Re: erotyczny spam
Heh, czy Wy nie przesadzacie?!
Napisalem, ze warto przy zakladaniu wybrac jakis dziwny login najlepiej z cyframi na koncu, wowczas jest mala szansa, ze jakis boot taki adres zgarnie jako kolejny - wystarczy czasem popatrzec do kogo spam jest adresowany i np sie okaze, ze jest to 20 adresow i wszystkie zaczynaja sie na ta sama litere i brzmia podobnie, roznia sie koncowkami etc...
Z dosw. kolegi wiem, ze na WP po zalozeniu spamu nie bylo, ale fakt, ze sam serwer dzialal "w kratke".
Ja sam jestem milo zaskoczony, bo niedawno zakladalem skrzynke na INTERII i dziala przez 2 tygodnie rewelacyjnie! Szybko, pewnie i jedyny spam to ten od nich :-) Ale to chyba 1 mail na tydzien...
Warto poszukac mniej znanych portali, vortali, czy serwisow ktore rowniez udostepniaja konta pocztowe za free...
Do ALEXII - no nie bede sie klocil o szczegoly, ale tych maili-spamow zmiesciloby sie na pewno o wiele wiecej, gdyz srednio taki mail pisany w HTMLu i z jakimis obrazkami zajmuje 15kb! A skrzynka ma 10MB!
Oczywiscie, ze spam jest upierdliwy, ale bez przesady z tymi liczbami...
Inna sprawa to to, ze niektorzy po prostu zbyt czesto zostawiaja swoj adres na roznych www, ankietach, promocjach etc...
Co do kont na zagranicznych serwerach, to wszystko zalezy kto ma jakie lacze i czy moze siedzi na modemie? Swego czasu jak mialem modem, to po prostu mialem niesamowite problemami z logowaniem, teraz na stalym to juz nie problem...
pozdr.
flower
0
0