mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

A dlaczego mamy się nie spieszyć z odbiorem? Mat Bud wyznaczył termin na 5 to co jak nie odbiore 5 tylko 25 to jeszcze przez 20 dni coś zrobią w moim mieszkaniu? (wtedy to czekanie z odbiorem miałoby sens) Z tego co widziałam w tym tygodniu to w mieszkaniach już raczej nic nie robią tylko na zewnątrz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobrze powiedziane, od nas wymagają wszystkiego na czas, a spóźnij się z czymś to od razu mają do Ciebie numer. Nawet jak powiedziałem, że ureguluje vat w dniu odbioru to już im nie pasowało, bo bez tego bym nie dostał protokołu przekazania - dziwne, bo żeby otrzymać zwrot za rezygnacje z art. sanitarnych musimy czekać do końca września.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam bardzo ale co to znaczy nie spieszcie się??? Chyba w umowie jasno jest napisane kiedy ma być odbiór, to jest termin wskazany przez MAT-BUD (termin który zresztą już minął), a nie przez kupującego. To że się nie wyrabiają to nie jest absolutnie nasza wina. Czyli my transze mieliśmy płacić elegancko w terminie a oni mogą sobie robić co chcą i kiedy chcą. Człowieku płacisz to wymagasz. Większą aferę pewnie robisz jak kurier ci się spóźnia z przesyłką, a spóźniającego dewelopera bronisz. MAT-BUD mógł wyznaczyć termin w którym na 100% się wyrobi to nie byłoby wcale rozmowy na ten temat, nie nasza wina, że mają problemy z planowanie realizacji projektu.

lLudzie nie spieszcie sie z tym odbiorem - cierpliwości i spokoju to ksywka dobrego wychowania nie róbmy wszystko na hura -tam ludzie pracuja i potrzebują spokoju a nie kpin

Osobiście popieram przedmówce i dobrze zrobił ze przeniósł odbiór na koniec września skorzysta z tego napewno
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja po części z racji obowiązków służbowych a po części z tego co widzę na budowie przełożyłem odbiór na koniec września. Nie spieszy mi się tak bardzo z zamieszkaniem. Po rozmowie ze znajomym, który pracuje w budowlance On też jest bardzo zdziwiony takim szybkim terminem odbioru po tym co widział na budowie a dwa dopóki nie ma podłączonego gazu to nie powinno/nie może być wydane pozwolenie na użytkowanie. Jestem ciekaw co będzie 5 września i czekam z niecierpliwością na opinie odbierających.

Czy ktoś wie czy będziemy mieli już chociaż prąd?

Nie wiem jaką ma procedurę ale cos mi nie gra

Czyli zgoda na użytkowanie 5.09 bedzie tez wydana tak czyli wychodzi na to ze beda mieli z wami odbiory oraz generalny odbiór z instytucja do tego powołana niezle 2 w 1. Zawsze po dobiorze przez klientów budynku jest pózniej zgoda na jego urzytkowanie może mat-bud ma inna procedure.

Artur odbiór budynku 1 ma być podobno 05.09

może wszyscy zainteresowani z bud 1 odwiedzimy mat-buda np. w najbliższą sobotę i zadamy im interesujące nas pytania, wszystko przynajmniej będzie jasne, bo ja juz mam kompletny mętlik w glowie, nie znam się na przepisac budowlanych, (co kiedy gdzie i jak) co wy na to?

Niestety nie załapałem się na odbiór 05.09 wszystkie godziny były już zaklepane, także Ci co odbiorą dajcie znak jak było i jakie mieliście uwagi w pierwszym bloku.

Musi być jeszcze zgoda na użytkowanie budynków!!!! sam odbiór to nie oznacza że bedzie mozna robić remont w mieszkaniu o to sie zapytajcie koniecznie przy odbiorze mieszkania.

Pozdrawiam sąsiadów

Teoretycznie Iskierko to można sobie gdybać i gdybać. A faktem jest to że bez gazu i bez prądu mieszkania nie odbierzesz :) A tym bardziej się nie wprowadzisz. A jak będzie opożnienie z odbiorem to będą Wam winni pieniądze, choć i na to bym za bardzo nie liczyła. Napewno stwierdzą, że były złe warunki pogodowe i że to jest niezależne od nich. Ja także chce jak najszybciej po odbiorze braż sie za wykończenie i się wprowadzać. Ale czekałam już tyle że mnie 2-3 tygodnie już nie robią różniccy. Byle było rzetelne wykonanie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja będę do nich dzwonił jutro najpóźniej w czwartek by umówić się jakoś na 05 z rana. Oby był prąd bo gaz bo remontu nie jest niezbędny

Tak się składa, że np ja wprowadzę się dość szybko, na pewno nie następnego dnia, ale tez nie po 2 miesiącach. Dlatego bardzo zależy mi, żeby mieszkanie zostało oddane w jak najlepszym stanie, jak się nie wyrobią to niech zrobią odbiór np pod koniec września i będzie ok, byle by w takim stanie, że po zrobieniu np kuchni łazienki można byłoby zamieszkać. Bo co mi po szybkim odbiorze jak gazu i tak nie będzie.

Tez się nad prądem zastanawiałam jak to będzie wyglądać.

Ma ktoś odbiór na 5 rano wyznaczony?

u nas na osiedlu, znalazło się chyba jedno małżeństwo co wprowadziło się w gołe mury że tak powiem w dzień odbioru mieszkania, więc może się i u Was ktoś taki znaleźć :)
tyle że my gaz i prąd i wodę to mieliśmy od początku, ale to była zima więc gaz był już wcześniej bo mieszkania były ogrzewane

Orientuje się ktoś lub może pytał osobiście czy prąd w budynku 1 w dniu odbioru będzie,? czy ta kwestia należy do każdego we własnym zakresie w załatwianiu formalności?

do G
chyba jest jasno napisane, że "teoretycznie może ktoś chcieć mieszkać od 6 września", a tak poza tym do dyskusja właśnie rozwodzi się w jakim stanie chcą to oddać i jakie są postępy pracy na dzień dzisiejszy. co do postępów prac na budowie są ostatnio jak widać niewielkie a termin odbioru tuż tuż. taka moja uwaga: może zamiast pisać, że ktoś przesadza lepiej dwa razy przeczytać posty ze zrozumieniem :)

należałoby zadać sobie pytanie, jaką mamy pewność, że gaz zostanie podłączony do końca września.

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Rumia bar mleczny - gdzie? (18 odpowiedzi)

Gdzie w Rumii mozna zjeść smaczny,niedrogi domowy obiad. Przeprowadziłem się do Rumii ale z pracy...