hevelius czy novotel?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
jako w temacie !!! piękne dzięki za opinię :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: hevelius czy novotel?

W Heveliusie sala jest bardzo ładna i przestronna, ale za to obsługa - a szczególnie jedna z pań odpowiedzialnych za organizację jest niezbyt. Samą mnie to ciekawi, bo również myślę o Heveliusie.

Osobiście odradzam Novotel

Aguszka, napisz coś więcej!!!!! bo ja też tam dziś byłam.....

Byłam w Novotelu kiedyś na weselu i:
1) obsługa nie była miła
2) jedzenie niedobre - miedzy innymi podali żurek z jakimiś małymi kuleczkami. Podczas gdy goscie jedli kelnerzy stali i sie śmiali. Kucharze wygladali i również patrzyli na gości. Nie wiem co nam podali do jedzenia ale nie zdziwiłabym sie gdyby to była karma dla zwierząt (wyglądem bardzo to przypominało, smakiem nie wiem bo nei próbowałam karmy ;) ).
3) wystruj sali - nie był wyszukany
Osobiscie nie zdecydowałabym sie na swiętowanie tam tego najważniejszego dnia w moim życiu, ale ktos inny może ma z Novotelu pozytywne wspomnienia. Pozdrawiam :)

Naprawde gdy byłam we wrześniu ubjegłego roku na ślubie mojej koleżanki w Heweliuszu dosłownie tak: jedzenie rewelacyjne i podane po królewsku wogle ślub wyglądał tak jakby to królowa brała ślub albo coś w tym rodzaju ale naprawde w Heweliuszu przepięknie to wszystko wygląda kelnerzy ładnie wyglądają i wszystko tam to wygląda jak bajka naprawde gorąco plecam :))

Hevelius ma również królewskie ceny! ogłaszam wszem i wobec, że zaczyna się od 180 zł/os. ;)!!! i co wy na to? :)!!!!!!!

Tak to prawda,ale warte tej ceny.......tylko trzeba mieć na taki cudowny ślub dużo kasy...............ehhh szkoda że aż tyle kasy tam potrzeba!!!!

ale wtedy już nie wypada mieć prostej taniej sukienki, normalnego auta, trzeba pojechać na maksa i wszystko musi być najwyższej klasy !!!!! :)

a moze jeszcze ktos cos podpowie? czy warto zrobic wesele w Heweliuszu? :) , Witch a Ty tam robisz?:)

kawę piję :) :) hihihihi :)

i się zastanawiam jestdobrze, czy my się czasem nie znamy ?

hm no nie wiem :) ,znalazloby sie pare znajomych czarownic ;)) ,tylko kurcze z osob ktore znam tylko Warbuziak wychodzi za maz w tym roku ;)...a co z Heweliuszem? narazie zlych rzeczy nie wyczytalam wiec moze to dobry wybor :) (?) moja mama tam dzis jedzie i wszystkiego sie dowie dokladniej, ale wiadomo najcenniejsze sa opinie osob ktore byly tam na weselu

hymmm :) wiesz co, heveliusz jest łądny i ma dobrą ofertę, niestety pani która jest tam organizatorką... pozostawia dużo do życzenia :( jest jakgdyby wyjęta z poprzedniej epoki. Ale może tylko na mnie takie wywarła wrażenie ? :( nie wiem. Poza tym nie podoba mi się zbytnio fakt że są mało elastyczni. Nie da się im zbytnio zmienić menu, ani obiżyć ceny za to menu. Poza tym.... nie mam zastrzeżeń :)

opis wyzej wymienionej pani podobno bardzo do niej pasuje ;)), no wiec tak: malo elastyczni, dali nam tylko jeden zestw menu "bo reszte to potem jak bedziemy dokladnie ustalac" - brak mi slow, no ale menu fajne, bogate wszystko serwowane, ech z jednej strony baba z "poprzedniej epoki" a z drugiej calkiem fajna oferta, nie biora chyba korkowego, sa wolne terminy wrzesniowe, acha a za apartament dla nowozencow kaza sobie zaplacic 1% jego ceny (?????????-glupie) ;))

noooo właśnie zero elastyczności:) dlatego sama jestem w kropce :(
kobieta potraktowała nas "z góry" - dająć do zrozumienia, że nie ma żadnych rabatów, a "podejścia marketingowego do rzeczy", tak jakby im nie zależało .....
Może mają tam kogoś innego do obsługi, ale z nią to ja nie chcę nic załatwiać. Później dzwoniła tam mama, ale też nie było wogóle mowy o żadnych zmianach :( ...... ech....... nie wiem, nie wiem :( i jeszcze raz nie wiem :(
180 zł, to kupa kasy - za 50 osób to 9000 :( a musi starczyć jeszcze na inne rzeczy - jak tort, ciasta i alkohol :(
z drugiej strony sala jest piękna i jest ogromny taras ......... trudny wybór, co?

jak kiedys tam bylam tylko na chwilke, bo akurat przejedzalismy obok, to nie bylo tej baby byl bardzo sympatyczny pan :) jak pojdziesz wieczorem juz tak o 19 to mozesz liczyc na to ze babska nie bedzie:) , ale tez mnie do niej skierowal bo to ona sie weselami zajmuje..ten jej pokoj byl wtedy zamkniety juz, powiedzialam o co mi chodzi kelnerowi a on zawolal tego kolesia, my robimy wesele na 70 osob, 180 zl to duzo i mozna juz wymagac zeby wszystko bylo tak jak sie chce :) , ja mam jeszcze na oku Holliday Inn bardziej mi sie podoba sala i sa bardzo otwarci :)mozna zyczyc sobie roznych rzeczy, zmieniac menu- tylko jest ten szwedzki stol :/ nie wiem czy goscie beda sobie nakladali jedzenie, zeby nie siedzieli przy pustych stolach ;)

Jak byłam wcześniej, w niedzielę, to też był Pan (z wąsikami chyba...) chyba kierownik sali- przemiły gościu :)opowiedział nam co i jak, oprowadził dookoła, no a potem ta pani.... i czar prysł :( a i tak alkohol i ciasta i tort najlepiej zamówić osobno.
gdzie indziej można zrobić wesele za 130-150 za osobę. A ze stołem szwedzkim ponoć goście sobie doskonale radzą :o) tak mówiła znajoma która robiła wesele swojej córce w zeszłym roku latem... więc się nie przejmuj .....

Napisz na co się zdecydowałaś, bo to trudny wybór :(