honeymoon

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
hejka
jak jest z wszymi poslubnymi wyjazdami-kiedy (od razu po weselu?) i gdzie?
u nas na razie krucho z kasa bo trwa remont naszego gniazdka ale i tak zamierzamy sie gdzies wybrac
wymyslilismy ze przed samym slubem zakupimy sobie jakas wycieczke last minute, ale zaczynam sie zastanawiac czy nam sie uda zrobic to majac tyle rzeczy na glowie, moze lepiej jest wyjechac gdzies pozniej nawet z dwa tygodnie po slubie...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: honeymoon

Cześć nysia:) my mamy taki plan : albo jedziemy sobie samochodem do chorwacji ,po drodze odwiedzając róznych znajomych ...albo tydzień przed wykupimy jakąs fajną ofertę last minute:):):) a czemu ma się nie udać???

nysia,

podobno bardzo wazne jest to aby odrazu (pare dni po slubie) wyjechac sam na sam ze swoim małozonkiem. podobno wtedy w człowieku jest tyle uczuc i dwie nowo poslubione osoby potrzebuja oderwania sie od codziennosci wyjechania zaraz tylko we dwoje -podobno jest to najpiękniejszy wyjazd w zyciu kazdych małozonków i piekniejszych juz nie ma...

my z moim Tomaszkiem lecimy 4 dni po slubie na 2 tygodnie na Teneryfe... starsznie sie ciesze, tylko my we dwoje, uwielbiam z nim spedzac czas...
no wogóle KGBM ;o))))

Meg którego dokładnie wylatujecie na Teneryfe mu 22 albo 23 nie pamietam dokładnie, moze się spotkamy ??? ;)

wiesz co- my 16-tego z W-wy

a pisz szybko gdzie lecicie

NA tENERYFĘ, ale nie wiem dokładnie gdzie- mój narzeczony się tym zajmuje ;))) ale zwiedzić zamierzamy całą wyspę ;)))

my tez, ale ty lalunia nie wiesz gdzie??? do jakiego hotelu??/ usz Ty, masz mnie sie szybko dowiedzieć i dać znać, my bedziemy na południu w hotelu Paraiso Dunas... i na tydzień autko wyporzyczamy i jeździmy... a tydzień na miejscu z brzuchami do góry wywalonymi... aj jak bedzie bosko....
juz mam depreseje przedurlopową, a co bedzie po.... o matko!!! aż się boje...

my dokładnie tak samo z samochodem tydzieć a byczymy się na plazy ... oki dowiem się gdzie jedziemy i do jakiego hotelu ( ale z tego co pamietam to gdzieś na południe )

a, i nie pisz do mnie laluniu - błagam Cie, brzmi strasznie i ni jak do mnie nie pasuje ;))))))

oj zartowałam... czerwcowa, nie nerwuj mi sie tu... napisał tak zartobliwie, bo zaraz wyjezdzacie a nie wiesz nawet gdzie...
czekam na wieści od Ciebie

buziakos,
meg

MÓJ facet mówi do mnie Lalu czasem ;) spoko nie denerwuje się, ale jestem trochce wykończona po weendzie ufffffff działo sie działo ;)))

Jak sie dowiem gdzie jedziemy to dam znac oczywiście....

cześć
my wyjechaliśmy w niedzielę zaraz po ślubie. Wstaliśmy o 8.00 i ruszyliśmy. Przed nami było 1100 km :D jechaliśmy do Debreczyna na Węgry, na mistrzostwa świata w hokeju na lodzie :D . Ostatnie km trasy to był koszmar ale się zmienialiśmy i daliśmy rade. Wyjazd był super. Później odwiedziliśmy jeszcze na 3 dni Budapeszt i na 3 dni w Prage. Wszystkim polecam podróżowanie samochodem :)))

a my po slubie nie jedziemy nigdzie, bo zmieniam prace i nie bede miala urlopu :-(
za to we wrzesniu czeka na nas piekna wysla Korfu i 2 tygodnie leniuchowania :oD

o, a tu nasz hotelik: http://www.marilenahotel.com/ :-)

my 4 dni po ślubie wyjechalismy samochodem do chorwacjii, na tydzień, było super. tylko w chorwacjii jest dośc drogo.

Hej dziewczyny!Słuchajcie, ile brałyście ze sobą pieniążków do Chorwacji? papatki ;)

My 10 dni po slubie lecimy baaaardzo daleko na 2 tygodnie i będziemy oglądać najwyższy wodospad świata w ameryce południowej. A do tego czasu mam kupę roboty i po slubie tez muszę być w pracy rozliczyć projekt, którym kieruję:( Boję się, że nawet w podróży poślubnej będę martwić się co w pracy, a przecież komórki nie mogę wziąc bo koszty byłby straszne.

a ja za mknięcie sowjego projketu zostawiam mojej szefowej i leje na to co z nim bedzie... ja mam lsub, po nim miesiąc miodowy i nie interesuje mnie co w pracy bedzie sie działo...
a Ty mila nie wpadaj w paranoje tylko oddaj sie leniuchowaniu, projket nie zając nie ucieknie, najwyzej po powrocie bedziesz musiała podgonic... mi 3 nad głowa wisza, ale tylko jeden bedzie mnie gonił w czasie mieśiąca miodowego, a raczej moją szefową ;)))) hihihi, jak fajnie sie hajtać ;)))

