gotowy krem do tortu?

możecie coś polecić z paczki, chcę zrobić torcik dla dziecka a nie jestem fachowcem w tej materii i obawiam się kremu... jaki krem będzie dobry plastycznie i smaczny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gotowy krem do tortu?

Tak sobie myślę, że chyba lepiej zrobić najprostszy krem, z bitej śmietany albo mascarpone na przykład, niż taki z torebki. Nie wiem, nie jestem ekspertem od tortów, robiłam tort kilka razy w życiu, ale wydaje mi się, że najzwyklejszy robiony samodzielnie krem jest lepszy od takiego z paczki. Chyba, że masz jakieś szczególne oczekiwania co do smaku czy konsystencji? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

osobiście nie lubię kremów z paczki...
kilkakrotnie piekłam tort z linku poniżej
http://www.slodkiefantazje.pl/tort-kajmakowy
i był pyszny.
Możesz wykorzystać sam pomysł na krem i na pewno będzie dużo lepszy niż mieszanka z paczki. Warto też tak jak jest w przepisie posmarować biszkopt najpierw konfiturą, a na nią dać krem.
polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak nie mam natchnienia - robię krem Dr. Oetker (waniliowy, czekoladowy albo ajerkoniakowy) ;) nie zawsze robię z masłem, czasem tylko na mleku (ogólnie te kremy są w mojej Rodzinie od ok 20 lat - od czasu gdy Ciocia tam pracowała ;))
lepiej dać trochę mniej mleka, niż podane w przepisie na opakowaniu :]

jak mi się chce - robię krem z bitej śmietany :] kremówka ubita z cukrem pudrem i dodatkiem żelatyny :) (tak na wszelki wypadek)
do tego owoce :]

albo robię tort bezowy jak od Sowy ;) http://babeczka.zuzka.pl/2012/02/tort-bezowy-dacquoise/ (bez daktyli w bezie, bo wychodzą twarde jak kamyki)

Aga ja tez robie ten tort ale z bakaliami i za kazdym razem sa miekkie i nie robilam tego tortu raz tylko 12 razy :)

Mirakula - ja robilam tylko raz z daktylami w bezach ;) wyszly normalne kamyczki :/ pozniej robilam jeszcze ze 3-4 razy ale juz "czyste" bezy ;) poza tym tort pyyycha :))))

JA robię najprostszy krem z ubitej śmietany i serka mascarpone.

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...