A nasza drukarka odmówiła posłuszeństwa po tym jak ktoś użył taniego zamiennika. Osobiście wolę oryginalne tusze, bo z tego co zauważyłam, to te zamienniki bardzo szybko się kończą. Często zamienniki to pozorna oszczędność…
jak się kupuje jakieś mega tanie to jest ryzyko że cos może pójść nie tak, ja kupuję actisy od paru lat i jak na razie problemów żadnych nie było, jakość w porządku
ja należę do zwolenników zamienników asarto! Są to dobrej jakości zamienniki, które nie naruszają gwarancji, nie wylewają i nie psują drukarek.
Cena, wydajność i jakość mówią za siebie! To naprawdę dobra inwestycja.
Łatwo dostępne zamienniki to asarto. Generalnie kupisz je w necie, w sklepach i marketach. A drukarek pod asarto jest mnóstwo, nawet na ich stronie możesz sobie sprawdzić.
Jeżeli chodzi o tusze w dobrych cenach, to polecam sobie sprawdzić w internecie. Na przykład tutaj - https://www.tuszmarkt.pl/drukarka-atramentowa-canon-pixma-ts3150.html jest dużo tuszy w naprawdę atrakcyjnych cenach, zamienniki, co tylko się chce. Właściwie do każdych modeli drukarek.
Do biura w firmie polecam urządzenia wielofunkcyjne oferowane przez SmartCopy. Możesz takie od nich wynająć co jest korzystniejszym rozwiązaniem niż zakup nowego.
Zamienniki tonerów to produkty oferowane przez producentów innych niż oryginalny producent drukarek. Są one zaprojektowane, aby być kompatybilne z określonymi modelami drukarek, często oferując niższą cenę przy zachowaniu dobrej jakości wydruku. Wybierając zamienniki, należy zwrócić uwagę na ich zgodność z drukarką.