Szefowa nie może kończyć cegoś czym od początku ja się zajmowałam. To nie takie proste Meg i pewnie zależy od projektu. Jak oleję zadanie to nie dostanę tyle kasy, a to jest baaardzo ważne, bo mamy za co jechać w podróż:))))

pobyt mieliśmy opłacony wcześniej i tam głównie wypłacalismy lub płaciliśmy kartą, ale najlepiej wziąc dużo pieniażków bo tam jest troche drogo bynajmniej dla mnie, np. frytki 6zł, piwko 9zł, cały obiad dla jednej osoby w normalnym barze 60zł z piwem i to było w zeszłym roku. Byliśmy dokładnie na Istrii. Na Dalmacjii jest podobno troszkę taniej.

ja bylam w zeszlym roku autkiem z moim mezczyzna, zwiedzalismy od Zadaru "w dol" - do Dubrovnikaczyli praktycznie cala Dalmacje.. 9 dni w samej Chorwacji, spanie albo w namiocie, albo w tzw. "sobe" (pokoje), wycieczka statkiem na wyspy.. generalnie nie oszczedzajac wyszlo na samą Chorwację jakies 2 tysiace, moze troche wiecej. W sumie (razem z Praga,winietkami i oplatami na autostradach) ok. 3tys.
Jedno polecam - zabac ze soba duzo zarcia, napojow, puszek, zupek w proszku itp. Jedzenie jest drogie, a jedząc to, co sie wzielo, mozna sporo zaoszczedzic.
Ja po tym wyjeździe na mielonke patrzec nie moge do dzisiaj ;)

Aa.. jesli chodzi o podroowanie autkiem, to w zeszlym roku otworzyli super autostrade, od Zagrzebia aż do Zadaru (a pewnie w te wakacje bedzie jeszcze dłuższa). Jedzie sie swietnie! A do tego nie bylo tloku (we wrzesniu). Polecam wrzesien na taka podroz :)

A myśmy starali się na ile fundusze pozwalały jadac na "mieście" i się za barzdo nie przejmowac W KOŃCU TO MIESIĄC MIODOWY, KTÓRY MA SIĘ RAZ W ŻYCIU!!!!!!!

A my 3 dni po slubie wyjeżdzamy do Wloch :O)))

Anulka

A my mieliśmy jechać pociągiem do Pragi, a jedziemy na Słowacje samochodem. Kasy mało (zbieramy na gniazdko), wiec Słowacja najtaniej wypadła - dokładnie Tatralandia ! A my uwielbiamy sauny zwlaszcza pod ziemią i baseny i inne super klimaty ! I jaki relaks ! Jak na sezon szczytowy (sierpień) to całkiem nieźle nas to wyjdzie cenowo. Oczywiscie byloby lepiej jeszcze z kims jechac...byloby taniej...jakby co to wyjezdzamy ok. 10-tego sierpnia :o)))

Acha dla ciekawskich:
http://www.tatralandia.sk/
(Park wodny, Wioska, Swiat Witalny)

hihi, racja.. ale my nie bylismy w podrozy poslubnej, bo do slubu to jeszcze ho, ho.. tylko tak, po prostu-na wakacje :)
Stad ta mielonka :D

A my mielismy zamiar zrezygnowac z wyjazdu, z uwagi na koszta wesela, ktore organizujemy sami. Ale ostatnio cos moj Mezczyzna zaczal napominac o Mallorce i locie- cos czuje ze mi niespodzianke szykuje ;-)

Do MEG

Kochana już wszystko wiem ( ale sie rozminiemy bo my wylatujemy wtedy kiedy wy wracacie :(

Jedziemy do hotelu Tropical Playa w Playa de las Americas

:))))))

Pozdrowionka

A my w środę po weselu do turcji na dwa tygodnie

.........Na Słowacji to mój luby mi się oświadczył. Było super chociaż krótko (3 dni) no i nie mogło się obyć bez Tatralandii. Fajne miejsce, nieco odludne i spokojne. B. dobrze wyposażone bungalowy, także jeżeli ktoś jedzie, to weźcie jedzenie bo można samemu gotować (cały kuchenny sprzęt, itp. w wyposażeniu). Polecam.....
........Podróż poślubna, cóż jeszcze nie wiadomo. W okresie sierpień- wrzesień mam full pracy, no i mogę pożegnać się z urlopem. A tak b.bym chciała...Może październik...., może Kenia....

fajny ten wasz hotelik.... Czerwcowa,
czyli lecicie 30 czerwca??? fajniutko!!!! ja juz nie mogę sie doczekac!!!
cmokaski Meg

nie lecimy 22 czerwca, a czy hotelik fajny to się dopiero okaże ( skąd wiesz że fajny????)

Pozdrowionka

Czerwcowa

a ogladaąłm na necie... całkiem czujny...
wpisz sobie w google.com i pooglądaj

OKI DZIEKI