rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

hej to tak ja my i co teraz robisz bo ja mam dosc siedzewnia w domu i maly chce do dzieci !!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co do rejestracj samochodowychi, my np. mamy zarejestrowany samochód na teściową, żeby mieć zniżki na oc, a że ona mieszka w innym województwie mamy obcą rejestrację!!!!!!!!!!!!!!!!!
I jeszcze jedno nie mamy ślubu, więc zaznaczyłam w formularzu, że panna, a jako drugiego opiekuna dopisałam tatę z tym samym adresem zamieszkania co ja i się dostaliśmy do przedszkola pierwszego wyboru.
To nie jest moja wina, że przepisy są tak dziwnie skonstruowane w tym państwie, ale napewno nie kombinuję. Podejrzewam, że dużo jest takich osób, które po prosru żyją bez ślubu, bo taki jest ich wybór, lub mają zarejestrowany samochód np. na mamę czy firmę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja też się dostałam do 63 pierwszego wyboru:)
Jedno dziecko, pełna rodzina, rodzice pracujący:)
Wszyscy dostali sie z 1 wyboru:)

my na michalowskiego dostalismy sie

no niestety my też się nie dostałyśmy :(

My startowaliśmy do 12 w Sopocie i córka się dostała :)

Moja corka sie dostala do przedszkola 1 wyboru:) Fantazja na Przymorzu. Spelnialismy tylko 2 kryteria: oboje pracujemy i cora na 9h ma isc.
P.S.
Mieszkamy w Gdansku ale daleko od przedszkola

Co miałam na myśli pisząc o patologii? Moja córa się dostała więc rzuciłam uwagę z lekkim przekąsem i goryczą, na swój temat i realiów.
No bo czy nie jest tak że jeśli nie reprezentuje się rodziny która w jakiś sposób potrzebuje pomocy, jest słabsza, bardziej narażona, to nie dostanie się miejsca?
A ponieważ osobiście to mogę o swojej rodzinie, stąd sobie pozwoliłam na ten zwrot "otrzeć się o patologię" (tym grozi bieda, niepełnosprawność, niepełna rodzina i inne społeczne obciążenia).
Mi jest głupio że się dostałam bo wiem dlaczego, wiem jakim kosztem dla rodziny. (To też takie szczęście w nieszczęściu.)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

szczesliwa mama liczba dzieci przy rekrutacji miala znaczenie bo kto ma 3 i wiecej ma punkt dodatkowy :)

Agnieszka83 dziś bylam odebrac starszego synka z przedszkola i na drzwiach było napisane ze do podpisania umowy wystarczy dowód osobisty.

dodam że moj mlodszy synek dostal sie do tego wlasnie przedszkola do grupy trzylatków ;)))) takze mam teraz dwojke maluchów w jednym rpzedszkolu :)))

w elektronicznej rekrutacji wpisalam tylko to jedno jedyne przedszkole i Szymek się dostał :)

My też sie nie dostaliśmy.Trzeba było kłamać :-P.Żartuje ja też mam smyka w prywatnym i tak licze,że płace 90zł więcej niz w państwowym a i tak moge się jeszcze dogadać.Zastanawiałam się zresztą czy zapisywać młodego gdziekolwiek indziej bo ma super opieke i zawsze można się dogadac.Gratulacje dla wszystkich.

Kasiu31 to faktycznie miałaś ogromne szczęście, że się dostałaś, tym bardziej że nie pracujesz, a to że masz więcej dzieci to na pewno nie miało żadnego znaczenia, bo reszta Twoich dzieci jest przecież już starsza i nie są one już przedszkolakami ( bo jeśli do przedszkola chodzi starsze rodzeństwo, to faktycznie dane dziecko miało dużo większe szanse na dostanie się).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No my jestesmy pelna rodzina z jednym dzieckiem ale u nas, w tym przypadku "szczescie w nieszczesciu" ze jedno z rodzicow jest niepelnosprawne..podejrzewam ze gdyby nie to, to tez bysmy mieli male szanse, bo samotna matka nie jestem a rozwodu tez mi sie nie chcialo brac;]

U mnie również jest pełna rodzina, ale nie wielodzietna.

U nas jest pełna rodzina, ale nie wielodzietna.

My się dostaliśmy z pełnej rodziny, ale mam trójkę dzieci, więc pewnie dlatego udało się

dzieci z pełnych rodzin mają znikome szanse,my w tym roku znowu się nie dostaliśmy dla 4-latk-ów,a za rok moją córkę będę zapisywać,ale jakie ma szanse,skoro od dwóch lat "walczę"z miejscem dla synka...

My tez nigdzie;(

czy dostały sie wogóle jakies dzieci z "pelnych rodzin"?

No właśnie Sajwer - co miałaś na myśli pisząc o patologii?????????????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

włosy i paznokcie u dziecka (7 odpowiedzi)

Coreczka od jakiegoś czasu gubi włoski, wydaje mi sie że jest to duża ilość. Zauważyłam również...

Płaczące dziecko a sąsiedzi (70 odpowiedzi)

Witajcie, piszę bo mam ogromny dylemat i ciekawa jestem, czy ktoś może sobie z czymś podobnym...

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (29 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...