ile jedzonka????

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Chciałam zapytać wszystkich "po" i "przed" ile porcji mięska na obiadek na osobę wystarczy, jak jest z ciastem, ile litrów napoji i alkoholu liczycie na osobę??? Będe wdzięczna :) pozdrowionka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ile jedzonka????

Dołączam się do pytania...

hmm..a my nie mamy takiego klopotu..pani w restauracji podała nam przykladowe menu...i to opowinno starczyc..ale wiadomo..lepiej zamowic troszke wiecej wszystkiego

nam Madziu też zaproponowano przykładowe menu, tylko problem polega na tym, że w każdej resturacji proponują różną ilość jedzonka, którą oczywiście można zmieniać (oczywiście zmienia się też cena :)) np. na obiadek proponowano nam od 1-7 kawałków mięska. Mi się wydaje, że 3 wystarczą, ale może się mylę :) hmm... tyle problemów z tą imprezką :)
pozdrowionka

U nas jest troszke inaczej. Są rózne ceny menu, ale cena nie zalezy od ilości jedzenia ale od róznorodnosci i wykwitności.I np. w menu za 100 zł za 2 rodzaje miesa: schab i piers z kuraczka, a za 120 do chodzi kaczka itp....

Witajcie
Ja jestem juz po i mowie co nastapilo: bylo po 2 porcje miesa na glowe, ale w czasie calego wesela byly jeszcze 2 dania na cieplo i nie te z obiadu, tylko oddzielne. Po obiedzie byl deser lodowy. Ciasta mielismy bardzo duzo na 45 osob ( 5 duzych blach z cukierni -czyli jakby 15 takich domowych) bo moja mama powiedziala ze co to za wesele bez ciasta. I prawie wszystko zostalo. Mielismy tort kolo polnocy. Alkoholu mielismy po pol litra na glowe, a napojow 2 litry na glowe (zostala i wodka i napoje)

wow to super ze jeszcze ci zostały napoje i wodeczka, niestety moi goscie są raczej trunkowi wiec ja licze tak 3/4 na głowe , i tak ok 0,5 l na poprawiny , a soki to juz wg gustu wychodze z załozenia ze powinny byc rózne soki , a woda mineralna gaz. i bezgaz,. najlepiej w butelkach 0,33.

Też długo nad tym debatowaliśmy, zwłaszcza nad ilością mięsa na obiad:) Zosało w końcu, że będą po dwa mięsa na głowę, ale podzielone na trzy rodzaje (w restauracji powiedzieli że taki system się sprawdza). Poźniej jeszcze dwa ciepłe dania ale nie odgrzewane z obiadu tylko nowe. Nie ma deseru, ale mysle ze ciasta w zupełności wystarczą (na 60-70 osób 7 blach i tort). Pozdrawiam:)

dziękuje wszystkim :) Myślałam o trzech kawałeczkach i dwóch ciepłych posiłkach w nocy, ale moja mama obawiała się, że zabraknie :) widzę, że chyba wystarczy :) jeszcze raz dziękuję :)
pozdrowionka