godzina

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Bardzo proszę koleżanki o pomoc, to napewno błacha sprawa ale nie mogę się zdecydować!
Ślub mamy w piątek i nie możemy się zdecydować na jego godzinę, już 3 raz zmieniamy u ksiedza!
Bo z jednej strony lepiej później bo to piątek ludzie pracują więc łatwiej się wyrobią na 18 (tak samo goscie jak i ci zawiadomieni)
Ale z drugiej strony, jak na 18 to zanim msza, życzenia, dojazd (choć mamy blisko z kościoła do sali) to wesele sie zacznie ok 20, więc nie wiem czy nie za późno i czy nie będzie za krótko trwało bo orkiestra gra tylko do 3 max 4. więc może 17.?
Napiszcie proszę co sądzicie?
A może są na forum osoby, które mają sluby w piatek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: godzina

Brdzo często wesela i tak kończą się po 12-tej. Goście zaczynają się powoli rozjeżdżać, tak więc o 2 nad ranem już nie ma ponad połowy.
Wszystko oczywiście zależy od gości jakich masz. Może to jakieś dance-maszyny? ;-)
J bym nie wytrzymała do 3 rano :-) i to jeszcze w roli głównej... dlatego mamy obiad :-)

ja mam slub (wprawdzie w sobote) o 19 - czyli wesele startuje kolo 21. terz mialam obiekcje czy nie za pozno.. ale co tam, w sumie nie to najwazniejsze w tym dniu :) a ze rodzina jest zabawowa, to beda sie bawic do rana!

wg mnie godzina 18 jest idealna tymbardziej jeśli ślub jet w piątek. Na weselu nie chodzi o to aby trwało długo, tylko żeby goście się świetnie bawili i lepiej żeby czuli że impreza kończy się w super momencie, niż mieli by wspominać nidopite 2 pary pląsające o godzinie 7 rano samotnie po parkiecie (nie dające się z tego parkietu przegonić)

Jeziorka naucz sie jak sie pisze TEŻ.
Czerwcowa Ty zawsze tym którzy pisza krytyczne uwagi o Was dajesz dobre rady na temat poprawnej pisowni, a tym razem czyżbyś zapomiała poprawić Jeziorka

jejku... sorki... :S tak to jest jak zlek pisze glownie na komputerku :(

uważam, ze na 18.00 byłoby lepiej, ja osobiści ewzięłabym wolne na taki dzień ale niewiadomo czy wszyscy goście tak zrobia i naprawdę mogą się nei wyrobic, a poza tym jak macie blisko do restauracji to napewno będziecie przed 20.00 spokojnie.

hymmmmmmmm kto jak kto ale coś się chyba komuś pomyliło, ja nikomu nie zwróciłam (nigdy)uwagi na temat ortografii (sama jestem na bakier) z resztą uważam zę mozna sobie pozwolić w pośpiechu na małego byczka ort. Tak więc Lalu czy Lulu chyba coś zle kojarzysz....

My mamy w piątek na 17:00. Tym co zależy będą. A pewnie i tak wolne sobie zrobią. Najważniejsze żebyście Wy byli no i najbliższa rodzina.
Powodzenia w przemyśleniach. 18:00 to dla mnie już troszkę późno. Tak jak mówisz zanim ślub, kwiaty. To wesele zacznie się o 20:00. A może 17:30??? ;)

No ja dziewczyny to mam najpóźniej z was ślub bo na 20, wiec licząc życzenia plus dojazd na szczęście nie jest daleko to impreza sie zacznie około 22 : / Koniec zabawy o 4 bo zawsze tak kończą w tym lokalu, chociaż będziemy chcieli przedłużyć może sie uda

faktycznie trochę późno, a wlokalu powinni przedłuzyc, może za dopłatą.

