etapy i procedury weselne

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Jak to leci? Obiadek, potem 1 taniec, zabawa. Tu nie ma pytan. Ale k.polnocy oczepiny i tort czy tort i oczepiny? Po oczepinach podziekowania dla Rodzicow czy wczesniej? Niektorzy proponuja tort po obiedzie k.10-wg mnie dziwno to troche.
Wiem, wiem to nasze wesele i mozemy zrobic co chcemy, ale najpierw wole ustalic tradycyjna kolejnosc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: etapy i procedury weselne

Co do tortu, to na większości wesel na których byłam, po północy zaczynały się oczepiny, a tuż po oczepinach wjeżdżał tort. Ale jedna koleżanka podała tort niedługo po obiedzie, i też było OK - goście siedzieli przy stołach tak że każdy miał okazję dostać swoją porcję (po północy to różnie z tym bywa), i każdy jeszcze miał ochotę go spróbować (wpływ alkoholu na konsumpcję torta bywa różny...).

u mnie chyba zacznie się o 18-tej, a tort będzie ok 21-22, bo wiem, że nasze babcie chciałyby zobaczyć tort (jako najważniejszą część wesela hihihi) ...bo babcie chyba dużo przed północa będziemy musieli odwieźć do domu...........

Ja też myślę, że tort będzie ok.22-23. Nie wiem co z oczepinami, bo chyba żadnej panny u mnie nie uświadczysz.......

Kiedy podziekujecie Rodzicom?

Myślę że po oczepinach (i ewentualnie po torcie), ale to jeszcze nic pewnego.

A ja myślę, że może przed tortem....... ale to podpowie nam dj, on jest w końcu bardziej doświadczony.

U nas będzie najpier obiad. Po obiedzie będzie pierwszy taniec i później około 30 min. zabawy, tak aby kelnerzy zdążyli uprzątność tależe i podać zimne przystawki. Będzie osobny malutki stoliczek na którym będą stały wina (kto będzie chciał to się poczęstuje), owoce oraz ciasta. Podadzą również torta w tym momencie, tak żeby osoby które lubią po obiedzie kawkę/herbatkę mogli zjeść deser. A potem zabawa do samego rana.
Oczepiny oczywiście o północy.

ja jak byłam na weselu w małej miejsowości to tort był o północy, potem oczepiny ale ups nie pamietam podziękowań dla rodziców.

Inne tematy z forum

Nauki przedmałżeńskie (3 odpowiedzi)

Czy wie ktoś gdzie w Wejherowie będa w najbliższym czasie nauki przedmałżeńskie (2025)