goście ;))

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hejka,
mam pytanko, kto wie jak rozwiązać problem dużej rodziny,
mój narzeczony samej najbliższej rodziny ma około 70 osób,
i nie wiemy co zrobić, zapraszać wszystkich czy tylko "wybranych" ??
boję się, że rodzinka się poobraża,
a do tego oni są z drugiego krańca Polski i musiałabym wszystkim zapewić jakiś nocleg ;(( czy ktoś mógłby oswiecić mnie jakimś dobrym rozwiązaniem ?? będę wdzięczna ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: goście ;))

My też mieliśmy z tym problem. Wyszło tak, że zapraszaliśmy ludzi bez dzieci, a poza tym z kuzynostwa troszkę dalszego też zmuszeni byliśmy zrezygnować. Zawsze ktoś się poczuje pominięty więc nie przejmuj się ludźmi i rób tak, aby to Wam-przyszłym młodym było dobrze. Powodzenia!!

to jest WASZ DZIEŃ i Wy decydujecie z kim go spędzicie
a rodzina nie powinna się obrażać, jeśli dostanie tylko zawiadomienia

ja też się obawiałam masy gości - ale po głębszym przemyśleniu, już dzisiaj wiem, że sporo osób nie przyjedzie, szczególnie tych z daleka.. zresztą często tak jest, że lista się zmniejsza niekiedy o 50%

także uszy do góry!!

cokolwiek zrobicie, będzie dobrze, bo zrobicie tak jak chcecie, a to do Was należy ostateczne zdanie :)

powodzonka!!!

dzięki za porady
juz troszke mi lepiej na duszy ;))
macie rację, pewnie i tak połowa gości nie zdecyduje sie na podróż przez całą Polskę.....może nie będzie tak źle
jeszcze raz dzięki ;))

moj przyszly małzonek tez ma duza najblizasza rodzine(tata ma 5 rodzeństwa mama 2) i zdecydował ze na wesele zaprasza tylko kuzynostwo a wujostwo zawiadamia o ślubie obrazony zawsze ktos sie znajdzie a naprawde jak ci polowa gosci przyjedzie to i tak dobrze(ludzie nie maja teraz niestety pieniedzy na takie atrakcje) glowa do góry wazne zebyscie razem wybrali jedna wersje i sie jej trzymali bo w rodzinie znajdzie sie 10 conajmniej doradzcow ze ni epowinniscie robic tak czytak a to wqypada a to nie-my na to kichalismy i wszystko bedzie tak jak my chcemy:)))

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...