mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Ja tez tyle dostalam:/ Dzwoniłam do Meritum i tam Pani mi powiedziala,ze tak duzo jest do zaplaty bo podobno az tyle razy oprozniany byl kontyner,i ze od przyszlego miesiaca maja juz byc zwykle pojemniki. Jak powstanie wspolnota to bedziemy placic od osoby a nie od lokalu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm my dostaliśmy 66zł za wywóz kontenera, dziwne to ich przeliczanie

sory że sie wtracam ale te skrzynki na dworzu przy pierwszej klatce przypominają mi wioske. Na wsiach coś takiego się stosuje, zeby listonosz nie musiał jezdzic po całej wsi. Dobrze, ze chociaz macie te skrzynki przy bloku a nie na poczatku ulicy dojazdowej ;/ Masaaakra mat bud sie chyba cofa w czasie;/

Nie za marzec tylko kwiecien. Pomylka:p

Dostaliscie juz moze rachunek za utrzymanie nieruchomosci za marzec? Jesli tak to prosze podzielcie sie ile wynosi was wywoz nieczystosci? U mnie sporo poszlo to w gore bo az prawie 40zl.

Mam pytanie do mieszkancow bloku przy ul.Janowskiej...
Czy wasze skrzynki przeciekaja? Jak ostatnio wyciagalam swoja poczte to byla cala mokra.
Jednak skrzynki na dworzu to niewypal. Przy malym deszczu w mojej jest kaluza:/

od nas do janowa jest jakieś 10min drogi pieszo

a z którego osiedla jest bliżej do kolejki? bo to też świadczy o atrakcyjności osiedla

najwyraźniej w nocy robi się zimniej niż 19C (bo tak mamy ustawione) i włącza się piec zeby dogrzać :/

aneta
jedną z zalet URLICHA jest to,że jest dość płytki i jak najbardziej przystosowany jest do zabudowy ma jedynie 23cm.głębokości, to po primo,po drugie primo na ścianie w korytarzu przy lodówce masz regulator pokojowy urlichowy. to cacko jest po to by utrzymywał takątemperature jaką sobie nastawisz w danych godzinach np.możesz sobie nastawic by utrzymywać stałą tem.21st. od 7.00 do powiedzmy 22.00. po godzinie 22.00 do 7.00 bedzie tem.zaniżona np.18st. zasada jest mniej więcej tak sama jak w autach z klimą maksymalna różnica temperatur nie może przekraczać 3st. w aucie chodzi o zrowie a w ogrzewaniu o ekonomie...tem.18-19st.jest najzdrowszą do spania więc w czym problem???

artur99
nieee,nie mam mieszkania z mat budu ale za to mam piecyk URLICHA....

centralne nie oszczedzam jest ciepło przy rozszczelnionych oknach spimy

artur a dziś też nie włączysz ogrzewania przy takich wiatrach? w dzien ogrzewanie moze być zbedne ale w nocy jest jeszcze chłodno;/ na co masz ogrzewanie, ze tak oszczedzasz:)

o swoje trzeba walczyc na budowie nie mieszkasz przeciez

no dokładnie za coś tzreba płacić:) z czasem wyczujesz piecyk i opłaty będą mniejsze. Nadal dziwi mnie fakt, ze w Rumi tak blisko jest ta elektrociepłownia a mat bud zakłada gaz...

z tym podwórkiem to troche długo idzie im jego ogarniecie,bylam ostatnio u szwagierki i rzeczywiscie jest tam niezły bałagan i chyba nie kwapią się zrobic z tym porzadku. Ahh z tymi obiecankami deweloperow..;/

u mnie wieczorem i w nocy już było chłodno jak nie były grzejniki włączone, ale teraz jest ok, rano wstaję i jest fajnie milusio
no i dziś lepiej spałam bo chyba piec się tak często nie włączał może dlatego że jest cieplej w mieszkaniu bo grzejemy cały czas
a z kosztami gazu to już mam to gdzieś, trudno za coś płacić trzeba, choć nie ukrywam że ten gaz nie jest tani :D

oczywiście na podwórku bajzel, jak był tak jest, ale dobrze że mam teraz Justynkę tak blisko, chyba będzie miała mnie niedługo dosyć :)

poprostu mam ciepło w mieszkaniu i nie grzeje juz

Aneta
nic nie pozostaje jak tylko sie z tym pogodzic. Nie bedzie źle :) tak jak pisałam po czasie znajdziesz dobry sposób jak zrobić, żeby było ciepło i nie było przerazajacych opłat za gaz. Jak mieszkanie będzie cale urzadzone i nie bedzie echa to też bedzie mniej słychac a jeszcze jak zabudujecie to powinno juz byc znacznie ciszej.

Kaja

wiedzieliśmy o gazie, ale nie zdawaliśmy sobie z tego sprawy że tak to będzie wyglądać, nigdy nie mieliśmy w domu gazu do ogrzewania, a poza tym mat-bud wiesz obiecanki cacanki :) a głupiemu radość
piec i tak musimy zabudować, więc zrobimy to jak najszybciej :)

Aneta a nie zwrocilas uwagi na ten cały gaz przy zakupie mieszkania?pewnie wtedy nawet o tym nie myslalas,ze może tyle zżerac,być głośny itp.? moja szwagierka mieszka w bud przy Bydgoskiej i rzeczywiscie te urzadzenie jest głośne, ale kwestia przyzwyczajenia. A i juz się wycwaniła i piecyk ma włączony cały czas tylko na mniejszą temp, to jest bardziej ekonomiczne niż ciągłe zalączanie sie gazu po spadku temp. bo wtedy bierze końską dawkę:) z czasem dojdziecie jak tu ogarnąć piecyk zeby było ciepło i nie sciagało dużo gazu...
Jest to nowe mieszkanie,sciany sa pewnie jeszcze wilgotne staraj się dużo grzac, zeby sciany pozadnie wyschly a latem duzo wietrzyć.

Artur sory ze sie czepiam ale Ty już nie grzejesz w mieszkaniu??? to nic, ze jest wiosna ale wieczorami nie jest jeszcze za ciepło. To sie nazywaja oszczednosci hehe

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (16 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...