grawer - ceny

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Heja, a jakie sa ceny za grawrowanie obraczek? I ktory zaklad polecacie? Pozdrowienia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: grawer - ceny

Dołączam się do prośby. Mam już obrączki bo jestem po cywilnym.Ale tak sobie z mężem wymyśliliśmy, że wygrawerujemy datę ślubu kościelnego bo jest dla nas ważniejsza.

I co nikt nie zna cen???:(

na ogół przy zakupie obrączek grawerowanie jest gratis! a jeżeli macie już obrączki, to napewno u każdego jubilera można to zrobić, ale cen niestety nie znam :(

Gdzieś w necie wyczytałam, że jeżeli grawerunek jest czcionką prostą to za darmo, a jeśli pochyłą to około 20 zł :) ale pewnie każdy ma inną cenę

2.40 zł za jedna literke (przynajmniej w malym jubilerze na Abrahama w Gdyni) ,tam bedziemy mieli robione(bo przetapiane) i grawerowane obraczki

Nasz grawer kosztuje 30 zł, robimy obrączki w Rumi

w gdyni orłowie jubiler ma umowę z grawerem - 2,5 zł za literkę

Pod filarami w Gdańsku 50zł ( z tego co widze tu na forum to drogo :( a tam chcemy zamawiac obraczki bo jest duzy wybór i sa robione taka metoda ze łaczone biało-zółte mozna potem powiekszac lub zmniejszac....

elle, a jak wyglądają ceny obrączek pod filarami, w stosunku do kruka, albo apart ? :)
pamiętasz może jakiej firmy maja obrączki pod filarami, czy to nie jest może Arbisz?

W sumie to z tymi cenami jest róznie - przeważnie jubilerzy oferują grawera gratis, ale dzisiaj bylam w klifie u jubilera (na pietrze) to tam placi sie 3 zł za literke. Takze to zalezy gdzie sie trafi. Pozdrawiam!!!

w klifie dziasiaj sprawdzaliśmy i chcieli 25 zł za grawerke (niestety nie pamietam jak sie nazywala firma).

Kochane,

jak kupujecie obraczki u Kruka, to grawerka za friko... warto sobie przeliczyc gdzie jest korzystniej. Mi nie chciało sie latać po tej okropnej w-wie, więc wybraliśmy krukua, z grawerka za free. a całościowy koszt obraczek 550 zł, w tym w mojej jeszcze wtopiony bedzie brylacik. ;)))

meg

Meg a jaki model obrączek bedziecie mieli???

model Sempra, klasyczne, ale bardzo eleganckie... ;))))

rzeczywiscie bardzo klasyczne ale mi bardziej podobają sie takie:
image

a własnie nie wiecie gdzie mozna takie kupić po "dobrej cenie" ??:?
nie pytajcie co dla mnie znaczy dobra cena - powiedzcie jakie są ceny u jubilerów?

podejrzewam, że około 300 zł za sztukę :)

i tu kochana się mylisz moja znajoma płaciła za pare takich obrączek (pare - podkreślam) 300 zł!!!!!! Z tym ze nam ten jubiler podał wyzsza cene wiec szukam takiego który zrobi takiej :)))

wow :) no miło się w tem sposób pomylić :) !!!!!!

oj mialo byc taniej- dodam ze nie bylo to poznajomosci czy jakos tak -mieli farta po prostu

Dokladnie dlatego szukam, bo w Aparcie powiedzieli nam 400 zl za pare (ze znizką) ale skoro mozna miec za 300 to ja chce za 300 !

czerwcowa a kiedy zamawiasz obrączki? tzn ile trzeba czekać na wykonanie? orientowałas sie już?

krótko tydzien albo dwa- spoko mam troche czasu
Jak wasze nauki zaczeliscie juz? My we wtorek konczymy

he he he :) to dobrze że kończycie, bo myśmy jeszcze nie zaczęli. Wogóle zero dokumentów itd ;) tak wogóle to ustaliliśmy datę w zeszłym miesiącu i zaczeliśmy od sali i innych drobiazgów :) myślę że od marca zaczniemy nauki ;)

ooooo...my dokladnie takie dalismy zrobic...sa piekneeeee

tyle ,ze nasze sa dosc szerokie....

Czesc! Od Kruka to mi sei podobają najbardziej modele aurum i chrisos. Są śliczne :) i jedne z tych na pewno zamowimy.Pozdrowionka!!!

