dyskopatia szyjna- co robić?

Temat dostępny też na forum: Zdrowie
hej dziewczyny. od miesiąca nasilały mi się drętwienia dłoni aż pewnego dnia rano w prawej ręce pojawiła się silny ból i.... nie mogłam poruszyć głową!!! to było tydzień temu. lekarz rodzinny stwierdził że to napewno dyskopatia szyjna. kazał łykać ketonal i leżeć. byłam u neurologa i ten potwierdził diagnozę i zrobił zastrzyk ale narazie niewiele pomogło. nie wiem co robić.... zna ktoś jakiegoś dobrego specjalistę??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dyskopatia szyjna- co robić?

Revimed, ul.Abrahama na pograniczu Wrzeszcza i Oliwy, dr J.Rafało - mnie pomógł!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co konkretnie ten pan Rafało robi? na czym to polega? bo jak poczytałam to trochę się boję szczerze mówiąc. to troche jak kręgarstwo chyba jakaś medycyna ludowa. to jest bezpieczne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co do Revimedu - nie polecam - Pan dr 'załatwia' pacjenta w 10 min.
Polecam dobrych fizjoterapeutów którzy nie tylko pracują z Twoją szyją ale i z zaburzeniami w całym ciele. Leczy się pacjenta a nie szyję..czy kolano..jak wielu.Dobry gabinet jest przy dworcu we wrzeszczu i chyba ta sama firma ma filię w Oliwie - to chyba największy zespół świetnych fizjo w Trójmieście.

a jakiś konkretniejszy namiar? www, nazwa czy cos? chyba zdecyduje się jednak na prywatną wizytę u fizjoterapeuty bo z tego co słyszałam to najbardziej może pomóc. bo lekarze to albo leki albo skalpel i nic konkretnego poza tym. nawet nie wytłumaczył mi na czym ta moja choroba polega bo wizyta 5 minut. A Ty Aniu korzystałaś z ich usług i osobiście polecasz? na czym to polega ile trwa ile kosztuje itd...?

Moja znajoma.I bardzo była zadowolona - szczegółowy wywiad i badanie a dopiero potem terapeuta zabierał się do pracy manualnej i miała jakieś proste ćwiczenia do domu. To był p Łukasz Płecha a ile wizyta kosztowała to nie pamiętam. Znajdziesz na pewno.

Udaj sie do ortopedy

Do ortopedy? A do jakiegoś konkretnego? Co ortopeda zrobi? Bo jak ma mi dać następne leki to ja raczej dziękuje.

aha i zapomniałam dodać, że mam już zrobione zdjęcie rentgenowskie które potwierdza dyskopatię i zwężone przestrzenie między kręgami. martwi mnie tez " zniesienie lordozy szyjnej" nie wiem co to znaczy bo to chyba niedobrze- chociaż lekarz mówił że prawie każdy to ma. no nie wiem.....

takie schorzenia leczy ortopeda, na pewno Ci pomoże, pomijając leczenie farmakologiczne. Polecam Co dr Rocławskiego w Szpitalu MSWiA w Gdańsku.

Zapewne dostaniesz skierowanie na rehabilitację, która wierz mi pomaga przy zwężeniu kręgów szyjnych...miałam i jak na rzie mam 1 rok bez bólu.
Ponadto zwężenie kręgów może wiązać się z częstymi bólami głowy.

To da się wyleczyć rehabilitacją, odezwij się do mnie na maila rehmasaz@wp.pl . farmakologia nie załatwi sprawy.

http://www.drciesla.pl/

Ja mam zwężenie C4, C5 i takie same objawy. Tu masz fajny opis opis kręgosłupa: http://www.ceragem.ovh.org/kregoslup.html
Rehabilitacja CAŁEGO kręgosłupa a nie tylko jednego odcinka - bo cała robota będzie do d...y. Kręgosłup jest jak wieża z klocków - jeden na drugim i jak wszystkich dobrze nie poukładasz to i tak się zawali. Zadbaj o całość, a nie jak w Narodowej Fikcji Zdrowia leczenie objawowe i fragmentaryczne.

Panu Grzegorzowi z góry dziękuję. Moja Mama miała już bardzo przykre doświadczenia z ceragem i nikomu bym nie życzyła tego co ona przeszła. te maszyny zepsuły jej kręgosłup.

No cóż nikogo do niczego nie namawiam. Ja to stosuję od dwóch lat i mi pomaga, szczególnie wtedy gdy się narobię jak głupi osioł i wszystko mnie boli. A rehabilitacja jest czasami nieprzyjemna i można odnieść takie wrażenie - ale nikt nie powiedział że będzie łatwo. Skuteczna rehabilitacja może trwać nawet do 4 lat. Życzę powodzenia w poszukiwaniu skuteczniejszych metod.

Moja Mama nie miała "nieprzyjemnej" rehabilitacji tylko miała przesunięcie kręgu. Po masażach na tych maszynach jej się zdestabilizował i miała taki ucisk na nerwy że nie miała czucia w nogach i nie trzymała zwieraczy!! W końcu musieli ją operowac. Na tym forum pytam o dobrego specjalistę a nie o MASZYNĘ!!

zarejestruj się do doktora o którym pisałam kilka postów wyżej. Nie czekaj, bo kolejka się przesunie w terminie. To lekarz z podejsciem, czasem i umijętnością....

czasem - dla Pacjenta...nie spieszy się, wysłucha, radzi

Ktoś jeszcze może coś podpowie?

Jestem fizjoterapeutką, chętnie pomogę, jeśli wciąż Pani szuka fizjoterapeuty.

http://www.rehabilitacja-fizjoterapia.za.pl
Tel: 514815155

pozdrawiam
Alicja

Inne tematy z forum

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...