duży rozmiar

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
tak sobie dzisiaj rozpaczam... mam rozmiar 42 (chyba ciagle?), w biuscie 85D - bylam wczoraj mierzyc suknie, niestety nie bylo mojego rozmiaru, wiec wciskalam sie w mniejsze numery gorsetow, zeby znalezc dobry fason. Biust "wypietrzal" mi sie pod brode i generalnie nie byl to najladniejszy widok. I tak sobie dzisiaj mysle, czy przy "wiekszych" rozmiarach powinno sie wogole myslec o gorsetach? czy lepiej o jakiejs nieobciskajacej bluzeczce, czy gorsety (ktore maja przeciez swoja grubosc) nie za bardzo eksponuja rozmiar, jeszcze go powiekszajac...? Nie chodzi mi o ubranie sie w zaslaniajacy luzny "worek" ale cos lekkiego, nieobciskajacego.... hmmmm.... czy ktoras z Was ma podobne przemyslenia? albo moze juz przez to przeszla? i wygrala? :o)
moze...?
Jeziorko :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: duży rozmiar

Ja też miałam ten problem (i mam nadal bo moje rozmiary nie uległy zmianie).Gdy byłam szukać sukienki też nie wciskałam się w żadne gorsety!Zdecydowałam sie że będę szyła sukienkę w salonie we wrzeszczu na manhatanie (elja) bo tu uszyją sukienke nie zaleznie jakich jestes rozmiarów.Co do gorsetu to poradzili mi zeby był na szelce wtedy wszystko lepiej sie układa no i ja bede czuła sie komfortowo

jeziorko juz kiedys wklejalam to zdjecie ale wkleje jeszcze raz:) podoba mi sie ta panna mloda a jej rozmiar chyba jest wiekszy niz 42 ;) biust tez ma spory :), a gorset tez moze byc, ale odpowiednio uszyty:) nie za maly!! :) najlepiej z jakimis pionowymi liniami :) wycieciem pionowym choc malutim, no i jesli gorset to i spodnica :) i tu raczej nierozkloszowana, delikatne A, maretial na gorset i spodnice wybierz nieblyszczacy :) uwazaj zeby aplikacje ewentualne kwiatki ozdowy na gorsecie byly bardziej drobne niz duze :)

image

Jeśli ta pani na zdjęciu ma rozmiar 42, to moje wszystkie lustra są ostro wyszczuplające.Wcale nie uważam tego rozmiaru za duży.Kurcze,laski,skąd wy bierzecie takie dołujące stwierdzenia.Fakt,biuścik może i duży Jeziorko,ale nie przesadzajmy.Moim zdaniem właśnie gorset zmniejsza optycznie wszystko a do tego podkreśla super talię.Ja mam 75C i wcale nie wygląda na ogromny.Ale może to moja subiektywna opinia,teraz już nie wiem.Życzę szybkiego znalezienia pięknej sukienusi.

Nesia, powoli dochodzę do wniosku, że to również zależy od wzrostu, ja i te moje 180 cm powodują, że 75-80 C wygląda ok, i w gorsecie i wogóle we wszystkim :) może dla kogoś kto jestniiiiiziutki i ma 160 cm rozmiar 42 jest już problemem :(

Trochę racji,że wzrost daje inne spojrzenie na figurę rozmiar 42.Ja mam 172,więc ...Ale i tak nie uważam,że jest to rozmiar niepopularny i uwierzcie mi,że w salonach,gdzie mierzyłam,nie było czegoś takiego, że nie mogłam się w nic wcisnąć i że panie brały mnie za wieloryba....Dlatego nos do góry.I tak niezależnie od rozmiaru będziemy pięknie wyglądać w dniu ślubu!!!!I koniec!!!!!!

napisalam, ze ma wiekszy ! rozmiar niz 42, nie wiem co jest dolujacego w tym co napisalam, chcialam pomoc :)

jo jo jo, nic jestdobrze :) wsio jest okej :))))))
tylko czasem ciężko coś na siebie należć normalnego ;) ale to nicnieszkodzi...odchudzę się i będę miała 38 ;) tylko oby biust mi wtedy nie opadł :(

