gdzie zrobic wesele ?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Kochani ;))
szukamy miejsca na wesele dla 90 osób, i to z noclegami możecie mi cos polecić, dziękuje z góry, pozdrawiam wszystkich Doris.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie zrobic wesele ?

a gdzie dokładnie, koło Wejherowa sa takie sale i wcale nie drogie

bierzemy slub w sopocie a sali szukamy własciwie na całych kaszubach takze jakbys znała jakies miejsca to bardzo bym prosiła choć o nazwę :) z góry dziękuje

jesli z noclegami, to slyszalam duzo bardzo pozytywnych opinii nt miejsca "Kozi Grod" kolo Pomlewa, 20km za Gdańskiem. Zjazd z obwodnicy na Kolbudy. Sama tam bylam z innej okazji. Piekna okolica, stawek, zagajniczek, przeszklony taras i wystroj tip top..

Sama w przyszlym roku bede slubowac i zastanawiamy sie....czy ktos ma jakies weselne (albo balowe) doswiadczenia z Aquaparku?

Nie doradzę gdzie masz robić, ale napewno poradzę abyś omijała Gościniec Maria w Borowie. Właściciel ma specyficzny sposób bycia, potrafi zrobić szopkę dzień przed ślubem. No chyba że lubisz skoki adrenaliny przed samą imprezą to wtedy lokal jest jak najbardziej na miejscu ;). Reasumując lokal godny polecenia największemu wrogowi;)

proponuję Holiday Inn w Gdańsku, rewelacyjna klimatyzowana sala, ceny już od 110,00 pln od osoby, w tym ciasta, owoce, a płacąc dodatkowo 20,00pln od osoby nie martwisz sie nawet o napoje zarówno ciepłe jak i zimne ( my zdecydowaliśmy sie 130,00 + 20,00 : w tym menu był płonący przepyszny udziec po 24:00) i dostajesz pokój na noc poślubną z rewelacyjnym śniadaniem bez dodatkowych opłat; gości możesz przenocować w Centrum Edukacji Nauczycieli w Gdańsku na ul. Hallera, cena od osoby 27,00 pln, jak na gdańskie warunki rewelacyjna cena, moi goście weselni byli zachwyceni, a jeśli chodzi o zespłół muzyczny polecam Sound City Band - sama sprawdź oferty innych restauracji, czy hoteli

z tego co ja sie orientuje to w holiday inn placisz jeszcze "korkowe"; za kazda wniesiona butelke alkoholu chyba 7 pln

Tak, jest korkowe w wysokości 7zł -ale od każdej otwartej, a nie wniesionej butelki. I nie są bardzo restrykcyjni w rozliczaniu tego - nas korkowe wyniosło 450zł (przy weselu na 95 osób) - po dodaniu tego do ceny alkoholu i tak wychodziło dużo mniej, niż gdybyśmy wykupili bufet alkoholowy w hotelu.

cześć! podobno obowiązuje tam tzw. korkowe- jakiego rzędu jest to suma??? Ja z moim Lubym ;-) chcemy zrobić wesele na 90 osób - nie bedzie problemu z miejscem na parkiecie? bede wdzieczna, jeśli przeslesz mi kilka fotek sali- jesli oczywiście to nie problem. Pozdrawiam i z góry dziękuję!

Proponuje sprawdzic Dom Marynarza w Gdyni..
Lokal nad samą zatoką i z noclegami...
Ja płace 125zł za osobe + 60zł/os. hotel...
Nie namawiam, bo sam sie dopiero we wrzesniu dowiem jak tam jest..;)
Ale ceny wydaja sie byc rozsądne...

bardzo poważnie sie zastanawiam nad domem marynarza, jak mozesz to zdaj relacje po weselu jak było ;)) . Dzię ki za info, pozdrawiam

doris my robilismy wesele w Stegnie w osrodku wojskowym. z osrodka bardzo blisko nad morze. jedzenia full, kierownictwo i obsluga pomocne. w dodatku moglismy wszystkich gosci przenocowac za niewielka cene. warunki niestety nie sa tam luksusowe ale na jedna noc wystarcza.nikt z naszych gosci nie wyjechal niezadowolony. zreszta jest tam wiele osrodkow wczasowych... nie wiem ilu z twoich gosci bedzie nocowalo, ale jesli znaczna ilosc to moze oplaca sie poszukac czegos poza trojmiastem?

pozdrowionka

flo

jesli jeszcze szukasz to polecam ośrodek Melissa w gdansku - Sobieszewie.domki z łazienkami.sala do jedzenia jest oddzielona od sali do tańczenia tylko filarami,wiec wszystko ładnie widac co sie dzieje na parkiecie. byłam tam w ubiegłym roku i jestem zachwycona.sama zrobiłabym tam wesele gdyby nie to, że tamto wesele było mojej przyszłej szwagierki i na pewno byłyby porównania-przynajmniej przez polowe zaproszonych gosci -hihihi. miejsce jest godne polecenia,obsługo swietna,dyskretna i miła. dania podgrzewaja na zyczenie,z niczym nie ma problemu. a na poprawiny polecam chate grillowa tez w melissie.extra!!!

W Łęgowie jest zajazd "Pod Jaworem" bylam tam na dwoch weselach i na prawde polecam. Dobre juedzonko, fajna obsługa, pokoje sa dostępne i cenowo tez podobnież OK.
W Gdańsku hotel "Dal" na ul. Czarny Dwór, w Straszynie "Cztery Pory Roku".

dziękuje wszytskim za pomoc juz znależlismy zaklepaliśmy odpowiednie dla nas miejsce;)) pozdrawiam D.

ja planuje ślub w przyszłym roku, co sądzicie o Pani Walewskiej (byłam tam, całkiem przyjemnie, ale szukam opinii osób "doświadczonych") albo o Oleńce w Tuchomku. Chcę niedługo jechać zarezerwować ale nie wiem, co lepsze. A może wybrać coś zupełnie innego? Chcemy knajpę razem z noclegiem (konieczne przynajmniej 9 pokoje). Czekam na opinie

Kainka powiedz mi a kiedy chcecie ten ślub???? radzę się pospieszyć bo oze byc juz krucho z salami...my mamy 19 sierpnia 2006 w Oleńce na tej duzej sali....mi osobiście się tam podoba... jest jeziorko, taras, dobre jedzonko...
pozdrawiam

Chcemy w sierpniu w przyszłym roku, mój ukochany bardzo obstaje przy pani walewskiej, bo duzo blizej niz olenka, jakos w tym tygodniu wybieramy sie do olenki, bo czas nagli i zaraz nam terminow zabraknie. w Pani Walewskiej bylo calkiem ok, ale przeciez nie mozna brac pierwszej lepszej knajpy. szukam opinii (zwłaszcza tych negatywnych), to w rzie czego bedzie mozna sie zabezpieczyc i zapobiec pewnym niedociagnieciom. pozdrowka

słyszałam od siostry ze w walewskiej tak sobie

My mieliśmy wesele w Zatoce w Sopocie.Jestesmy bardzo zadowoleni.Istnieje tam możliwość zamówienia noclegów.

a czy mozesz podac wiecej namiarow do tego miejsca w sopocie moze maja strone internetowa??

A my mieliśmy wesele w Czterech Porach Roku w Straszynie i jesteśmy bardzo zadowoleni :)))

CZ cZTERY PORY .. MAJĄ STRONĘ INTERNETOWĄ???

mają - www.hotelczteryporyroku.pl