Re: homeopatia - arnica montana
to ja moge ci polecic srodek sprawdzony o podobnym dzialaniu jesli chodzi o gojenie ran.
Tantum Rose - saszetki do kupienia w aptece. Najlepiej wziac butelke 0,5 l wody z dziobkiem, rozpuscic saszetke i po porodzie po kazdej toalecie oplukac sobie krocze. Rana dzieki temu sie ladnie goi.
ja raczej bym byla bardziej ostrozna w stosowaniu srodkow homeopatycznych czy tez ziol w ciazy. Tak naprawde nikt tego dokladnie nie przebadal, nikt nie zrobil statystyk dotyczacych stosowania. W w wiekszosci to jest na zasadzie ze ktos poleca- ale czy sprawdzil? W szkolach rodzenia polecaja tez pic herbate z lisci malin - od tego podobno mozna uniknac naciecia, znam 1 przypadek gdzie sie obylo bez, ale tez znam 5 innych gdzie nie pomoglo. Fakt faktem nie zaszkodzilo - wrecz pomaga przy zaparciach na koniec ciazy.
Ja polecam Tantum Rose, polecono mi je w szkole rodzenia u poloznej Danusi na ul. Jaskowa dolina, 4 lata temu. Wszystkie dziewczyny z mojego kursu je stosowaly i ani jedna nie miala powiklan, wrecz przeciwnie, rana sie pieknie goila.
Polecam tez na ogolna regeneracje Nutri Drink - do kupienia w aptece- to jest sprawdzony srodek poprawiajacy samopoczucie ( jest smak kakaowy) i ma bogaty sklad. Ja pilam po porodzie i sobie chwale. Tez polecano mi go w szkole rodzenia u Danusi.
Na temat tej Arnici poszukaj w googlach :) moze cos znajdziesz.
1
2