halka

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanko! Jaka jest lepsza halka - tiulowa (bez koła) czy na kole???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: halka

Bez kola. Mialam sukienke na halce bez kola. Nie krespuje ruchow o mozesz robic co chcesz. Kolezani mialy halki na kolach to nazekaly.

Tylko czy ten tiul nie przykleja sie do nóg?

Ja wlasnie tez slyszalam, ze ladniej sie uklada spodnica/kieca na halce tiulowej oraz, ze duzo lepiej suknia sie "zachowuje" w tancu. A potem w innym salonie mnie pani "nastraszyla", ze tiulowa na lato to zly pomysl, bo ponoc te warstwy "grzeja" i bedzie za goraco- co wiadomo tez stworzy dyskomfort. Wiec jak to w koncu jest?? Jakies doswiadczenia w tym kierunku??

No wlasnie, ja dzisiaj jak kupowalam sukienke to Pani w salonie tez mi powiedziala, ze lepiej tanczy sie, jak halka jest na kole, bo wtedy nic nie przykleja sie do nog. Dlatego tez sie nad tym teraz zastanawiam???

Nikogo nie sluchajcie, bo to jest nie prawda. Ja jestem zadowolona z hali bez kola. Nic sie nie poci ani przykleja do nog. Mialam latem i zima ta sukienke i nie nazekam. A wrecz przeciwnie jestem zadowolona. Wlasnie niedawno halke oddalam do komisu.

a przeciez sukienka uklada sie zupelnie inaczej na halce z kolem a inaczej na zwyklej???
to naprawde jest takie niewygodne??? cholera! czuje, ze padnę z wyczerpania koło północy, albo wcześniej... :/

hej, to chyba zalezy od tupu sukienki - te z bardziej obszerna spodnica lepiej wygladaja na halce z kolem, te ciut mniejsze na tiulowej.
ja tam nie mam zadnej halki, wiec jeden problem mniej :o)

Ja Olu ja mam rozwiązanie pośrednie czyli mam halkę z tiulu na takim jakby giętkim delikatnym kole. Byłam bardzo na początku anty nastawiona do koła lecz dałam się przekonać i nie żałuję bo wszystkie koleżanki które ślub mają za sobą polecaja takie właśniepośrednie rozwiązanie

Dziewczyny ja jestem juz po weselu i powiem Wam jako to jest mieć sukeinke z kołem i bez.Miałam dość szeroką sukienkę która miała trzy wartwy halek i do tego była jeszcze dodatkowo nakładana halka z 3 kołami,jak to wszystko załozyłam to czyłam sie jak kulka da dwóch nogach.Zrezygnowałam z halki na kołach i jak sie potem okazało nie był to najlepszy pomysł.Idąc do ołtarza bałam sie, że czubiem buta zahacze o halke, a potem w tańcu był ten sam problem-chyba nawet kilka razy sie potknełam.Efekt był taki,ze juz po piewrszej godznie tańca przód halki był tak porwany ze jedyne co mi zostało to urwac jakieś 5 cm z długości od dołu halke.Teraz jakbym brała ślub to na 100% miałabym halke na kołach,przynajmniej na jednym na samym dole.

Hmmm... Kawa, ja tam nie widzialam takich posrednich halek :( Przymierzalam z kolem albo bez. Teraz dalas mi do myslenia!!! Ale poczekam az bedzie ta moja sukienka juz gotowa, bo babka w salonie powiedziala , ze halke moge zawsze zmienic, ze z tym to nie bedzie problemu. Pozdrowionka!!!

też pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu pośrednim... możesz Kawa opisac taka halke?

Słuchajcie ja mam halkę taką normalna jakby warstwową z tiulu i na dole jest takie miękkie-elastyczne koło (aby między nogami się tiul "nie merdał"). Halka była szyta na zamówienie.

ten mięciutki drut, to kabel :) też mam taką halkę :)

:)))))))

Hmmm... chyba jeszce raz zrobie nalot na ten salon, bo to nie da mi spokoju :(