizyty raz ok a innym nie bo zależy od humoru doktor ogólnie oceniam na 2 plus

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...