dwór w bychowie

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam!
Czy ktos sie moze orientuje na ile osob mozna zrobic tam wesele i jakie sa mniej wiecej koszta?
dzieki.
pozdro

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dwór w bychowie

sa rozne menu
za 120, 130, 140, 160
sokow i napojow nie mozna dostarczyc we wlasnym zakresie
1l soku 9zl, 0,2l cola, fanta - 2,5zl, 1l wody - 6zl, kawa(termos 14 filizanek)-36zl, herbata (7 filizanek) - 15zl
alkohol mozna we wlasnym zakresie ale placi sie "korkowe" 5zl za wodke/but, za wino 3zl/but
ilosc 90 osob byloby na 2 czy 3 salach wiec troszke porazka , ale oczywiscie wszystko jest kwestia gustu.

pozdrawiam

dzieki za inf. :-(
troche przesadzaja z tym korkowym itp.
A moze znasz jakies fajne miejsce na 80-90 osób
Z góry dzięki
pozdro

a na kiedy planujecie uroczystosc?
na 90 osob? bo my na tyle samo ale jeszcze terminu nie mamy ustalonego

no ja mma dosyc odlegle planu, bo czerwiec 2007, ale powoli zaczynam sama szukac. Slyszalam ze z miesiacami letnimi jest cięzko, dlatego juz zaczynam...
A Ty kiedy planujesz?

my planujemy we wrzesniu przyszlego roku

jesli chodzi o sale to.... hmmm ...... objezdzilismy ze 30 sal weselnych i tym podobnych w promieniu 60km od rumi bo stamtad bedziemy jechac z kosciola... i znalezlismy tylko 2 ktore na "w miare" odpowiadaja, dodam ze szukalismy sali z klimatem i z ladnym otoczeniem, zeby byla mozliwosc wyjscia na zewnatrz (trawniczek stoliczki i jeszcze inne ladne otoczenie w oddali - nie ulica czy plot sasiedniej posesji) i zeby mialo noclegi

pierwsze miejsce to magnat (www.dwor-magnat.pl) w bojanie (jakies 20km od rumi) - ladne miejsce ladna sala (troszke ciemna ale to kwestia gustu) tylko tu nie jest spelniony warunek "brak ploty sasiedniej posesji" ale tak poza tym jest bardzo ladnie, i jeszcze jeden maly minusik sa tam najczesciej 2 wesela na raz bo sa tam dwie sale obok siebie,

i drugie miejsce spelniajace wszystkie warunki nawet w nadmiarze, gospoda mysliwska w salinie (www.salino.com.pl) urokliwe miejsce nad jeziorem, jeszcze jedziemy tam w piatek bo sie umowilismy na "obadanie" jak sala wyglada po ustawieniu stolow na 90 osob, bo jest w niej kominek w centralnym punkcie sali i to jest jej minus wg nas ale jak kto lubi.

a oprocz tego to bylismy ogladac: w palacu sasinie, dworze w bychowie, tawernie lukullus, olenka tuchom, wanoga/orchidea, zascianek, dworek w ciechocinie, gosia kielno, zwartowo, zamek krokowa, palac below, patrian, dworek w paraszynie, dwor oliwski, hotel 4pory roku, dom zdrojowy jastarnia, motel faltom swarzewo, a reszty nie pamietam....
jesli masz jakies pytania to "wal"....

pozdrawiam

Mi najbardziej podoba sie zamek w krokowej, bylam tam na weselu, super, to by bylo to co mi sie podoba, super klima, elegancka oprawa i bardzo kulturalna obsługa, a przede wszytkim dobre jedzonko i ładnie podane. ALE TO SALA NA 60 OSÓB :-( i nad tym ubolewam bardzooo.
szukam miejsca w podobnym stylu, no i cenowo zeby nie było drożej niz 150 za osobe.
Myśleliśmy jeszcze nad tawerną, ale tam jest ten stól osobno dla młodych, nie wiem czy da sie ustawić stołu w tradycyjna podkowę. jak to miejsce oceniasz?
Pozdrawiam

ten adres www.salino.com.pl, chyba zły, bo mi się nie chce otworyzc strona.

www.salino.com.pl jeszcze nie dziala, wlasciciel powiedzial ze bedzie dzialac na dniach. a jesli chodzi o tawerne to podkowa odpada ale mozna (pytalem) ustawic stol w wielkie "L" i wtedy mlodzi siedza jakby na rogu tej "elki" ale tez nie do konca na rogu bo mozna ustawic mniejszy stolik (prostokatny) pod katem 45 stopni stolik na rogu. (tworzyloby tak jakby "L" obciete) i wtedy jest wszystko polaczone i tez wygladac moze ciekawie....
ale nie ma noclegow i to nas najbardziej boli.....

