ile za ślub w Katedrze?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Jak w temacie - ile "zwyczajowo" nalezy dać pieniążków za ślub w Katedrze Oliwskiej? Zaznaczam, że oboje jesteśmy spoza parafii, wiem ze to czasem ma znaczenie.
A tak swoją drogą czy sa tu jakieś pary biorące ślub w Katedrze w najbliższą sobotę? (9 czerwca)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ile za ślub w Katedrze?

czesc my mamy slub tez 9 czerwca ale w kosciele sw jakuba w oliwie. Pisze bo wszystkie pary z katedry i wlasnie Jakuba maja spotkanie 6 czerwca o 19.30 w salkach koło katedry :) pozdrawiam

aaa i nam siostra powiedziała ze w jakubku ofiara nie mniej niz 300 zl a w katedrze widzialam zapiski siostry ze pary daja okolo 500 a nawet 800 zl?? ale mysle ze dajcie tyle ile uwazajcie :)

O tym to spotkaniu to wiem.
A co do tych kwot o ktorych mowisz... duzo...
Myslalam wlasnie tak o 300, ale nie 500 czy 800...
Czy są tu jeszcze jakies pary z Katedry 9 czerwca?

a to spotkanie jest dla par ktore w czerwcu biora slub w katedrze? my bierzemy we wrzesniu, ale mysle ze wiecej jak 200-300zl nie zaplacimy,szczegolnie ze to moja parafia.

To spotkanie z tego co wiem jest dla par, które ślubują 9 czerwca w Katedrze.
Ponawiam pytanie o takie pary? Czyżby nie zaglądały na weselnik?

a kiedy dokladnie sie placi? u siostry przy spisywaniu protokolu czy idzie sie oddzielnie do ksiedza?..

No właśnie my przy spisywaniu protokołu nie mielismy okazji, bo to było w ta sobotę na szybko i zaraz za nami był ktoś do kancelarii. Więc pozostaje nam zapłacić na tym spotkaniu, które będzie teraz w środę. No własnie nie wiem ile, bo nie było dogodnej okazji żeby zapytać...

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...