rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY W SP 49

Informacja dla Rodziców 5-latków, które nie dostały się do przedszkoli publicznych - zapraszamy do oddziału przedszkolnego przy SP 49. Zapewniamy komfortowe warunki i bardzo dobrą opiekę. Rodzicu! Sprawdź sam: http://www.sp49gdansk.edupage.org
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

a powiedz jak tam w tym przedszkolu jest jk Panie i całośc jak z tym angielskim tj 777zł na rok 5x w tyg po ile minut i wogule jak całośc oceniasz przedszkola bardzo prosze o info bede wdzieczna

Na Fudamentowej. Ale ja już się tym nie przejmuję, bo znalazłam inne w okolicy.

http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,22071.html

a w jakim przedszkolu tak Ci powiedziano?
(odnośnie list rezerwowych)

madison
to co usłyszałaś to guano prawda
j

wikunia potwierdzam w jacku i agatce został 2 wolne miejsca i nie jest to tajemna wiedza , moja córka tam chodzi , teraz będzie 4 latkiem, na tablicy jest wywieszone lista z rekrutacji przyjęli do 3 latków 20 dzieci czyli zostało przyjetych , czyli zostało 8 miejsc, a 6 trzylatków ma kontynuacje i zostaje w grupie 3 latków, dlatego są dwa wolne miejsca

Dziś byłam w jednym z przedszkoli i Pani dyrektor powiedziała, że nie ma nawet prawa wziąć dziecka z listy rezerowej czy z odwołania, bo jeśli dziecko zrezygnuje to system przydziela następne. A jeśli w jakimś przedszkolu tak jest to dyrektor robi to na własną odpowiedzialnoąć, i gdy UM się by dowiedział o tym procederze to grożą za to poważne sankcje. I na odwołania szkoda papieru.
Tyle z teorii...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no my jestesmy na liscie rezerwowej jako 1 wszi wiec mamy wielkie szanse i na 99.9 sie dostaniemy bo podobno 2 miejsca sa wolne bo nie bylo tyle dieci chetnych do 51 jupi

to zależy od przedszkola chyba ...
w jednym istnieje normalna lista rezerwowa gdzie dzieci po kolei są przyjmowane ... w razie wolnych miejsc oczywiście ..

w innym będzie jakaś rekrutacja ..

a w jeszcze innym Szanowna Pani Dyrektor sama wybiera sobie dzieci do przyjęcia, także ciekawe na jakiej podstawie ;)

~... ma racje, dziecko ktore mialo zaznaczone dane przedszkole z II czy III wyboru moglo spelniac wiecej kryteriow i co za tym idzie dostalo wiecej pkt niz dziecko z I wyboru..niestety tak jest...
Swoja droga bardzo wspolczuje tym ktorych dziecko sie nie dostalo do przedszkola ale nie zalamywala bym rak, pisala odwolanie i wpisywala sie na liste rezerwowa, tylko dzialala bo jak jedna forumka wspomniala moga byc jeszcze duuze roszady, czesc dzieci zrezygnuje "bo cos tam" i wtedy jest szansa zeby wskoczyc na to miejsce...nie rezygnujcie dziewczyny!

Ale i tak odmowa odpowiedzi we wniosku = z odpowiedzią nie

Nie, nie zamierzam ryzykować, tylko nie lubię dziecka ciągać po urzędach, zwłaszcza gdy nie jest zdrowe.
Co do "odmowy odpowiedzi" to mam pozaznaczane ale w praktyce to raczej niczego nie zmienia.

Akurat nie musi to być szwindel, bo może byc tak, ze dziecko z II czy III wyboru spełniało więcej kryteriów niż to z I wyboru i wiadomo, że dostanie się szybciej
Przy różnej ilości punktów uzyskanych za spełnienie kryteriów nie ma znaczenia, czy ktoś zaznaczył konkretne przedszkole jako I, II, czy III.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z przedszkolami jest masakra. Do naszego przedszkola kilkanaścioro dzieci dostało się nie!!!!! z I wyboru, a tym samym dzieci z I wyboru odpadły. Paranoja! Ja mam wrażenie że to szwindel i nawet nie można nigdzie sprawdzić poprawności systemu rekrutacji.

http://dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/przedszkolak/241904,Gdy-dziecko-nie-zostaje-przyjete-do-przedszkola.html

dziewczyny no niby muszą przyjąć

To przy składniu wniosku trzeba było wpisać "odmowa odpowiedzi", a nie teraz cwaniakować,

Sajwer ,znając twoja panią dyrektor nie ryzykowałabym .
Co do przedszkola na Jagiellońskiej także.Pozdrawiam

Pytanie jest raczej czy dyrektor ma prawo odmówić podpisania umowy jeśli nie udokumentuje się swojego prawa do jej podpisana.

witam wszystkich
wypowiem się w kwestii dokumentów, dyrektor przedszkola nie ma prawa zaglądać w nasze prywatne sprawy. dane dotyczące naszego życia małżeńskiego są danymi wrażliwymi!!!!!!!!!
poczytajcie na stronie GIODO

http://www.giodo.gov.pl/560/id_art/3723/j/pl/

Inne tematy z forum

jaką kupić prostownice???? (50 odpowiedzi)

hey,dziewczyny prosze o rade,zamierzam kupic prostownice byłam dzis na polowaniu ale wybor jest...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Co Za Sąsiedzi.... (109 odpowiedzi)

Mieszkam w bloku i szanuję swoich sąsiadów. Niedawno urodziłam synka. Myślałam, że coś się zmieni...