ile dac proboszczowi z NSJ we Wrzeszczu?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Zwracam sie do dziewczyn ktore placily proboszczowi w NSJ we Wrzeszczu (oczywiscie podpowiedzi innych forumek mile widziane :) )
Ile mu dac za zalatwienie wszystkich formalnosci, protokol, licencja itp?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ile dac proboszczowi z NSJ we Wrzeszczu?

hej:) my mamy ślub w NSJ, ale to nie nasza parafia, a mimo wszystko własnie tam wszystko załatwialiśmy, protokół, nauki itd...nic póki co nie płacilismy, a w swopjej parafii dałam tylko zapowiedzi i też nic nie kosztowały, ale na pewno dam jakąś ofiarę przy odbiorze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej :)
my sie wlasnie dzis wybieramy juz wszystko odebrac no i nie wiem wlasnie ile dac... ciekawe czy on mowi ile chce, czy w ogole cos mowi o pieniadzach...
a ile planujecie dac?

za formalności nic nie płacimy, a na ślub 200,300??nie wiem jeszcze:)))swojemu księdzu za zapowiedzi dam pewnie 50 zł:)

my w NSJ daliśmy za ślub 350 ale to było u w zeszłym roku, daliśmy tyle dlatego że Proboszcz zrobił dokładnie wszystko tak jak sobie zaplanowałam, był nam bardzo pomocny i przychylny chociaż oboje jesteśmy z innych parafi. myślę ze standard to 200 może 300 zł

inees, a kto Wam udzielał ślubu??proboszcz własnie?jak w ogóle Twoje wrażenia z tego kosioła?

najlepszy ksiadz z NSJ to ksiadz Andrzej Leszczynski!

kurcze dziewczyny a ile dac proboszczowi za same formalnosci? bo slub bierzemy w innym kosciele, ale w NSJ zalatwialismy protokol, licencje itp

wiesz co, nie mam pojęcia, NSJ nie jest naszą parafią, ale załatwialismy wszystko tutaj, ponieważ mielismy zgodę z parafii mojego narzyczonego na ślub w innym kościele czyli własnie w NSJ, wiem natomiast, że moja siostra załatwiała formalności w naszej parafii i coś musiała zapłacic, ale ksiądz jej powiedział ile:))

a jak powie ze duzo? :)) mam nadzieje ze wiecej niz 100 nie bedzie chcial...

nie sądzę:))zazwyczaj jest co łaska, albo wcale, nie martw się:)

dzieki :)
powiem ze na wiecej nas nie stac :)))
a Wy czemu wybraliscie NSJ?

bo nam się podoba:)))a tak poważnie, to jakoś tak wyszło, mamy ślub 7 lipca i jak zaczęłam dzwonić po kosciołach bliżej domu, to nie było już "wolnych miejsc", albo były takie godziny jak 14.00,.19.00, które nam nie odpowiadają, a tam zadzwoniłam i okazało się, że o 16.00 jest wolne. Moja koleżanka miała tam slub razem z chrzcinami i było bardzo miło:)

ja uwazam ze super wybor, gdyby nie to ze bierzemy slub w innym miescie bez wahania wybralabym NSJ
Na pewno bedziesz zadowolnoa :)

no to się cieszę:))ja zupełnie nie znam tego kościoła, ale mam nadzieję, że będzie dobrze:)

bedzie bedzie :) na pewno :) tego Ci zycze! :)

200 zł za slub 100 organiscie ,zapowiedzi i tp zero zl. tyle dalismy

dzieki za info :)

oo fajnie wiedzieć:)))my mamy tam 8 września ślub

cześć, tak ślubu udzielał Nam proboszcz, ja nie mam żadnych zastrzeżeń co do prowadzenia mszy, wybrałam sobie ewangelie i czytania, i proboszcz ułożył fantastyczne kazanie właśnie do tej ewangelii, nie płaciliśmy za nic więcej tylko za msze, we własnych parafiach za zapowiedzi też nie musieliśmy płacić, co do kościoła to dość długo się wahałam pomiędzy NSJ a Mikołaja w Gdańsku,jednak nigdy nie będę żałować ostatecznego wyboru , Mikołaj jest piękny ale tylko późnym wieczorem gdy nabiera specyficznego klimatu , natomiast NSJ ma klimat o każdej porze dnia :) każdej przyszłej Pannie Młodej serdecznie polecam NSJ ;))

Inne tematy z forum

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...