na innym forum czytałam, że dziewczyna ma ślub o 20:45, więc Ty się nie martw 18-tą :)

martusia,
jesli zawsze tak kończą w tym lokalu to nie sadze aby dało rade cos zrobic.
jesli jeszcze nie podpisywałas umowy to porozmawiaj juz teraz na ten temat... jeśli masz juz podpisana to myslę, że jest juz po ptakach :((((

wiesz z weselami w kanjpach jest tak, ze to ze posiedzisz dłuzej to kasy im dodatkowej nie przyniesie... a obsłudze zapłacic knajpa musi,
jesli pwoeisz im ze za tę dodatkową godzine pokryjesz koszty pensji kucharek i kelnerów to pewnie sie zgodza

Nie podpisaliśmy jeszcze umowy i niedługo czeka nas rozmowa z szefem co do szczegółów, przede wszystkim musimy troszkę zmienić menu, w cenie mamy trzy ciepłe posiłki a wydaje mi się że na 6 godzin zabawy to za dużo goście musieli by co chwile siadać po jedzenia :) będziemy "walczyć" o przedłużenie imprezy różnymi argumentami może się uda.
Akurat mój narzeczony jest zadowolony z tego faktu nie przepada ze tańcami ale są jeszcze goście i podejrzewam znając zapędy wujków że nie będą bardzo zadowoleni z tak krótkiej imprezy ://

My mamy az 5 ciepłych posiłków, ciepłych nigdy nie jest mało, ale może faktycznie w Waszym przypadku zbyt duzo (chociaz ja by zostawiła)
a o przedłużenie imprezy faktycznie macie czas walczyc

My mamy ślub w piątek na godzine 16. Moje obawy są w drugą stronę - czy nie zawcześnie?

to poczytaj wyżej, ja uwazam, że za wcześnie.

Ja mam o 15:00 - w moich rodzinnych stronach raczej sie bierze sluby wczesne (nikogo nie dziwia te o 13:00) i uwazam ze to w sam raz.
Oczywiscie jesli ma sie slub w piatek, to jest niemozliwe zeby bylo tak wczesnie i wydaje mi sie ze godzina 18:00 ok. Ksiadz mi tez proponowal 18:00, ale poniewaz ja nie bede miala calonocnego wesela, to zostalam przy ten 15:00, tak zeby troche z tymi goscmi pobyc.

Ale jak na piatek to godzina 18:00 jest w sam raz :) Zwlaszcza ze jest juz coraz dluzszy dzien :)

Ale na 18? Zazwyczaj o 18 sa msze "planowe" wiec upewnij sie , żeksiądz zrobi wam ślub o tej godzinie:)

dokładnie - u nas na 18 jest "planowa" msza więc ślub na tą godzinę odpada

dziękuje moje koleżanki za liczne porady
u mnie też jest msza planowa na 18, ale mam dobre układy z proboszczem i powiedział ze może być na 18. Tylko będą gapie, ale ponieważ to mała parafia to przychodzi na 18 w tygodniu ok 15-20 osób, więc mi to nie przeszkadza!

My tez mamy ślub na godzine 15.00 i nie uważamy, ze jest za wcześnie!Zanim skończą się zaślubiny ;), życzenia, cwiety no i dojazd to najwcześniej będziemy na miejscu o 17.00 więc myslimy, że będzie oki!! ;))

Ja bede miec slub (cywilny) 13.00, a slub (koscielny) o 16.00 wesele przywidujemy do 5 rano mam baaaaaaaardzo roztanczona rodzinke, moj luby takze.

image

dlaczego biorac ślub kościelny bierzecie dodatkowo slub cywilny?

A do 5.00 to chyba podstawa, u nas wesele trwało do 5.00, ale goście bawili by się jeszcze śmiało ze dwie godzinki, a ja zważając na to, ze uwielbiam takie zabawy mogłabym się bawic do 5.00 następnego dnia. Nie kończcie swych wesel szybciej niż przed 5.00, pozostaje niedosyt, jezeli wesele jest udane.

monika1 napisał(a):

> dlaczego biorac ślub kościelny bierzecie dodatkowo slub
> cywilny

Moj kochany chcial miec slub cywilny i slub kolsielny. (tak za dawnych czasow).

image