Re: dr Stefanowicz-Kujawa watpliwosci
A ja mam bardzo dobre zdanie o tym lekarzu.
Pierwsza ciaze prowadzilam u slawnego lekarza w trojmiejskim swiatku.
Wizyta 200 zl plus badania.Niestety ciaza na etapie 10tyodnia przstala sie rozwijac, to uslyszalam, ze nic nie da sie zrobic i mamsiezglosic do sszpitala na lyzeczkowanie...Bardzo przezylam strate ciazy i chcialam usrzec sie przed kolejna. Na koljenej wizycie u znanego dr p. uslyszalam,ze nie ma sensu,ze szkoda moich pieniedzy na badania, tylko zachodzic w nastepna ciaze. i ta nastepna ciaza przestala sie rozwijac w 9 tygodniu.nie uslyszalam zadnych slow pocieszenia,wyjasnienia czemu tak sie dzieje, tylko 'zapraszam na nastepna wizyte po zabiegu "
Do Kujawy trafilam dzieki znajomej, ktora sie u niej leczy z 15 lat i jest bardzo zadowolona.I ona juz po moim wywiiadze, zroblila liste badan, ktore pomoga znalezc przyczyne, czemu trace ciaza. I ta przyczyna byla chora tarczyca.Gdy zaszalam w kolejna ciaze, to Kujawa mi ja prowadzila.I bylam bardzo z niej zadowolna. Przede wszytkim nie bagatelozowala moich nawet najmniejszych dolegliwosci, moglam zawsze przyjechac,zeby rozwiac moje niepokoje.stad rozumiem te kolejki przed jej gabinetem,gdy cos sie dzialo, to przyjezdzalam bez kolejki,,zawsze mnie przyjela i uspokoila. A pewnie takich ciaz i osob niepokojacych sie o swoja ciaze tak jak ja jest wiecej , wiec moze stad te kolejki, gdy teraz do niej chodze, rozumiem sytuacje,ze ktos moze byc w takiej potrzebie, jakiej ja bylam w ciazy...
Badan duzo zleca,ale nie dziwiie sie,bo moja ciaza latwa nie byla.A lepiej czegos nie zaniechac...
Jak dla mnie jest bardzo ciapla osobe. W takiej sytuacji jak moja potrafila poprowadzic mloja ciaze do szczesliwego konca.Moj synek urodzil sie o czasie caly i zdrowy.
A co do prowadzenia kartotek, to mi akurat odpowiadalo,ze wszytkie wynika badan mam u sieibe. Kuajwa wpisywala mi je w zeszycie, ktory nosilam przy sobie, tam bylo co byl na wizycie, jakie leczenie. Bardzo to sie przydaloa,gdy w wakacje wyjechalam na wczsy i zaplamilam i musialam jechac do lekarza. Dzieki notatkom w zeszycie lekarze w szpitalu widzieli, co mi jest i zwiekszyli dawke progesteronu.
Wiec ja jestem za tym,zeby miec wyniki badan u siebie w domu. I gdy ide na wizyte, to biore ze soba i pokazuje.
0
0