filmowanie potrzebne na weselu?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
zamawiając fotografa zdecydowaliśmy się na reportaż zdjęciowy z dnia ślubu, jednak zaczęły mnie nachodzić wątpliwości czy aby nie będę żałować, ze nie będę miała filmu ? z drugiej strony pewnie nikogo już teraz nie znajdę, a byle czego też nie chcę ;) hmmm a jak u Was czy wszystkie decydujecie się na filmowanie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: filmowanie potrzebne na weselu?

my mamy komplet i reportaż i film

my postawilismy na dobrego fotografa i sredniego kamerzyste.. Moim zdaniem film musi byc bo przeciez zadne zdjeci e nie odda tego jak drżały wam głosy podczas przysięgi albo jak bardzo sie wzruszyliscie dziękując rodzicom..nie wyobrazam sobie braku filmy...

My również mamy video + foto. Stwierdziliśmy, że po latach pamięć jest jednak zawodna a same fotki nie zawsze oddają atmosferę i zupełnie inaczej przeżywa się to od nowa :)
Ale przecież film może nakręcić również ktoś z rodzinki. Czasem wychodzi to i lepiej, niż u co niektórych pseudo-profesjonalistów...

my mamy tylko fotografa ( w tym 2 sesje, jedna np po 24 w dniu ślubu) a druga w jakiś inny dzień. Filmowania nie chcieliśmy. I tak tego się nie ogląda i tak potem.

My mamy film bo fotograf bedzie tylko do pierwszego tańca, więc wesele bedzie na kamerze.Jak ktoś ma fajną prezentacje ze zdjęć to ogląda się prawie jak film.

My kamerzysty nie chcieliśmy. Może ktoś z rodzinki będzie filmował najważniejsze rzeczy (przysięgę, taniec, oczepiny...) Myślę, że ludzie będą się zachowywać na weselu swobodniej przy kimś, kogo znają niż przy obcym kamerzyście. No i poza tym nikt nie będzie pewnie tego oglądał...

dobry kamerzysta- to niewidzialny kamerzysta..podobnie z fotografem.. Jak pisalam nie mieliśmy profesjonalisty- brat fotografa studiuje na filmowce reżyserie ale film i zachowanie na najwyższym poziomie.
Śmiejemy się ze za pare lat "nasz" kamerzysta bedzie znanym reżyserem a film nabierze większej wartości:))

filmowanie potrzebne na weselu?

Dla mnie filmowanie jest zbędne. Sama nie chciąłabym tego oglądać a tym bardziej zanudzac gości pokazywaniem filmu z wesela - ale co kto lubi.

dobrze zrobiony nie tasiemcowaty film z wesela z najlepszymi ujęciami, to żadna nuda - nasi goście chętnie oglądali i prosili o przegranie na pamiątkę.
można też pokazać gościom tylko skrót, który trwa 10 minut - najlepsze momenty i podłożona muzyka.

Film daje zupełnie inne wspomnienia niż fotografia i miło mi się go ogląda po ślubie. Namawiam do poszukania kamerzysty - my też długo sie wahaliśmy, ale teraz jesteśmy zadowoleni, ze jednak sie zdecydowaliśmy. No i mina mojego taty, kiedy po raz kolejny ogląda film - bezcenna :)

My mielismy i zdjęcia i kamerzyste, i jestesmy bardzo zadowoleni :)

ja też nie wiedziałam czy w ogóle opłaca się mieć kamerzystę, bo i tak nikomu nie chce się tego oglądać :) jakiś nudy z kościoła i tańce na weselu... ale za 10 lat !!!! albo 20 !!! takie nagranie będzie bezcenną pamiątką!!!!! lepiej teraz zainwestować w coś do czego nie jest się do końca przekonanym, niż później żałować !!!

Witam! Jestem zainteresowany ofertą a tak się składa, że termin mam jeszcze wolny.Jeżeli Was interesuje odsyłam na stronę internetową
www.fotovideofala.pl. Pozdrawiam

zastanów się najlepiej czy lubisz oglądać takie rzeczy ;) ja np film z komunii mojej siostry, mimo że jest śmieszny, to oglądam raz na 10 lat i mam dość, to samo tyczy się filmu z wesela mojej kuzynki albo filmu ze studniówki
zależy po prostu co kto woli, ja np zdecydowanie bardziej wolę oglądać zdjęcia niż filmy ;)

Poleczka! Na Twoim miejscu dalabym sobie spokoj z filmowaniem. Sama chcialam miec tylko zdjecia, znalazlam super fotografa (i nie zalowalam na niego pieniedzy). Moim skromnym zdaniem, taki film jest do obejrzenia raz, gora dwa i pozniej laduje w szufladzie. Zreszta pomysl, czy masz w domu jakies video z rodzinnych imprez i jak czesto je ogladasz.. Mysle, ze to bedzie najlepsza odpowiedz ;)

nie miałam filmu i nie żałuję :)

ja mam i zdjecia i film. predzej obeszlabym sie bez fotografa... film-obowiazkowo. a zdjecia z kaprysu.

