gdzie kupić alkohol?

Temat dostępny też na forum: Wesele
Jak wyżej

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie kupić alkohol?

w makro są często promocje, musisz śledzić gazetki MAKRO

http://martinez.pl/news.php propozycja fajna juz gotowa butelka i cenna tez przystepna.

Mam ogromne pytanie , czy próbowałeś tej wódki?? Czy to jest pewna firma?Fakt cena przystępna i butelki piękne, ale nie wiem co z zawartością żeby mi się goście nie potruli... Czy ktoś coś wie o tej firmi8e i alkoholu?
POzdrawiam

szafa33 to bardzo dobra wodka , na dobrym poziomie. porownac ja moge z bolsem:)

Możesz podać jakie są ceny.

gazetki makro dostaja tylko ci co maja koncesje, albo na swieta wysylaja pewna część artykułów. Jedynym rozwiazaniem jest dzwonic do makro na poczatku kazdej gazetki i pytac.
Pozatym alkochol w makro moze kupic tylko osoba ktora ma koncesje, kiedys bylo inaczej.
Teraz pozostaje jeszcze Selgros i tam moze kupic kazda osoba, ktora moze wejsc do selgrosa, czyli ta ktora posiada karte lub ta ktora ma znajomego posiadajacego owa karte.
Ja wlasnie wyczailam taka promocje i kupilam 0,5 l wyborowej za 16 zł.

nie wiem skad masz informacje na temat makro ale sa one jak najbardziej bledne.i owszem zakupy w makro moga robic tylko osoby posiadajace karte(zawsze mozesz ja sobie od kogos pozyczyc) ale alkohol moze tam kupic kazdy kto karte posiada a nie tylko osoby posiadajace koncesje.wiadomo ze cena bez koncesji jest wyzsza.ale przewaznie nie jest to drastyczna roznica-przynajmniej w kwestii wodek bo akurat na nie patrzylismy.a na potwerdzeniem moich slow jest alkohol zakupiony dzis na sylwestra.

Szczerze powiedziawszy, to sama nie wiem o co chodzi, bo w makro bywam czesto i nawet rozmawialam z kierownikiem tego dzialu o kupnie alkocholu , powiedzial to co wyzej napisalam - jak widzisz informacje mam z pierwszej reki, ale moze znowu cos sie zmienilo - bo to bylo m-c temu.
Jesli mozna to super, fakt w makro jest najtaniej, ale trzeba szukac promocji, w selgrosie jak jest promocja to pokrywa sie to z makro.
:)))))

Z tego co pamietam to zawsze mozna bylo kupic w makro alkohol nie mając koncesji, jezeli masz koncesje to poprostu jest troche taniej.

miesiac temu skonczylam "studenckie dorabianie w makro" poza tym stale tam kupuje wiec za to co mowie moge zareczyc.na alkohol sa 2 ceny podane.detaliczna i na koncesje.na koncesje wiadomo ze jest taniej ale zeby kupic alkohol na koncesje musisz ja posiadac.a jak wiadomo koncesje posiadaja np.sklepy spozywcze ,bary ,restauracje itp.posiadanie karty makro(lub jej pozyczenie) nie jest jednoznaczne z mozliwoscia kupna alkoholou po cenach koncesyjnych.natomiast w cenie detalicznej alkohol mozesz kupic zawsze(o ile posiadasz przy sobie karte makro).takze chyba sie nie zrozumieliscie z kierownikiem dzialu.moze mowiliscie wlasnie o alkoholu na koncesje przy karcie do tego nie upowazniajacej.wtedy i owszem nie mozesz kupic alkoholu w cenie tanszej.ale w cenie detalicznej(i tak przewaznie taniej niz w sklepie) mozesz kupic

Chyba najlepsze ceny mają w MACRO

My kupowaliśmy alkohol w Auchan. Warto zapytać managera działu czy przy większej ilości nie dorzuci np.coca-coli.

No niestety musże was zmartwić! W makro wcale nie jest tak tanio. My mieliśmy nadzieję, że tam kupimy alkohol w dogodnej cenie no ale niestety cena zbliżona jest do tej w sklepie. Postanowiliśmy więc kupić w rozlewni w Starogardzie Gdańskim w sklepie firmowym.

Co do makro - zgadzam sie, my kupilismy w Selgrosie i wyszlo duzo taniej.

może w sklepie?....

w sprawie makro:
zeby wejsc na hale makro musisz miec karte makro (np pozyczona od zanjomego)
zeby kupic na koncesje - musisz wziac fakture - moj tata ma sklep spozywczy, zaopatruje sie w makro, my bedziemy chcieli kupic tam alkohol na wesele, ale na koncesje sie nie da, bo musielibysmy brac fakture na sklep taty - a on od tego (za kupno towaru do sklepu) odporowadza podatek, wiec musialby go ZA NASZE WESELE zplacic - a po drugie ten "towar" nigdy nie trafilby do sklepu, wiec w razie kontroli - przechlapane.

podsumowujac: nie kupi sie aloholu na wesele w makro po tanszej cenie (tj z koncesja) jesli nie chcesz ryzykowac (i robic zlych interesow)
ale cena z koncesja i bez koncesji nie rozni sie az tak bardzo,zeby sie nad nia zastanawiac!!
w makro nawet bez koncesji jest duzo taniej niz w sklepach!!! (przeciez sklepy tez zaopatruja sie w makro;) a maja zwykle jeszcze duza marze)

co do gazetki - nie musisz dzwonic tam co tydzien i pytac jakie sa promocje na alkohol! (zawsze sa, i zawsze jest cala osobna gazetka promocji z alkoholami!!)
WYSTARCZY WEJSC NA STRONE MAKRO!!! chyba www.makro.pl

ps - w selgrosie najczesciej wszystko jest drozej!!gdyby bylo taniej to tata na pewno by tam jezdzil zaopatrywac sklep - wszystko jedno czy dowozi go z makro czy z selgrosa...ale skoro robi caodziennie potezne zakupy w makro - znaczy ze makro jest duzo tansze
selgros cene glowna - duzymi literami - podaje bez vatu!!! pozdrawiam wszystkich i zycze udanych zakupow!!

proponuje kupić wódke z słowacji z banderolą i tańsza jak w polsce

słowacka wódka faktycznie jest dużo tańsza, ale czy nie odstaje z jakością? może macie już jakieś doświadczenia...

Ze Słowacką wódką jest o tyle problem, że przez granice przeniesiesz legalnie tylko 1 litr

Moi rodzice kupowali wódke na wesele mojego brata i stwierdzili, że najtaniej wychodzi w Geant, ja mam wesele w kwietniu i dla mnie tez tam będą kupowali. Ale myslę, że to kwestia "okazji"

Polska wódka też jest spoko, np ta https://eluxo.pl/pl/polska-wodka/528-belvedere-vodka-700-ml-w-kartoniku.html

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...