A ja dzis mierzyłam w kruku obrączkę i najbardziej mi się spodobała SEMPRA :) waham się tylko czy zamawiać z diamencikiem czy bez :) co wy myślicie?

ja tez bylam za diamencikiem ale rodzinka wybila mi go z glowy , wybralam obraczke w zlota ,posrodku jest cieniutki paseczek z bialego zlota( wyglada jak pekniecie ,) < blyszczaca , no i z tego co sie dowiadywalam obraczki z zoltego zlota jedno kolorowe sa trwale , no i co tu ukrywac tansze hihihihii:):) a za pare z diamencikiem to trzeba 850 zl(tak okolo) a my zalatwimy za 500 (oczywiscie bez brylancika) Nie myslcie ze zgredzimy poprostu nie chcemy dac sie zwariowac.

no u mnie ten diamencik to koszt ok. 100 zł tylko w damskiej obrączce - ciekawe jak to się trzyma i jak to z tym diamencikiem w praktyce :)

ale trzeba przyznac ze prezentuje sie ladnie..co do trwalosci to nie wiem.Jak narazie to mam zarec\zynowy diamencik i trzyma sie dobrze ale dopiero dwa miesiace minely.

w zaręczynowych pierścionkach diamenciki są w takich łapkach, a w obrączce to ja nie wiem jak to się trzyma :(
sempra jest taka prosta i (delikatna) cienka, ale juz chrisos mi ciężko wchodzi na paluch i jest mi w nim niezbyt wygodnie .......

niestety nie wiem jakiej firmy sa obraczki pod filarami. Jak bede na starówce to podejde sie spytac i napisze Ci Witch. Ale wybór jest naprawde duży. My chcemy łączone biełe złoto z żółtym, polerowane, koszt z apare około 800zł, czeka się 3 dni.

dziewczyny (i chlopaki), my dostaliśmy obrączki do przetopienia od naszych rodziców i babci i bylismy we wtorek sie rozgladac (taka pamiatka rodzinna fajna).
Cena kompletu z grawerką - obrączki po bokach są matowe a w środku świecące (żółte złoto) 4 mm - 326 zł !
Daliśmy złoto swoje, do tego dochodzi koszt robocizny (średnio od 150 - 250 zł (w zależności jakie obrączki wybierzecie)).
Grawerka wszedzie różna - ceny od 25 zł - 50 zł.
Zauważyliśmy, że w Gdańsku jest o wiele drożej niż np. we Wrzeszczu, na Zaspie, Przymorzu.
Jubilerzy, których odwiedziliśmy:
- Lotnia na Zaspie (niedaleko ETC)
- Przymorze (ul. Jagiellońska, na przeciwko przychodni) - niestety maja tylko katalog - tam zamawiamy
- Wrzeszcz (ul. Danusi, blisko Wajdeloty)
- Gdańsk (na lewo od Zbrojowni, pod filarami)
- Gdańsk (Pasaż Królewski)
- Żabianka (niedaleko Wyższej szkoły Zarządzania)
itd.
Jeśli liczycie się z kasą i macie kogos z rodzinki kto z chęcią odda wam coś złotego to polecam.

Acha, pytaliśmy się jak to jest z tym powiększaniem ew. później no i powiedzieli nam, że rzeczywiście jak macie obrączki dwukolorowe to potem jest problem, ale podobno nie z każdą. No i jak chcecie np. na obrączce panny młodej dodac brylancik to tez jest problem z powiekszeniem, bo nawijaja taka obraczke na stozek i rozciagają....powodzenia w poszukiwaniach, mam nadzieje ze troche pomoglam komus :o)

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi :) Zastanawiamy sie czy nie dac starych obraczek do przetopienia we Wrzeszczu (kolo salonu Beauty). Czy moze ktos z Was korzystal z uslug tego jubilera? Czy jego obraczki sa dobrej jakosci?
A propos pierscionkow z diamencikami to moj diamencik wypadl jakies 4 miesiace po zareczynach. Na szczescie znalazlam go i oddalam do wstawienia (w ramach gwarancji). Mam nadzieje, ze nigdy wiecej sie to nie zdarzy, bo to przykra sprawa. Pozdrawiam serdecznie i zycze milego weekendu :)

powiem Wam że pytałam w kilku miejscach i wszędzie inaczej jedni mówią że grati, drudzy mają cenę 3zl za literę inni 0.80gr widocznie trzeba obejść kilka zakładów i popytać na koniec wybrać ten najlepszy:)

Nie wiem ile kosztuje grawer. Podobna sa w cenie obraczek jak ktos kupuje i chce. Ale oddzielnie to nic na ten temat nie wiem.

image

My identyczne obraczki chcemy co CZERWCOWA PANNA MLODA :-))

image