duphaston pomogł Wam?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
hej dziewczyny mam pytanko tak jak w temacie i czy miałayscie jakies skutki uboczne he :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: duphaston pomogł Wam?

czy pomógł? mam miesięcznego synka - więc zdecydowanie TAK :)

o skutkach ubocznych nic nie wiem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

o to super a AgusGda długo go brałas zanim zaszłas w ciąze?? i

ja go brałam w ciąży na podtrzymanie :)

brałam go w obydwu ciążach od 6 do 18 tgc. miałam plamienia, dlatego został mi przepisany. wierzę że mi pomógł....mam dwie córeczki

ja brałam do 32tc :)

ja też mam synka dzięki niemu

no to mniejmy nadzieje ze mi tez pomoze:) hi hi a miałyscie jakies skutki uboczne

Ja zaczęłam brać w 11 tc po plamieniach, brałam do 16 tc. Nie wiem jak by było gdybym go nie brała, ja brałam i jest ok :)

Ja go brałam od początku ciąży bo pierwszą poroniłam i chyba tak do 22tyg, jeszcze nie urodziłam także o skutkach ubocznych nie mogę ci nic powiedzieć. Podczas brania fizycznie czułam się dobrze a psychicznie wręcz idealnie bo dawał mi on nadzieję że wkońcu się uda i tak też jest.Teraz tylko czekam i czekam i czekam . . .

image

o no to super bo mi gin mowila ze moge po nim sie kiepsko czuc ale widze ze wiekszosci nic nie jest:) wiec Sandra szczesliwego rozwiazania zycze :)

Ja brałam przed ciążą luteinę potem w ciąży jeszcze duphaston, ale niestety czułam się fatalnie żołądek mi wysiadł po nim ale i tak brałam do 22 tc w końcu ciąża ważniejsza a bóle żołądka trudno jakoś wytrzymałam.potem już brałam tylko luteinę. Teraz jestem w 29tc :)

no tak styczniówka masz racje dzidzia ważniejsza:) no to mam nadzieje ze mi tez pomoze:)

Brałam Duphaston na podtrzymanie ciąży. Lekarz przepisał mi go po pierwszym USG i brałam przez kilka tygodni. Żadnych dolegliwości nie miałam po nim. Wręcz przeciwnie, czułam się lepiej. Potem przez jakiś czas stosowałam luteinę i synuś urodził się donoszony i zdrowy :) Nie masz się czego obawiać. Wszystko będzie OK. Pozdrawiam

Ja brałam duphaston bo nie udawało mi się zająć w ciążę prawdopodobnie dlatego że cykle miałam 25-42 dniowe. Brałam go od 16-tego do 25-tego dnia cyklu i udało mi się jaść już w pierwszym miesiącu przyjmowania go, więc myślę, że mi pomógł. No i brałam go jeszcze od 7 do 12 tygodnia, ze względu na jednorazowe plamienie.
Skutków ubocznych nie zauważyłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja brałam od 7 do 20 tygodnia ciąży ze względu na krwawienia.Dziś mam zdrową córeczkę.Na pewno pomógł i czułam się po nim dobrze.

słonko a do jakiego lekarza chodzisz(łas)??

pierwsze 3,5 miesiąca ciązy byłam na tym leku... czy pomógł - mam synka :)
skutki uboczne mnie ominęły

W drugiej ciąży brałam go od 6 do 22 tyg. i nie było żadnych skutków ubocznych, no przynajmniej takich, o których bym wiedziała ;) Teraz jestem w 7 tyg. i znów biorę - raczej na wszelki wypadek, bo już 4 razy poroniłam i poza dolegliwościami ciążowymi nic mi nie dolega:):)

przykro mi ze 4 razy :( ale teraz na pewno bedzie dobrze :)pozdrawiam

ja brałam w pierwszej ciązy i w drugiej też biorę, lekarz mówi że to profilaktycznie. Obie ciążę były i są bezproblemowe :-)

Ja chodzę do lekarza na NFZ do przychodni na Suchaninie. Niestety nie chodze już do tej Pani dr, ponieważ jak byłam u niej na początku sierpnia i dostałam ten duphaston to ona sama była już wysoko w ciąży. Jak się dowiedziałam że sama jestem w ciązy chciałam do niej iść ale niestety już nie przyjmowała i musiałam zmienić lekarza.

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)