gradówka u dziecka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czy Wasze dzieci miały jęczmień i gradówkę na oku? Mimo leczenia jęczmień u mojego 3-latka zamienił się w gradówkę. Lekarz mówi, że jedyna opcja to teraz leczenie operacyjne. Ale ponieważ młody ma dopiero 3 latka, proponuje, aby na razie tak to zostawić i potraktować jako defekt kosmetyczny.
Dajcie znać, jeśli miałyście podobny problem, bo nie wiem, co robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gradówka u dziecka

Nikt nic nie wie? Żadnemu dziecku się to nie przytrafiło?

U dziecka nie słyszałam o gradówce za to moja chrzestna miała/ma. Niestety skończyło się wycięciem, i odrasta :///

Uuuuu, to nieciekawie:-( Jestem załamana, a Mały nie wygląda najlepiej.

kochana , moja mama niedawno miała gradówkę na powiece , skutecznie ją zmniejszyła poprzez przykladania dosyć ciepłego jajka ( po ugotowaniu) poprostu ją w ten sposób ogrzewała - nie znikla całkiem ale jest minimalnie widoczna ...może ten sposób pomoże Twojemu synkowi ...

witam!
U mojej 4 letniej córki pojawiła się gradówka.
W wakacje tego roku zauwazyłam zaczeriwnienie i swedzenie.Mrugała oczkami widocznie juz jej cos przeszkadzało.
Wczesniej miała zapalenie spojówek.
Gdy poszłam do okulisty we wrzesniu okazało sie ze to gradówka.
Dostała wtedy :opatanol,vigamox i tobradex. Miała na dwóch powiekach zostało jej tylko na jednej ale mam wrazenie ze sie powieksza i ja swedzi.
Ide z nia niedługo do okulisty zobaczymy co dalej. Chciałabym uniknać operacji.
Zostawic tak tego nie zostawie i tak samo proponuje.Moze isc do innego kulisty.Ja tez byłam u dwóch. Lekarz powiedział ze na dzien dzisiejszy jest jeszcze za mała na ten zabieg i szkoda jej..pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zachęcam do spróbowania Demoxoftu, Pomogło i mi i 3 latkowi. Na poprawę większych kulek trzeba spokojnie poczekac ze 2 tygodnie, małe schodzą w kilka dni, Sama miałam wycinaną jeden raz a potem wiele razy odnawiającą.
Opakowanie płynu wystarcza na kilka miesięcy używania, jeśli potrzeba.

Jedyne skuteczne lekarstwo na gradowke-naświetlanie lampa bioptron! Przez 3 miesiące moja 2-letnia córeczka męczyła się z „kulką” na oku, tak o niej mowila! Krople, maści z antybiotykami nic nie dawały, miała już skierowanie do chirurga na wycięcie w narkozie ogólnej! Okulistka poleciła naświetlanie bioptronem nie uwierzyłabym gdybym nie sprawdziła bo po 5 zabiegach po 20 min gradowka zaczęła się obkurczac, ropką powoli wyciekała, po 2 tyg jest jeszcze czerwony ślad!

Inne tematy z forum

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...