dzwony kościelne

Witam drodzy parafianie
, mój temat dotyczy napier***jących kilka razy dziennie dzwonów kościelnych . Idą wybory może ktoś coś z tym zrobi . Fakty są takie że Nasze piękne drogie dzwony "łamią prawo" hałas wydobywający się nie może przekraczać 40 db tak podawali ostatnio w tvn24 , natomiast nasze piękne dzwony przy dobrym wietrze słychać na wiczlinie czy dąbrowie 10km dalej . Wiecej faktów
"Hałas o poziomie przekraczającym 55 dB (A) ma ujemny wpływ na zdrowie człowieka, powoduje bezsenność i przemęczenie organizmu, bóle głowy, drażliwość, podwyższenie ciśnienia krwi i negatywne zmiany poziomu cholesterolu (co może prowadzić do zawału serca), spowolniony rozwój umysłowy dzieci, utrudnia wypoczynek i koncentrację, ma negatywny wpływ na wydajność nauki i pracy. Jednocześnie uprzejmie informuję, że obowiązujące w Rzeczypospolitej Polskiej akustyczne standardy jakości środowiska nie odbiegają od standardów obowiązujących w państwach Wspólnoty Europejskiej"
wiecej faktów :
70 dBniekorzystne zmiany wegetatywne w organizmie
powyżej 75 dBrozmaite uszkodzenia organiczne i choroby, m.in.
nadciśnienie tętnicze,
zaburzenia pracy żołądka,
wzrost wydzielania adrenaliny,
wrzody żołądka,
przyspieszenie procesu starzenia
od 90 dBosłabienie i ubytek słuchu
od 120 dBniebezpieczeństwo mechaniczne uszkodzenia słuchu
130 dBgranica bólu

PS . Naprawdę trzeba Boga w sercu nie mieć żeby ludzi budzić o 6.00 rano w każdy dzień bez wyjątku! Naprawdę wierzącym dzwony nie muszą przypominać o kościele.
popieram tę opinię 330 nie zgadzam się z tą opinią 22

Re: dzwony kościelne

co wiocha to wiocha,niektórych trzeba zapakować na taczkę i wysłać do Buzana, przy kielichu znajdziecie wspólny temat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczekajcie aż zsynchronizują się dzwony w koleczkowie , wiczlinie i bojanie . Kury wam sie nie będą nosić w całej gminie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten z Kielna też ma córkę.Co prawda trochę młodszą ale za to utalentowaną muzycznie.Tak więc w tych stronach to norma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I na boku córka 32 letnia! A mszę w jej intencji zamawia w Chwaszczynie 6 kwietnia o 18 tej! Zapraszamy parafianie z Bojana!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierdzielisz! Biskupi doskonale wiedzą co ich pedofile wyprawiają!

Szkoda, miałbyś księdza, który ma 32 letnia córkę! W środę o 18 msza w jej intencji od księdza piotra maciołka! Ale jaja jak berety!

Czytam ten temat, czytam i nie dowierzam co za ludzie tutaj mieszkają.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chciała bym słyszeć śpiew ptaków, tak jak do tej pory czyli od 25 lat. "od wielkich dzwonów" czyli co kwadrans i wszystkie sp....y

Kłamstewko !!! Mieszkam za Sportisem i dzwony walą jak ta lala...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

do -minstrel-ty pasujesz idealnie w szeregi PS w Syri. Proponuje żebyś ty wyjechał z Polski. Takich jak ty nie potrzebujemy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja pitole, a tu dalej szczekaja , kazdy na kazdego, jak sie nic nie moze albo nie potrafi zalatwic to na forum sie szczeka i narzeka, hahaha a czarny siedzi, mszalne popija i sie smieje i z jedych i z drugich..... przeciez nikomu tu nie chodzi o dzwony tylko by sie wyladowac i ponarzekac, powyzywac, rowine interesujaca dyskusja bylaby na temat -Kacza rzeczka plynie w prawo a ja lubie tylko w lewo i bardzo mi to przeszkadza prosze to zalatwic....efekt taki sam jedno i drugie zawsze idzie w swoja strone...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

"Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym".

Polecam czytanie ze zrozumieniem. "Swoboda wyrażania przekonań religijnych" nie oznacza nic innego, jak tylko zakaz prześladowania bez względu na wiarę. W przeciwnym wypadku każdy mógłby robić rzeczy absolutnie dowolne i tłumaczyć się tym, że "uzewnętrznia swoje przekonania religijne".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

art. 25 ust. 2 Konstytucji, który stanowi, że organy władzy publicznej zapewniają każdemu prawo do uzewnętrzniania swoich przekonań religijnych w życiu publicznym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

a)Piłsudski, Buzek, Kwasniewski, Geremek...itp ,itd
b)odsyłam do KONSTYTUCJI RP...proszę zapoznaj się tzn. (przeczytaj ze zrozumieniem)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Zgodnie z artykułem 10 ustawy z dnia 17 maja 1989 r. o gwarancjach wolności sumienia i wyznania Rzeczpospolita Polska jest państwem świeckim, neutralnym w sprawach religii i przekonań".

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sekularyzm
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Minstrel doucz się historii nim poczujesz dobre samopoczucie. Tolerancyjna Polska była za Kazimierza Wielkiego i w XVI wieku. To wszystko
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest moje państwo, miejsce mojego urodzenia, tu płacę podatki i nie zamierzam nigdzie się wyprowadzać. Jeśli chodzi o innowierców, to a) chętnie poznam przykłady tych wysokich funkcji państwowych, b) przypomnę, że rozmowa dotyczy świeckości, a więc bezwyznaniowości Polski. To nie jest kwestia "która wiara lepsza i powinna dostać fory", to jest kwestia "żadna wiara nie ma prawa ingerować w życie publiczne obywateli".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie karmić trola

obraz prawdziwego katolika. Fundamenty wiary auta i dolary
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie podoba Ci się to Państwo? To co tutaj jeszcze robisz? Wyprowadź się . Od zarania państwowości Polski chrześcijaństwo było wiodącą religią w Polsce. Co jednak nigdy nie przeszkadzało wyznawcom innych wyznań osiedlać się tutaj i żyć w spokoju, nikt im nie zabraniał wyznawać swojej wiary, religii. Innowiercy nie mieli zakazu piastowania funkcji państwowych czy urzędniczych. Dlatego to o czym mówisz jest to stek bzdur.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum

Morderstwo (5 odpowiedzi)

Masakra co sie dzieje u nas...szkoda dziewczyny

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Nowa restauracja (71 odpowiedzi)

Z całego serca nie polecam. Lokal bardzo ładny, niestety obsługa nigdy nie była w podobnym...