gdzie przekłuć uszyc dziecku - Gdynia?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Od jakiego wieku można przekłuć niemowlakowi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: gdzie przekłuć uszyc dziecku - Gdynia?

Gdansk. 3 miesiące vanilla beauty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Każda z osobna przebijają czy na dwa pistolety?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na dwa. Dziecko nawet nie wie kiedy to robia. Mlode sprytne babki. Maja ogromny wybór kolczyków. My wybralismy piękne malutkie kwiatuszki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moja coreczka ma 4miesiące i w wiekszosci salonow mowili,ze dziecko musi miec co najmniej 6mcy i siedziec :-/ ale jesli tam zrobia bez problemu to chyba się zdecyduje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lepeij sie dowiedzcie jakie skutki uboczne moga wystapic u dzieci ktorym sie uszka przekluwa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

A po co przekluwac uszy takiemu maluchowi?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vanilia beauty nie przekluwaja, dopiero od roczku.. Cos innego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaprysom rodziców stanowczo mówię NIE! Bez sensu!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepiej isc z takim maluchem a nie potem z panienka 6 letnia ktora robi cyrk. Ludzie juz nie zyjemy w prlu dajcie spokój autorce!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

No patrz ,a moja 7 letnia córka cyrku nie robiła.Była świadoma co się dzieje i bardzo chciała mieć przebite uszy.Wyobraź sobie ,że są dziewczynki ,które nie chcą mieć przebitych uszu ,dlatego lepiej zaczekać z tą decyzją parę lat ,przebijanie uszu niemowlakom to jak dla mnie fanaberie niespełnionych mamusiek lub babć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Małe dziecko z przekutymi uszami i żłobek kto będzie pilnować żeby nic się nie stało? Jakieś dziecko pociągnie albo zachaczy o bluzeczke jak będzie się przebierać. Więc uważam że lepiej poczekać z kolczykami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko nie kazde dziecko chodzi do żłobka..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czyli twoje dziecko będzie odlutkiem? I z żadnym dzieckiem sie nie pobawi ani z rodziny, ani w piaskownicy ani gdziekolwiek?
Tu nie chodzi o żłobek, zahaczyć może wszędzie, sama matka może nie świadomie krzywdę zrobić jak pociągnie. I szkoda, jak kolczyki sie pogubią, bo część kupi dzieciom nie jakieś zwykłe tylko od razu złoto albo diamenty (na chrzest np).

Nie wiem czy bym przekuła uszy niemowlakowi (mam chłopców), ja bym chyba poczekała chociaż parę lat (może jako dodatek do komunii?), ale każda matka zrobi jak zechce.
U mnie w rodzinie jest kilka dziewczynek, które miały przekłute uszy parę dni po narodzeniu i jakoś wszystkie żyją ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktorakolwiek miała powikłania po przekluciu dziecku uszu? Po co komentarze typu co może sie stac..dziecko pijąc mleko tez może sie zakrztusic,a mimo to i tak je pije.. Wiec darujcie sobie gadki umoralniajace, o ktorych i tak nie macie pojecia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Porównanie przebicia uszu u niemowlaka czyli świadomego okaleczenia do picia mleka chyba nietrafione.A wyrażanie swojego zdania na forum chyba jeszcze dozwolone .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uwazam ze niektóre mamy maja tu problem emocjonalny jak chcecie numer do dobrego specjalisty dajcie swoje maile to wysle wam.

Wszystkie tu jestescie wzorowe idealne karmicie dzieci tylko eko... Nie chciałabym takiego dziecinstwa trzy macie dzieci pod kloszem a potem 16 lat i w ciazy. Ludzie autorka sie spytała gdzie przekluc uszy a nie czy wam sie to podoba czy nie. Kłania sie szkola podstawowa czytanie ze zrozumieniem.

Minusujcie ile chcecie komentujcie obrazajcie tak samo ja i autorka mamy to w nosie.

Pozdrawiam was wszystkie wzorowe mamusie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jakis inny salon? Vanilia Beauty odpada..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?