bardzo proszę sasiadów wzdłuż ulicy pszennej o odśnierzanie swoich posesi gdyż ułatwi wszystkim nam życie,zwłaszcza ze nadchodzi winter time,mieszkałem 8 lat Canada,i tam wszystkie tak robiom, dziękuję,igor
ma pan racje, przewiduja opady, a nawet tak na nadchodzaca zime po prostu warto pamietac o obowiazku odniezania oraz odsniezaniu samochodow. ja tez mieszkalam zza granicom,Niemcy, Munich, i tam to inaczej juz wyglonda. pozdrawiam serdecznie
Nawyki z blokowisk niestety. Co on będzie przy bloku szeregowym odsnieżał . masz taki obowiązek baranie!
a po drugie ktos wam grzecznie napisał i od razu szydera,żałosni ludzie
Od szeregów na pszennej do ulicy jest dobre parę metrów więc co ludzie mają odsniezac.? Chodników nie ma, więc za odśnieżenie drogi i pobocza odpowiada zarządca drogi. Chodnik należy odśnieżyć jeżeli jest bezpośrednio przy posesji. Także jeżeli chodzi o odśnieżanie "chodnika" przez mieszkańców to może się to tyczyć ostatniego odcinka pszennej gdzie są jumby bezpośrednio przy posesji.
to prawda,dziś nie będzie padać,ale już jutro nie wiadomo,może nie,a może tak.dobrze było by to wszystko odsniezyc I zostawić swoje posesje bardziej przyjaznr
zgodnie z prawem chodnik to utwardzona powierzchnia przeznaczona tylko do ruchu pieszych o szerokości min 1,5m. Pokaż mi chodnik przy pszennej. No choćby 10mb. Bardzo mi przykro ale nie ma obowiązku odśnieżania poboczy!!