mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

witam

niestety nie dałem rady w miniony czwartek zdarzyc do energi. Ogólnie byłem w wekend na naszym osiedlu i co zastałem to sie zdziwiłem dostałem pismo w zwiazku z odbiorem mieszkania a budynek nie jest otynkowany brak fug na balkonach brak pomalowanych sufitów na bolkonach oraz brak z przodu budynku blachy to widziałem z zewnatrz wewnatrz penie tez wszystko nie zrobione czy oni wstydu nie maja zeby wysyłac nam pisma w zwiazku z odbiorem??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lula

z którego mieszkania jesteś to podejdę i Ci wszystko powiem. Albo podejdź do swoich sąsiadów i pewnie tez udziela informacje.

Czy znalazł się chętny(a) do energi???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam serdecznie wszystkich sąsiadów. Znam się trochę :) na wpisach w KW z racji wykonywanej pracy. W sądzie nie pracuje :).Z tego co widzę dział IV hipotek jest "czysty" zatem możemy odetchnąć. Zresztą bez tego przecież czyt. czystej hipotek bank udzielający nam kredytu nie zgodziłby się na dokonanie przez sąd wpisu to owej hipoteki. Bank zawsze musi być na 1-szym miejscu w KW a nie wierzyciele MB. Co za tym idzie warunek dla banku niespełniony i oprocentowanie nadal wyższe o 1% jak nie więcej. W banku udzielającym mi kredytu usłyszałam, że bank może podwyższyć oprocentowanie za niewywiązania się z umowy kredytowej.
Co do zebrania, za późno przeczytałam ogłoszenie, co ustaliliście? Może szykujecie kolejne spotkanie.?
Jeżeli chodzi o akty notarialne dowiem się co w przypadku gdy... brak pozwoleń ze strony MB.
Aha i jeszcze jedno, jako już prawie mieszkanka, miłośniczka zwierząt i osoba bardzo wyrozumiała proszę aby właściciele czyli moi sąsiedzi sprzątali po swoich pupilach. Czasy się zmieniły i właściciel udający, że nic się nie stało to już przeszłość.Obiecuje, że jeżeli zobaczę takową sytuację to zainterweniuje. Szanujmy siebie i okoliczności przyrody w których mieszkamy.
Pozdrawiam serdecznie, sąsiadka z bloku 1.

ale ja do ciebie tego nie pisalam.ogolnie podsumowalam. filozofie.

A umiesz czytać całe zdania?? ze zrozumieniem ! " nie później niż do dn...." Pytanie moje było... co jest powodem, że tak długo trzeba czekać a nie co jest napisane w umowie.

czy tylko ja mam zapis w umowie ze do 6 miesiecy trzeba czekac na akt?
nie wydaje mi sie. wiec teraz zdziwieni ? ....

W KW zupełnej jest tak:

"ZGODA NA WYKREŚLENIE HIPOTEKI
2. Sygnatura ---
3. Data wydania 2010-05-27
4. Wystawca BANK RUMIA SPÓŁDZIELCZY"

W KW aktualnej jest tak :

"TREŚĆ KSIĘGI WIECZYSTEJ NR GD1W/00055707/3, STAN Z DNIA 2012-02-04 19:28Okładka Dział I-O Dział I-Sp Dział II Dział III Dział IV
---
DZIAŁ IV - "HIPOTEKA"
Brak wpisu

WNIOSKI I PODSTAWY WPISÓW W KSIĘDZE WIECZYSTEJ
Nr Zestawienie rubryk - podstaw wpisów
Brak wpisu

---
Nr Zestawienie rubryk - danych o wnioskach i chwil wpisów
Brak wpisu"

Z tego wynika, że KW jest bez obciążeń co nie wyjaśnia dlaczego na akty czeka się pół roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Energa jest podobno w tygodniu czynna od 7 rano do 15 może ktoś miał by czas przed pracą tam podjechać? może komuś pasuje w drodze do pracy. Jeśli się nikt nie znajdzie to wezmę pół dnia wolnego i pojadę do nich bo czasu do magicznych aktów zostało mało.

Artur udało ci się podjechać do Energii?

Przepraszam dzisiaj nie dałem rady się pojawić, nawet nie miałem możliwości przeczytania posta. Może następnym razem informacja o konkretnej godzinie będzie się pojawiała 1-2 dni wcześniej? Coś ciekawego zostało ustalone? Kiedy następne, ewentualne spotkanie?

mm.... Mam nadzieję, że wszystko jest ok. Ale skoro jest ok to dlaczego na akt trzeba czekać pół roku ??? Jedynym powodem opóźnień w podpisaniu aktu (jeśli wszystko gra) może być kolejka do notarusza.Nie jest to moje pierwsze M od developrea. Kupując poprzednie mieszkanie akt notarialny podpisałem tydzień po odbiorze. Zobaczymy...czy przypadkiem atrakcyjne ceny nie są częścią innych atrakcji :) ?

no to dobrze bo ja nie za bardzo rozumialam ja..dzieki, ale itak trzeba sie upewnic mysle

Już widzę gdzie to wyczytałaś, ale to są chyba po prostu poprzednie wpisy do hipoteki, a na dzień dzisiejszy hipoteka jest czysta, ale warto by było się jeszcze upewnić

Żeby to wyświetlić trzeba wpisać nr księgi wieczystej z umowy przedwstępnej

Ja mam cos takiego
http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html
i to co najważniejsze hipoteka:

Z tego co ja czytam hipoteka na dzień dzisiejszy jest czysta i nie ma żadnych wpisów, skąd Ty te kwoty wyczytałaś?

dobra ludzie..bo pitolami sie zajmujecie...
dzis jest spotkanie o 17 mieszkancow budynku nr 1 w garazu w sprawie podpisania aktow notarialnych..trzeba naprawde nad tym sie zastanowic.
nie za bardzo umiem czytac ksiege online ale po zagladnieciu w nasza stwierdzam ze jest ona zadluzona albo na 500tys albo na 1mln albo na 1,5mln..nie wiem..moze zle czytam..zna sie ktos na tym?
a skoro jest zadluzona no to nie podpisujemy zadnych aktow bo przejmiemy dlugi!
musza to albo splacic i wykreslic..albo jakies zaswiadczenia z banku nam dac ze nie bede nas za to scigac..
kto sie w tym orientuje? mam nadzieje ze o 17 beda ludzie i moze ktos wie cos wiecej...
trzeba naprawde sie zastanowic jeszcze co z tym pradem chociaz mi sie wydaje ze tak jak bel awi napisal ze to moze trwac i 2 lata..
wydaje mi sie wazniejsze ze hipoteka jest zadluzona narazie? o ile dobrze czytam?
czy myle sie?? jest tu ktos orientujacy sie w tym?

belwi ceny mieszkań o tych samych metrażach różnią się naprawdę bardzo, jak kupowaliśmy nasze mieszkanie było jeszcze sporo wolnych mieszkań a ceny tych samych metraży różniły się nawet o kilkadziesiąt tysięcy

tomala rozumie co napisałeś, ale od razu trzeba się nastawić na termin maksymalny i przy akcie i przy odbiorach

mm ...w umowie są określone maxymalne terminy. Mój lekki niepokój budzi to, że kilka miesięcy oczekiwania to norma a nie szczególny przypadek. Mam nadzieję że rozumiesz co napisałem..

Inne tematy z forum

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Rumia bar mleczny - gdzie? (18 odpowiedzi)

Gdzie w Rumii mozna zjeść smaczny,niedrogi domowy obiad. Przeprowadziłem się do Rumii ale z pracy...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...