Czesc! Ja planuje (wlasciwie jeszcze nad tym rozmyslam) zorganizowac wesele w Sasinie. Otoczenie ladne, podobno jedzenie maja dobre, ale to wszystko co wiem. Jakie wrazenie na tobie wywarlo Sasino?

Sasino jak najbardziej pozytywne
tylko jest jedno male "ale"
wesele mozna tam zrobic na max 50-55 osob powyzej tej liczby juz sie ciasno robi...
pozdrawiam

Dziekuje. Nic tylko szukac dalej!!!

A my robimy w Bychowie i jestesmy zachwyceni tym miejscem:)

nie polecam tego miejsca????????

NIE POLECAM TEGO MIEJSCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

..Dlaczego?
Dotychczas spotykalam sie z samymi pozytywnymi opiniami...

Wedlug mnie Dwor w Bychowie jest godny polecenia..bawilam się tam na Sylwestra i w tym roku tez sie tam wybieram.Jedzonko maja pyszne, obsluga jest tam bardzo mila a tak poza tym to wszystko tam wedlug mnie jest naj:)

No wlasnie..:) Zgadzam sie z Twoja decyzja..tam jest cudnie..:)
Dlatego wlasnie dziwi mnie opinia Twojej przedmowczyni..
W zasadzie jestesmy zdecydowani na 100%, chcialabym jednak wiedziec skad taka krytyczna opinia..

zgadzam sie z Twoja opinią, a nie decyzja heheh.. :P

Martatymi, proszę o odpowiedz:)

Ale na jakie pytanie ? :-)

Na pytanie "dlaczego"?
Dlaczego nie polecasz tego miejsca?

Ale ja nic nie pisałam , że nie polecam Dworu w Bychowie. To ja prosiłam o opinie,a sama na temat tego miejsca nie pisałam nic.

aaaa..sorki..:P
Pomylilas mi sie z madzioszka..:P
Wybacz

Spoko :-) sama jestem ciekawa dlaczego nie poleca tego miejsca, ale cóż....
Pozdro

Majala, a ilepłacicie za menu/ os. i na ile robicie osób?

Robimy na ok 60 osób.
Menu prawdopodobnie za 140zl.
Dobre jest to, ze mozesz sobie zmieniac, miksowac do woli , wiec w rezultacie my tez troszke ten zestaw zmienimy..:)
Alkohole swoje (korkowe wcale nie jest takie szokujace..), ciasta prawdopodobnie od nich, bo podobno sa przepyszne..z Sabinki z wejherowa.
Jestem w kontakcie z dziewczyna, ktora niedawno miala tam wesele i jest bardzo bardzo zadowolona zarowno z jedzenia, jak i obslugi.

a Wy na ile osob planujecie?:)

nasza wstępna lista gości to 104 osoby, ale liczymy, że z 20 osób się wykruszy, więc tak 80-90 osób. Narazie jeszcze nigdzie nie byliśmy, bo nasza data jest odległa :-) 23.06.2007.
Ale ja sama już regularnie odwiedzam weselnik i szukam lokali :-)
Pozdrawiam,

MI najbardziej podoba sie zamek w krokowej, bylam tam na weselu i jestem pod wielkim wrazeniem. Kolezanka placila 150/os menu, w tym byl piekny tort, torty, cista( m.in krokodyl, jeż, łabędzie, książka) oraz płonącyh prosiak.
sami kupowali napoje i alkohol( beż żadnego korkowego).
Tylko tam wesela najlepiej sprawdzają się na 60 -70 osób, także odpada :////
Szkoda

Nic się nie martw, jeszcze dużo czasu. W zasadzie tylko w krokowej trzeba bukowac miejsce duzo wczesniej.
Weselnik to kopalnia pomyslow i opinii.. Czasem trzeba brac poprawke na to, co tu sie czyta , przede wszystkim wszystko trzeba sprawdzic osobiscie, ale na dluzsza mete fajnie, ze mamy takie swoje , weselne forum.

A Madzioszka jak kamień w wodę - przepadła...

martatymi, jesli nadal jestes zainteresowana dworkiem w bychowie, to mam nowinkę . Dowiedzialam sie wczoraj, ze planuja tam mala modernizacje, dzieki czemu na pewno maxymalny limit gosci sie zwiekszy..:)

Dzięki za info. :-)

:)