dr Monika Buchajewicz neurolog na izbie przyjęć

Ogromne podziękowania dla Pani neurolog Moniki Buchajewicz za nieprzeciętną troskę, zrozumienie dla cierpienia, empatię i przede wszystkim mądrość i profesjonalizm w podejściu do pacjenta. Przyjechałam z potwornym bólem kręgosłupa i nerwu kulszowego. Pani doktor z uwagą i spokojem dopytała o szczegóły dolegliwości, udzieliła wszelkich potrzebnych mi informacji, wytłumaczyła co się ze mną dzieje i co mnie czeka w dalszym leczeniu. Bardzo uspokoiła i udzieliła ogromnego wsparcia. Chyba pierwszy raz spotkałam lekarza tak przejętego stanem pacjenta.
Jednak na taką wyrozumiałość sanitariuszy już nie mogłam liczyć. Mam na myśli panów sanitariuszy, którzy tej nocy byli na izbie. Byli niechętni, szorstcy, niedostępni. Pan Sebastian zwracał się do mnie jak bym była intruzem, jego kolejnym życiowym problemem, mechanicznie podłączał kroplówki, sprawiając przy tym dodatkowy ból, skrytykował kiedy wiłam się z bólu prosząc o coś na złagodzenie cierpienia. Bałam się go prosić o pomoc. Panie pielęgniarki i sanitariuszki już bardziej wyrozumiałe. Wiem, że pracy na izbie było i jest mnóstwo, jednak jak widać, można też dobrze nastawić się do pacjenta.
Pani Monice jeszcze raz bardzo dziękuję.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dr Monika Buchajewicz neurolog na izbie przyjęć

Mogę potwierdzić każde słowo na temat pani dr Buchajewicz! Jak dotąd nie spotkałam takiego podejścia lekarza do pacjenta, nawet przy wizycie prywatnej. Lekarz, człowiek i anioł w jednym!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak cudownego człowieka, oddanego pacjentowi wcześniej nie znałam. Pozostaje nadal pod opieką Pani doktor i wierzę, ze bedzie dobrze.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dr. Monika złota kobieta. Nigdy nie spotkałam się z lekarzem, który w tak miły i troskliwy sposób zająłby się pacjętem. Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

w 100 %potwierdzam wszystkie opinie.spotykalam dobrych i zlych lekarzy ale pani doktor jest wyjatkowa.myslalam ze tacy istnieja tylko w starych legendach a tu jednak :)calkowite oddanie pacjentowi!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również bardzo dziękuję Pani doktor Buchajewicz. Chciałabym być pod stałą opieka Pani Doktor, ale niestety nie wiem gdzie poza szpitalem przyjmuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Doktor przyjmuje na ul.Wałowej w Gdańsku..Ta Kobieta jest lekarzem z powołania,dba o pacjenta i słucha tego co mowi...dla mnie jest WIELKA!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyłączam się również do podziękowań dla Pani neurolog Moniki Buchajewicz! Pani Doktor 7 lat temu uratowała moją babcię i przywróciła ją do normalnego egzystowania po ciężkim udarze mózgu. Babcia cały czas przebywa pod opieką Pani Doktor, która wykazuje się olbrzymią empatią i troską o pacjenta. Idąc na kolejną wizytę, nie czujesz się kolejnym pacjentem tylko tym "jedynym" dla którego Pani Doktor jest w pracy. Zawsze znajdzie czas, a gdy wymaga sytuacja wesprze dobrym słowem. Oby więcej takich lekarzy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0