ile kosztuje kierownik budowy?

Zastanawiam się ile kaski musze przeznaczyć na kierownika budowy domu jednorodzinnego. Jeśli macie jakieś doświadczenie to piszcie proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ile kosztuje kierownik budowy?

Jeśli chcesz mieć tylko wypisany dziennik budowy i 2-3 wizyty na budowie to około 1500 zł. Nie jest to moim zdaniem najlepszy pomysł, ponieważ podczas budowy domu jednorodzinnego, wykonawcy mogą popełnić szereg błędów, które potem mogą okazać się bardzo kosztowne w naprawie. Zdecydowanie bardziej polecam wynajęcie kierownika budowy za kwotę 3000+ i wizyty raz w tygodniu i bieżące nadzorowanie robót budowlanych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale do tego potrzebujesz kierownika robót każdej branży

my płaciliśmy 1200, poza trójmiastem

a moze ktos na namiary na kerownika robot elektrycznych i sanitarnych?

No to mam kierownika budowy za 5 tyś., obchodzi go głównie pilnowanie czy budowa wykonywana jest zgodnie z projektem. Nie poszukuje mi materiałów budowlanych, nie porównuje cen. Na budowie jest co kilka dni po kilka minut. Myślę że 5 tyś to sporo ale mam również wrażenie że warto, ja jestem laikiem w dziedzinie budownictwa, wiec dopiero się uczę.
Pozdrawiam

Witam,

Mogę potwierdzić z doświadczenia,  że wiele osób pracujących jako kierownik budowy domku jednorodzinnego wykonuje taką pracę jako dodatkową. 

Co jest najważniejsze w wyborze kierownika budowy na własnej budowie?
Przede wszystkim musimy sprecyzować jakie mamy oczekiwania wobec niego.

Czy ma załatwić nam formalności,  być często (jak często?) na budowie, czy chcemy ustalić sobie budżet i egzekwować go w praktyce, czy budujemy sami, czy mamy czas na szukanie firm, kontrolę ekip i zamawianie materiałów? Czy potrzebujemy fachowej porady?

Czy kwota 5 000 to dużo w porównaniu do błędów które mogą pojawić się podczas nie dopilnowania prac?

Dopiero po sprecyzowaniu powyższego możemy zacząć szukać odpowiedniego kierownika budowy w rejonie zamieszkania.

Nurtują Cię te pytania, a może masz inne?
Skontaktuj się ze mną, sprawdź i przekonaj się. 

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po za kwestią ceny, która jest różna w zależności od tego do czego faktycznie potrzebujemy kierownika - do wpisów czy też do rzeczywistej kontroli budowy, warto znać jego obowiązki, z których możemy rozliczać kierownika. Więcej szczegółów np. na stronie http://zbudujmydom.pl/index.php?page=obowiazki-kierownika-budowy
Pozdrawiam,
Tomek

Inne tematy z forum

ELEWaCJA DOMU - macie kogoś poleconego? (11 odpowiedzi)

Dziewczyny szukam sprawdzonej firmy do elewacji domu, uczciwej i za rozsądne pieniążki. Może...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Jak zabezpieczy meble do przeprowadzki? (5 odpowiedzi)

Przeprowadzka to często stresujące wydarzenie, które wymaga odpowiedniego zabezpieczenia mebli,...