gratisy w Sephorze i Douglasie

Temat dostępny też na forum: Moda i uroda
Czy Wy też tak macie, że w Sephorze przy każdym zakupie dostaję kilka gratisów typu próbki kremów czy perfum, a w Douglasie prawie zawsze "właśnie" sie skończyły lub dają z łaski 1próbkę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gratisy w Sephorze i Douglasie

w sephorze w Klifie gdy poprosiłam o próbki podkładów/ chciałam zainwestować w porządny podkład, ale najpierw wypróbować/ dziewczyna spojrzała na mnie z pogardą i przyniosła 2 beznadziejne próbki w kolorze cemnej czekolady, gdy poprosiłam o konkretne to oznajmiła że nie mają...kupujac cokolwiek nigdy niczego nie dostałam..nie dziwię sie na allegro dobrze schodzą...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo te laski biorą próbki dla siebie. Ja tez żadko coś dostae, najczęściej śmierdzące zapachy! Mam zanajomą pracującą w duglasie i ona potwierdziła mi że na porządku dziennym jest fakt dzielenia gratisów pomiedzy pracowników... To jedna kwestia ktora mnie irytuje. Druga to ci cholerni ochroniarze stapający krok w krok za tobą. Czy w każdej drogerii muszę czuć się jak złodziej? Niech lepiej ci panowie pójdą popilnować kasjerek żeby nie wynosiły próbek!

Kurcze, a myślałam, ze to tylko ja mam taki problem z ochroniarzami. Nawet zaczęłam się pytac znajomych czy ja aby jak złodziej nie wyglądam, bo tak zawsze za mną po drogeriach łażą i filują. Aż mi czasem głupio psiknąc próbką na pasek pod takim obstrzałem. A co do próbek to zawsze musze się dopraszać i tak jak piszecie-to zawsze jest akurat coś, co nie jest ani ładne ani pachnące, słowem - te próbki nie zachęcają do kupna tych produktów a taka jest przeciez filozofia tych "prezentów". W Londynie, w podobnej drogerii przy kupnie Estee Lauder dostałam całą kosmetyczkę mini produktów tej marki, które wcale nie były takie "mini"... Dlaczemu u nas tak buraczano ciągle..

Macie rację z tymi ochroniarzami, nie raz i nie dwa zwracałam im uwagę, by sie lepiej szkolili i dyskretniej obserwowali klientów, ale nic to nie pomogło. Właśnie wróciłam z Hiszpanii, bywałam w różnych sklepach - dużych i małych, markowych i prywatnych z byle jakimi pamiątkami - wszędzie brałam co chciałam do obejrzenia, nikt za mną nie łaził i nie patrzył mi na ręce - a przecież tam pełno różnych turystów i na pewno zdarzają się kradzież. Czyli - można, tylko u nas taka wiocha.

Już nie wspomnę, że niektórzy wyglądają tak jakby chcieli mi za chwilę łomot spuścić za to że w ogóle weszłam do tego sklepu...

mnie to nawet raz ochroniarz posądził o kradzież a co do ochraniarzy raz ochroniacz w deichmanie posadził mnie właśnie o kradziez i niby buty miałam schowane w kurdce... był okres zimowy:).................zal
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja jakos nie mam problemu z probkami - mowie o sephorze bo w douglasie kupowalam 2 razy w zyciu a i tam jak poprosilam o probki podkladu kanebo to pani zrobila mi z testera 3 odcienie do takich malych sloiczkow.
w sephorze za to nawet jak ide z synkiem tylko po te kulki i zwierzatka do kapieli ZAWSZE dostaje jakies probki czy zapachu czy kremow, a jak potrzebuje czegos konkretnego to zwyczajnie prosze i jakos nigdy mi panie nie odmowily. one moga zrobic probki perfum z testerow, maja mnostwo pojemniczkow do kosmetykow, w tym do perfum nawet takie z atomizatorem:)

dlatego kocham sephore i nigdy nie umiem nie wejsc i nie kupic czegos tam:)

W sephorze byłam raz w życiu więc nie wiem jak tam wszystko działa. Do douglasa nie chodzę z wyżej wymienionych powodów. Ochroniarze straszni, i chyba na każdego patrzą jak na potencjalnego złodzieja

W Douglasie w Galerii Bałtyckiej zawsze dostaję próbki, nawet do najdrobniejszych zakupów. Panie są bardzo miłe i świetnie doradzają. A ochroniarze... no cóż - za to im płacą. I osoby mające złe intencje nie mają przecież wypisane na czole, że mają zamiar ukraść. Dlatego obserwować muszą wszystkich. Ja tam testuję na co mam ochotę i sprawdzam zapachy. Przecież nie kupuje się niczego w ciemno - a już tym bardziej kolorówki, czy zapachu :)

Ja rowniez dostaje gratisy w perfumeriach bez problemu. czasami wystarczy po prostu porozmawiac z Paniami, a one nawet same zaproponuja probki. Mam znajoma w Douglasie i ona opowiada, ze sa kobiety, ktore w ten sposob nie kupuja w ogole kosmetykow tyko uzywaja probek. Moze stad frustracja?Niemniej jednak nie wyobrazam sobie kupic podkladu za 150 zl. bez uprzedniego wyprobowania. pozdrawiam :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (38 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Leśna Dolina (38 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Wzgórze Hoplity (8 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje u zbiegu ulic Kartuskiej i Myśliwskiej - w dobrze skomunikowanym miejscu, w...