ile się teraz daje jako chrzestna, chrzestny na chrzest?
już zgłupiałam..
wiem że daje się tyle ile kogoś na to stać ale teraz chyba Świat lekko zwariował...
Jako matka CHRZESTNA dałam prezent o wartości 300 zl - co uważałam za w miarę wartościowy prezent ale po uroczystości lekko się podłamałam..
ciotki, babcie, dziadki wkładają do kopert po 500-1000 zl.
czy to nie lekka przesada?
to na komunie dziecku mamy dawać skutery, super komputery itp
a na 18 to już samochód, dom...
przecież w latach 90tych dostawaliśmy na chrzest, komunie drobne prezenty i to uroczystość się liczyła a nie to co kto dał..
smutne to :(
tak chciałam się wygadać
sama mam dziecko i nie chcę aby na Komunię którą będzie miał za kilka lat czekał licząc na prezenty tylko miał świadomość jak ważny to dla niego dzień w życiu.
powracając do pytania
ile teraz dają chrzestni?
wiem że daje się tyle ile kogoś na to stać ale teraz chyba Świat lekko zwariował...
Jako matka CHRZESTNA dałam prezent o wartości 300 zl - co uważałam za w miarę wartościowy prezent ale po uroczystości lekko się podłamałam..
ciotki, babcie, dziadki wkładają do kopert po 500-1000 zl.
czy to nie lekka przesada?
to na komunie dziecku mamy dawać skutery, super komputery itp
a na 18 to już samochód, dom...
przecież w latach 90tych dostawaliśmy na chrzest, komunie drobne prezenty i to uroczystość się liczyła a nie to co kto dał..
smutne to :(
tak chciałam się wygadać
sama mam dziecko i nie chcę aby na Komunię którą będzie miał za kilka lat czekał licząc na prezenty tylko miał świadomość jak ważny to dla niego dzień w życiu.
powracając do pytania
ile teraz dają chrzestni?