mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

dzisiaj widziałam, ze są już balkony na parterze :)
reszta raczej bez zmian
gaz podobno dopiero podłączą na koniec września :/

a my w adresie będziemy mieli ul dębogórską, prawda?

Czy ktoś z was wie kiedy można będzie się zameldowac, czy od razu czy po podpisaniu aktu? Jestem zielona w tych sprawach :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No pewnie pismo dostanę a jutro będę przy Aleji to zajadę na budowę zobaczyć sobie jak im idzie. Ciekawe czy to pismo jest ostatecznym terminem odbioru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pismo oo odbiorze jest wysyłane listem poleconym, więc zobaczy czy nie masz awizo w skrzynce. Nic szczególnego, tylko że odbiór 5 września i żeby zadzwonić do nich i ustalić godzinę.

ja część vat-u zapłaciłem u nich i dostałem fakturę. Może dziś też dostanę pismo dotyczące odbioru. Sam jestem ciekawy. A co w tym piśmie jest zawarte?

Z pierwszej klatki. Ja też dostałem fakturę za ostatnią transzę, ale o dziwo nie dostałem faktury za dopłatę różnicy VAT'u a płaciłem ją wcześniej niż ostatnia transza.

belwi a Ty jesteś z której klatki pierwszego bloku? ciekawe czy ktoś jeszcze dostał list z terminem odbioru. Jak na razie to dziś rano dostałem tylko kolejną fakturę za zapłate - z tym to wiedzą kiedy i gdzie trzeba przesłać.

lasek Ja nie narzekam na to, że będzie opóźnienie bo dla mnie mogą nawet i miesiąc się spóźnić. Ja po prostu nie chcę żeby była odwalona prowizorka byle szybciej oddać. Nie znam się na budowlance, ale po tym co widziałem w poniedziałek dziwi mnie tak szybki termin. W każdym bądź razie pożyjemy - zobaczymy.

lasek a umowa to nie papier do pupy, podpisały obie strony, a terminy to terminy

a jak ktoś narzeka to zapraszam do Hossy lub innych deweloperów....
powodzenia w narzekaniu i negocjacjach

sąsiedzi troszkę opanowania i wyrozumiałości..budowa to nie kocki lego

każde mieszkanie jest indywidualne a nie jak u innych deweloperów sztampa i płyty kartonowe,

Faktycznie dzisiaj dostałem list, że odbiór 5 września. Zastanawia mnie jak się z tym wszystkim uporają do tego czasu.

No to elegancko już zaczynają przeciągać, a jeśli chodzi o rzetelność informacji z ich strony to można tylko pogratulować. Może kazdy będzie miał inny dzień odbioru, bo wątpię żeby wszystkich obrobili w jeden dzień. W jednym budynku jest bodajże 14 mieszkań, nawet jeżeli na kazdej mieszkanie poświęcą godzinę to wychodzi ich raptem 14.

No to widzę z dnia na dzień wersje się zmieniają. Wczoraj Marcin był w biurze i zapewniali go, że odbiór 31-08 a dzisiaj pajączek pisze, że od 05-09. Ciekawe jaka wersja będzie jutro :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

My tu sobie gdybamy :) a wystarczy podejśc i spytac się w biurze :) odbiory od 5 września a pisma lada dzień powinny byc.

Ja mam w umowie 30.08 i napisane, że pismo ma być z przynajmniej 14 dniowym wyprzedzeniem. 14 dni wstecz to 16.08, więc mogę powiedzieć, że już jest opóźnienie.

Jeśli wg MAT-BUDA odbior ma byc na 31.08 to na dniach powinniśmy dostac pismo informujące o tym

mi też się wydaje, że pracy mają na ok. miesiąca, więc powoli będą robić do końca sierpnia i wtedy dopiero wyślą listy dotyczące odbioru przy czym jednocześnie uzyskają kolejne 2 tygodnie:) może się mylę ale tak to widzę na dzień dzisiejszy

Też mi się wydaje, że coś ściemnają, 2 tyg to naprawdę bardzo mało czasu, a dokładnie maja 11 dni roboczych, chyba że będa pracowaź w soboty to 13, a wyglada jakby potrzebowali na wykończenie przynajmniej miesiąca. Cos mi się wydaje, ze w ciagu tych ostatnich dni ładna kichę odwalą, ale nic innego nam nie pozostaje jak czekać.

według mnie to jak zostaną odebrane mieszkania w 1 budynku i zagospodarowany teren zależne jest w dużej mierze o od osób odbierających pierwszy budynek to co wyegzekwują od Mat-Buda aby wszystko było zgodne z umową, uważam, że nie można pozwolić na samowolkę i tłumaczenie się dewelopera - ma być zrobione i koniec, w końcu po to podpisuje się umowę aby obie ze stron wywiązały się z niej w 100% a nie tylko jedna a druga niespełna. jeśli coś będzie według osób odbierających mieszkanie niezgodne z umową trzeba to jasno wyegzekwować.

No dla mnie rzeczą oczywistą jest, że musi być jakaś droga dojazdowa plus chodnik bez tego nie wyobrażam Sobie przeprowadzek, dostaw sprzętu i materiałów do wykończenia mieszkań. Nie wiem czy bez tego mieszkania mogą być oddane. Co do zagospodarowania terenu to w umowie jest mowa o "Zagospodarowanie terenu - zieleń, roślinność, mała architektura", więc to mogą Sobie robić przez pół roku nie ma problemu (z drugiej strony jak chcą siać zieleń i roślinność na jesień lub zimę :) )

Moim zdaniem i to co widziałem na placu budowy czyli jeden wielki Meksyk a tym co usłyszał Marcin w biurze jest ogromna rozbieżność. Zresztą jak tu wierzyć w zapewnienia biura skoro Ja czekam od 3,5 tygodnia na telefon w sprawie możliwości wizyty na budowie w sobotę, który miałem otrzymać po weekendzie...

Inne tematy z forum

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Rumia bar mleczny - gdzie? (18 odpowiedzi)

Gdzie w Rumii mozna zjeść smaczny,niedrogi domowy obiad. Przeprowadziłem się do Rumii ale z pracy...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...