idealne rozwiązanie dla nieznoszących rutyny i sztywnego grafiku zajęć
Po kilku latach rozglądania się za odpowiednią ofertą nauki angielskiego nareszcie trafiłam w taką, która wydaje się skrojona na miarę właśnie dla mnie :) Jakakolwiek aktywność, do której czuję się zmuszona przez sztywny grafik zajęć, ostatecznie zaczyna mnie nudzić i męczyć. Wiem, że ze Speak Up tak nie będzie. Ustalam zajęcia zgodnie ze swoimi predyspozycjami czasowymi jak i aktualną chęcią do nauki, nie czuję presji, że muszę stawić się na zajęciach bo wiem, że dzień przed zawsze mogę anulować, do tego dobieram rodzaj zajęć (gramatyka albo konwersacje albo słownictwo itp) i tematykę do własnych zapotrzebowań i zainteresowań. Pewna powtarzalność tematów, zagadnień w multimediach, książce i podczas zajęć z lektorem sprawia, że nie podejmując większego wysiłku utrwalam sobie materiał. Pracownicy szkoły od recepcji poczynając przez konsultantów kończąc na lektorach są bardzo uprzejmi i pomocni, nie wspominając o wysokim poziomie nauczania przez lektorów. Może się komuś wydać dziwne, że w takich superlatywach to piszę ale ja naprawdę jestem mile zaskoczona tym miejscem i formą nauki i z przyjemnością idę na każde zajęcia...