dziewczyny nienakrecajmy sie nawzajem:):) niedosc ze wszystko na naszej glowie , zalatwiamy sale , martwimy sie o jedzonko ,muzyke , fryzurki , pazurki i inne bzdurki... to jeszcze mamy sie dopasowywac do jakis wyidealizowanycxh rozmiarow????? o nie .. stop:):) moje drogie na pewno suknia musi sie do nas dopasowac , podkreslic to co kragle i itd. glowa do gory ja na zadna diete nie ide , moze powiecie ze jak mam taki rozmiar 38-40 to nie musze ..ale ja jestem osoba umiesniona i mam pikne muskuly i co powinnam ubrac kombinezon zeby ich nie bylo , a co z buzia , jak mi sie nie poprawi cera to co ???? welon non stop na twarzy hihihihihiihih goraco pozdrawiam wszystkie orginalne panne mlode:):)

jako posiadczka rozmiary normalnie 42 i 80 C dziwię się okropicznie temu wszystkiemu, ponieważ wcale nie wyhlądam jak ta laska na zdjęciu :( fakt, że gorsety nie były dopadowane, a spódnice były za krótkie, ale nie aż tak..

kochane jeziorko , troszke wiem co czujesz bo wczoraj pani w jednym salonie creaturo , wciskala mnie w gorsety 36 a ja powinnam miec 38,40 ,i tlumaczyla ze dobrze wygladam .a czulam sie i wygladalam jak kielbaska , w dodatku gorsety lezaly okropnie :) ale glowa do gory wczesniej widzialam dziewczyne w zaawansowanej ciazy , mierzyla suknie w salonie beauty we wrzeszczu , wygladala bardzo lanie , biuscik miala duzy:):) pozatym poszukaj tu w byl juz watek o takich wiekszych rozmiarach , tam znajdziesz wiecej wskazowek :):):):) goraco pozdrawiam

a tak nie należy dobierać kiecki jak się ma większy biust :)
image

Wiesz Jeziorko, mam dokladnie ten sam problem! Przegladam tysiace katalogow z sukniami, ale nie oszukujmy sie, ze modelki w tych katalogach maja rozmiar co najwyzej 38, a ja mam troszke wiecej. No i do tego dwie doniczki 80 C. Ja wypatrzylam sobie kiecki na stronie salonu : www.karina.net.pl. Gorset u mnie odpada bo bym musiala chyba biust na metalowym rusztowaniu podtrzymywac ;)) Mysle o gorze z delikatnymi rekawkami i sukieniusi z ksztalcie literki A. Powodzonka !!

dzieki wszystkim! :)
i troche wyjasnienia... moze rzeczywiscie zabrzmialo to jakbym byla zdolowana i uwazala moje rozmiary za ogromne,.... moze to za mocno zabrzmialo.. nie uwazam sie za wielka, ani za zdolowana, tylko za "pulchna powyzej pasa" :o) i jekko zdezorientowna co do sensownosci szycia gorsetu. Faktem jest ze w salonach, ktore odwiedzilam Panie na dzwiek "rozmiar 42" wpadaly w rozweselenie... ale to juz gdzies bylo poruszane. Chodzilo mi o opinie, czy gorset czy lepiej nie, czy takie obcisniecie (podkresla talie jak sie ma ladna talie!) nie zrobi ze mnie "SuperBaby" ;o) ah, jakbym chciala miec 38 ;) trzeba bylo o tym myslec wczesniej, prawda? ;)
dzieki wiec raz jeszcze, popatrze na podrzucone linki i odwiedze polecone miejsca!
Jeziorko :)

a ja jescze dodam, że jestem też w takich ogromnych rozmiarach jak Ty ;) i do tego 80D :)hihi :) i będę miała gorsecik z szelką na szyjkę, a na dole w taki szpic - troszke wydłuża,a dekoldzik ładnie zabudowany i nic mi się z gorsetu nie wylewa!!!
pozdrowionka

ja tak aby sprostowac - bo zaczelam ten temat - nie chodzilo mi o uzalanie sie nad moim rozmiarem, jest jaki jest, za pozno zmieniac, jeno o opinie, czy gorset zrobi dobrze, czy zle :o)

Jeziorko

ogólnie mówiąc Jeziorko to zależy jak leży :) jako mechanik powiem ci że zalezy to od proporcji :) jeżeli jest dobra proporcja między biustem, talią i biodrami, to groset robi dobrze ;) powinna ona być około 0,7 :)

he, he, he.. dobre.. ;o) idu po miarke!

ja tez mam duzy rozmiar. Chce cos napisac o tym zalaczonym zdjeciu modelki w sukni z golymi ramionami. Zwroccie uwage ze to zdjecie bylo robione od dolu!!! Jestem przekonana ze robione tak na wprost nie byloby tak atrakcyjne. Ja mialam gorset na ramionkach z łódkowatym dekoltem i mysle ze to wygladalo ladnie, polecam ten kroj. Pozdrawiam!!!