mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

My też już po odbiorze. Kilka usterek się znalazło. Ściany na szczęście były proste. Jeśli chodzi o prąd to zgadza się, do czasu liczników za prąd nie płacimy. Z tego co się pytaliśmy wszystkie odbiory, które dotychczas były zostały odebrane z wyjątkiem jednego- mm pewnie o Ciebie chodziło :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od 100 do około 300 zł + VAT. Ale wszelkie usterki przynajmniej u nas były widoczne gołym okiem, najbardzie potrzebny jest ci dobry wzrok i spostrzegawczośc, poziomica, kątownik miernik pradu, zresztą niektórych rzeczy nie mozna nazwać usterkami tylko niedociągnięciami.

No właśnie.... Też jestem ciekawa czy zdajecie się na własne sokole oko, że dostrzegniecie usterki i niedociągnięcia,...? Czy też macie jakiś specjalistów... Może kogoś polecicie...? Drogi jest taki fachowiec?

Zastanawialismy się nad wynajęciem jakiegos specjalisty dosyć poważnie ale w koncu rodzinka nam pomogła.

A tak z innej beczki jesli ktos będzie potrzebował pomocy przy podłączeniu kuchenki elektrycznej to mogę dac kontakt do solidnej osoby z Rumi, która bez problemu może podjechać w godzinach popołudniowych i wieczornych.

a był ktoś na odbiorze z jakimś swoim fachowcem który sprawdzał mieszkanie.????

Powiedziałam że wspólne rozliczenie prądu jest nie do przyjęcia i nie zgadzam się, aby być wspólnie rozliczana z sąsiadami. Zaproponowałam, aby ustalili maksymalną kwotę jaką będziemy za ten prąd płacić skoro twierdzą, że nie będzie drastycznego zużycia. No i telefonicznie uzgodnili z Prezesem, że MB bierze prąd na siebie - poprosiłam o wpis do protokołu.

A usterki to okna do regulacji i posadzka za wysoko w jednym miejscu, co mają usunąć. Zaufałam że po odbiorze to zrobią i mam nadzieję, że się nie przejadę.

Dorota a nie robili Ci problemów z tym prądem, jak Ci się udało to załatwić? Nam mówili, że po odbiorze prad będzie roliczny między wszystkich mieszkanców ktorzy podpisali odbiory.

a jakie były konkretne usterki w mieszkaniach na co bardzo zwrócić uwage??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja po odbiorze... w protokole mam wpisane że do czasu założenia liczników- za prąd płaci mat bud... ważne do sprawdzenia - okna i posadzka. Na klatkach i wokół plac budowy.

marcin w razie czego podałam ci na maila mój nr tel

MM dam znak po odbiorze. Napisz jakie były usterki bym czasami ich nie przeoczył. Bo po co mam robić później na swój koszt, jakby było malo wydatków. Dziś zamontowali bramę do hali garażowej. Jedno co dobre to , że do dokończenia hali MB bierze swój prąd.

No brak, ale odnośnie tego dostaliśmy na wstępie pismo od pana Gospodarka, że to oczywiście wina PGNiK I Energa. Tylko nie wiem w jaki sposób ci operatorzy przeszkodzili w wykończeniu klatek chodników i garażu.
Ale za tydzień maja być wydawane jakieś zaświadczenia umozliwające zameldowanie, ale sami już nie wiem o co kaman.

a pozwolenie na uzytkowanie budynku pewnie brak??

A jakiego typu miałeś usterki?? jesli mozna spytac??

Jak przyjechaliśmy przy budynku pierwszym pracowało taka masa ludzi, że jeszcze tylu na tej budowie wcześniej nie widzieliśmy. Robili dopiero klatkę schodową. Garaże i piwnice też wymagają jeszcze sporo pracy, nie mówiąc już o podjeździe. Chodniki do klatek już robią, ale na całym terenie wokół budynku ogólny bałagan.
Nie wiemy co teraz zrobić jak usuną nam już te usterki i będzie kolejny odbiór. Wiem, że są ludzie którzy już dzisiaj podpisali odbiór.
Myślę że przy budynku drugim może być ten sam problem.
Marcin daj koniecznie znać po swoim odbiorze i napisz co o tym wszystkim myślisz.

Artur zgadzam sie z Tobą, po to jest to forum. Nie robię żadnych tajemnic, tylko nie chce mi się ciągle wchodzić tutaj sprawdzać czy coś się pojawiło, bo też nie jestem zawsze w zasięgu neta.

A teraz gorsza sprawa, która dotyczy nas wszystkich z budynku pierwszego:
1) gaz będzie podłączony na koniec września
2) liczniki od prądu koniec października!!!
3) woda około tydzień
4) garaże koniec września

Prąd ma być rozliczny przez panie z biura, nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie, ale domyślam się, że w zależności od metrażu mieszkania od momentu odbioru mieszkania. Oczywiście dzielony pomiędzy wszystkimi którzy podpisali odbiory.

Nie podpisaliśmy bo w mieszkaniu było naprawdę sporo usterek. Wszystkie zostały spisane i ustaliliśmy czas na ich naprawienie. Wszystko przebiegało grzecznie i elegancko nie ma się do czego przyczepić, Był kierownik budowy, Pani Justyna oraz masa ludzi którzy zajmują się wykończeniówką, Zapisali wszystko co nam się nie podobało i do czego mieliśmy zastrzeżenia.Teraz czekamy na kolejny odbiór.

przepraszam a to jakaś tajemnica sie z tego robi?? Po to jest forum zeby sie z takimi rzeczami nie pokojącymi dzielic z innymi mieszkańcami.
Pozdrawiam

Jest ktoś jeszcze kto dziś był na odbiorze mieszkania?mm opisz co było nie tak oprócz chorej sytuacji z prądem.Jeżeli to nie problem podaj swoj tel jak nie chcesz tu to na pocztę marcinsz22@interia.pl. , dzieki.

Inne tematy z forum

Rumia bar mleczny - gdzie? (18 odpowiedzi)

Gdzie w Rumii mozna zjeść smaczny,niedrogi domowy obiad. Przeprowadziłem się do Rumii ale z pracy...

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...