Film to pamiątka, ja swój oglądam średnio raz w miesiącu, a mam też sporo zdjęć. Ale też wszystko zależy co lubicie, jednak zdjęcia to nie oddadzą tych chwil tak jak film, niech będzie chociaż krótki jak nie lubicie, ala warto, naprawdę!

co kto lubi , jeśli myślisz, że będziesz chciala oglądać potem ten film, to może sobie zorganizuj kamerzystę. ja wiedziałam, że nie będę oglądać i nawet sobie głowy tym nie zawracałam. Widziałam podczas przysięgi, że nagrywał nas tata majej koleżanki, i do tej pory nie pofatygowałam się po film. za to zdjęcia... :))) badziej mi na tym zależało i nawet mam dwa różne plenery zrobione.
Pozdrawiam, i rób jak uważasz. Na weselu nic nie jest potrzebne co Wam się nie podoba (to tak odpowiadając na temat) tylko to co uważacie za słuszne.

my mamy komplet

a ja mam pytanie do tych, ktore maja fotografow, ktorzy zdeklarowali sie robic reporterskie zdjecia.
Mozecie podac jakies namiary?
Mialam na oku pewna znana dosc pare na tym forum, ale oczywiscie termin maja juz zajety...
z gory wielkie dzieki

Również nad tym się zastanawiłam, jednak wybraliśmy dobrych fotografów i średniego kamerzyste. filmik musi jednak być:) Pozdrowionka

kolejny raz wrzucam coś, co już ktoś tu kiedyś zamieścił, mnie właśnie ten film przekonał...

http://www.youtube.com/watch?v=I-56c-Obfkc&NR=1

filmy ze studniówek czy komunii to najczęściej grupowe gnioty - każdego po trochu a ogólnie chciało by sie z tego zobaczyć 10 minut.
Nie porównywałabym filmu z wesela do studniówkowego. No i jednak pozim kamerzysty tez jest ważny - grunt żeby kumał czego oczekujesz od filmu - my chcieliśmy max 1,5 godziny i tyle trwa nasz film włącznie ze skrótami, teledyskami itp. Krótko zwięźle i na temat.

ten film jest swietny ale nie kazdy kamerzysta potrafi zrobic go tak profesjonalnie... widzialam go juz kiedys i zawsze chetnie do niego wracam. Przecudny :)))

My wybraliśmy opcję dobry fotograf ale bez kamery. Ktoś z gości coś nagra i też będzie pamiątka, ale teraz trochę żałuję (zostały 3 tygodnie na decyzję). Goście chyba powinni się bawić a nie kręcić filmy...

neania napisał(a):

> kolejny raz wrzucam coś, co już ktoś tu kiedyś zamieścił, mnie
> właśnie ten film przekonał...
>
> http://www.youtube.com/watch?v=I-56c-Obfkc&NR=1
>
> filmy ze studniówek czy komunii to najczęściej grupowe gnioty -
> każdego po trochu a ogólnie chciało by sie z tego zobaczyć 10
> minut.
> Nie porównywałabym filmu z wesela do studniówkowego. No i
> jednak pozim kamerzysty tez jest ważny - grunt żeby kumał czego
> oczekujesz od filmu - my chcieliśmy max 1,5 godziny i tyle trwa
> nasz film włącznie ze skrótami, teledyskami itp. Krótko zwięźle
> i na temat.
przekonałaś mnie :)

myślę, że nie będziesz żałować - spróbuj odezwać się do AV-media, może mają wolny termin, mamy film jest od nich i bardzo nam sie podoba.
(ten kamerzysta, którego film oglądałaś na youtubie ma zajęte terminy dwa lata do przodu :( )

My nie będziemy mieć kamerzysty....ale jak oglądałam ten filmik to sie poryczałam...śliczny..

a możesz przesłać mi filmik? i ile kosztuje ta przyjemność ?

a może maja stronę internetową? i są na niej filmy?

jesli pytasz mnie to ja oglądałam ten co dziewczyny wyżej podały:

http://www.youtube.com/watch?v=I-56c-Obfkc&NR=1

mają, ale terminu raczej wolnego nie znajdziesz...
http://www.youtube.com/user/zkruk

to strona autora filmu z youtuba
http://www.21film.pl/

Film to mega pamiątka i na pewno warto sie zdecydować! Ja swój mimo 4 lat wstecz nadal oglądam z łezką w oku, wspaniałe wspomnienie, rodzina także zachwycona i zawsze to pamiątka na stare lata :D Warto tylko posprawdzać kamerzystów, niestety nie każdy potrafi stworzyć film z duszą - u nas było http://av-studio.pl/ i śmiało poleca. Ludzie z pasją, którzy tak podchodzą do pracy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?