dzwony kościelne

Witam drodzy parafianie
, mój temat dotyczy napier***jących kilka razy dziennie dzwonów kościelnych . Idą wybory może ktoś coś z tym zrobi . Fakty są takie że Nasze piękne drogie dzwony "łamią prawo" hałas wydobywający się nie może przekraczać 40 db tak podawali ostatnio w tvn24 , natomiast nasze piękne dzwony przy dobrym wietrze słychać na wiczlinie czy dąbrowie 10km dalej . Wiecej faktów
"Hałas o poziomie przekraczającym 55 dB (A) ma ujemny wpływ na zdrowie człowieka, powoduje bezsenność i przemęczenie organizmu, bóle głowy, drażliwość, podwyższenie ciśnienia krwi i negatywne zmiany poziomu cholesterolu (co może prowadzić do zawału serca), spowolniony rozwój umysłowy dzieci, utrudnia wypoczynek i koncentrację, ma negatywny wpływ na wydajność nauki i pracy. Jednocześnie uprzejmie informuję, że obowiązujące w Rzeczypospolitej Polskiej akustyczne standardy jakości środowiska nie odbiegają od standardów obowiązujących w państwach Wspólnoty Europejskiej"
wiecej faktów :
70 dBniekorzystne zmiany wegetatywne w organizmie
powyżej 75 dBrozmaite uszkodzenia organiczne i choroby, m.in.
nadciśnienie tętnicze,
zaburzenia pracy żołądka,
wzrost wydzielania adrenaliny,
wrzody żołądka,
przyspieszenie procesu starzenia
od 90 dBosłabienie i ubytek słuchu
od 120 dBniebezpieczeństwo mechaniczne uszkodzenia słuchu
130 dBgranica bólu

PS . Naprawdę trzeba Boga w sercu nie mieć żeby ludzi budzić o 6.00 rano w każdy dzień bez wyjątku! Naprawdę wierzącym dzwony nie muszą przypominać o kościele.
popieram tę opinię 330 nie zgadzam się z tą opinią 22

Re: dzwony kościelne

co wiocha to wiocha,niektórych trzeba zapakować na taczkę i wysłać do Buzana, przy kielichu znajdziecie wspólny temat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczekajcie aż zsynchronizują się dzwony w koleczkowie , wiczlinie i bojanie . Kury wam sie nie będą nosić w całej gminie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten z Kielna też ma córkę.Co prawda trochę młodszą ale za to utalentowaną muzycznie.Tak więc w tych stronach to norma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I na boku córka 32 letnia! A mszę w jej intencji zamawia w Chwaszczynie 6 kwietnia o 18 tej! Zapraszamy parafianie z Bojana!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierdzielisz! Biskupi doskonale wiedzą co ich pedofile wyprawiają!

Szkoda, miałbyś księdza, który ma 32 letnia córkę! W środę o 18 msza w jej intencji od księdza piotra maciołka! Ale jaja jak berety!

Czytam ten temat, czytam i nie dowierzam co za ludzie tutaj mieszkają.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chciała bym słyszeć śpiew ptaków, tak jak do tej pory czyli od 25 lat. "od wielkich dzwonów" czyli co kwadrans i wszystkie sp....y

Kłamstewko !!! Mieszkam za Sportisem i dzwony walą jak ta lala...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

do -minstrel-ty pasujesz idealnie w szeregi PS w Syri. Proponuje żebyś ty wyjechał z Polski. Takich jak ty nie potrzebujemy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja pitole, a tu dalej szczekaja , kazdy na kazdego, jak sie nic nie moze albo nie potrafi zalatwic to na forum sie szczeka i narzeka, hahaha a czarny siedzi, mszalne popija i sie smieje i z jedych i z drugich..... przeciez nikomu tu nie chodzi o dzwony tylko by sie wyladowac i ponarzekac, powyzywac, rowine interesujaca dyskusja bylaby na temat -Kacza rzeczka plynie w prawo a ja lubie tylko w lewo i bardzo mi to przeszkadza prosze to zalatwic....efekt taki sam jedno i drugie zawsze idzie w swoja strone...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

"Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym".

Polecam czytanie ze zrozumieniem. "Swoboda wyrażania przekonań religijnych" nie oznacza nic innego, jak tylko zakaz prześladowania bez względu na wiarę. W przeciwnym wypadku każdy mógłby robić rzeczy absolutnie dowolne i tłumaczyć się tym, że "uzewnętrznia swoje przekonania religijne".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

art. 25 ust. 2 Konstytucji, który stanowi, że organy władzy publicznej zapewniają każdemu prawo do uzewnętrzniania swoich przekonań religijnych w życiu publicznym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

a)Piłsudski, Buzek, Kwasniewski, Geremek...itp ,itd
b)odsyłam do KONSTYTUCJI RP...proszę zapoznaj się tzn. (przeczytaj ze zrozumieniem)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Zgodnie z artykułem 10 ustawy z dnia 17 maja 1989 r. o gwarancjach wolności sumienia i wyznania Rzeczpospolita Polska jest państwem świeckim, neutralnym w sprawach religii i przekonań".

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sekularyzm
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Minstrel doucz się historii nim poczujesz dobre samopoczucie. Tolerancyjna Polska była za Kazimierza Wielkiego i w XVI wieku. To wszystko
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest moje państwo, miejsce mojego urodzenia, tu płacę podatki i nie zamierzam nigdzie się wyprowadzać. Jeśli chodzi o innowierców, to a) chętnie poznam przykłady tych wysokich funkcji państwowych, b) przypomnę, że rozmowa dotyczy świeckości, a więc bezwyznaniowości Polski. To nie jest kwestia "która wiara lepsza i powinna dostać fory", to jest kwestia "żadna wiara nie ma prawa ingerować w życie publiczne obywateli".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie karmić trola

obraz prawdziwego katolika. Fundamenty wiary auta i dolary
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie podoba Ci się to Państwo? To co tutaj jeszcze robisz? Wyprowadź się . Od zarania państwowości Polski chrześcijaństwo było wiodącą religią w Polsce. Co jednak nigdy nie przeszkadzało wyznawcom innych wyznań osiedlać się tutaj i żyć w spokoju, nikt im nie zabraniał wyznawać swojej wiary, religii. Innowiercy nie mieli zakazu piastowania funkcji państwowych czy urzędniczych. Dlatego to o czym mówisz jest to stek bzdur.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum

Betonowy płot przy S6 (4 odpowiedzi)

Cześć, czy mieszka tutaj ktoś kto ma betonowy płot w celu redukcji hałasu od drogi S6 i nie...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...