Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA
Witam serdecznie wszystkich sąsiadów. Znam się trochę :) na wpisach w KW z racji wykonywanej pracy. W sądzie nie pracuje :).Z tego co widzę dział IV hipotek jest "czysty" zatem możemy odetchnąć. Zresztą bez tego przecież czyt. czystej hipotek bank udzielający nam kredytu nie zgodziłby się na dokonanie przez sąd wpisu to owej hipoteki. Bank zawsze musi być na 1-szym miejscu w KW a nie wierzyciele MB. Co za tym idzie warunek dla banku niespełniony i oprocentowanie nadal wyższe o 1% jak nie więcej. W banku udzielającym mi kredytu usłyszałam, że bank może podwyższyć oprocentowanie za niewywiązania się z umowy kredytowej.
Co do zebrania, za późno przeczytałam ogłoszenie, co ustaliliście? Może szykujecie kolejne spotkanie.?
Jeżeli chodzi o akty notarialne dowiem się co w przypadku gdy... brak pozwoleń ze strony MB.
Aha i jeszcze jedno, jako już prawie mieszkanka, miłośniczka zwierząt i osoba bardzo wyrozumiała proszę aby właściciele czyli moi sąsiedzi sprzątali po swoich pupilach. Czasy się zmieniły i właściciel udający, że nic się nie stało to już przeszłość.Obiecuje, że jeżeli zobaczę takową sytuację to zainterweniuje. Szanujmy siebie i okoliczności przyrody w których mieszkamy.
Pozdrawiam serdecznie, sąsiadka z bloku 1.
0
1