instalacja art-polityczna w Sopocie

Instalacja artystyczno-polityczna "WYBIELANIE OCZERNIALYCH", zorganizowana w Sopocie przez Stowarzyszenie Obrony Drobnych Posiadaczy przed Urzedem Miasta Sopot

http://www.geocities.com/klaudiuszwesolek/

KOLEJNE INSTALACJE - W KAZDY PONIEDZIALEK O 12.00 - w samo poludnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

NISKI LOT.

Mój ty Boże, o rety
jak mi to nisko lata,
że jak mówią słowa poety-
„życie to niespełniona miłość do świata”.

Bo kto się dobrze czuje w spełnionej roli,
ten jest moim bratem,
bo cały świat po prostu ... .
nooo- kopuluje ze światem.

Grzegorz Rymopis

!!! DZIS - 22% w SKLEPIE HIMOUNTAIN ul.SZEROKA !!!

Od dziś !!!!!!!!

Wielka obniżka cen o -22% (WSZYSTKO TANIEJ O VAT) w sklepie Himountain na Szerokiej w Gdańsku. Na wszystkie towary.
Rabaty nie łączą się.

Akcja promocyjna do odwołania. !!!!!

Warto skorzystać!!! Żniżka także na sprzęt wspinaczkowy (buty, uprzęże, liny, karabinki itd.) !!!!!!!!

!!! DZIS - 22% w SKLEPIE HIMOUNTAIN ul.SZEROKA !!!

Od dziś !!!!!!!!

Wielka obniżka cen o -22% (WSZYSTKO TANIEJ O VAT) w sklepie Himountain na Szerokiej w Gdańsku. Na wszystkie towary.
Rabaty nie łączą się.

Akcja promocyjna do odwołania. !!!!!

Warto skorzystać!!! Żniżka także na sprzęt wspinaczkowy (buty, uprzęże, liny, karabinki itd.) !!!!!!!!

ohohoho :)

Powstała jak widzę piękna biblioteka polecanek - w takim razie zaraz zagłębię się w kontemplacji, tylko najpierw szybko dodam coś od siebie... piosenka, na którą nie zwracałam większej uwagi (teraz nie rozumiem jak to w ogóle było możliwe) przez dłuższy czas, aż do pewnego wieczoru, gdy udało mi się spokojnie jej wysłuchać... teraz ciarki mnie przechodzą za każdym razem, moim zdaniem jest przepiękna :)

ps, gratulacje okiełznania routera, Kropeczko :)

Kropeczko

"opium" teraz to "pojechałaś"...Ty naprawdę masz żywe serducho kobieto :))))
no bo już ten pierwszy wers daje do myślenia:
opium, desire or will?
opium,
pragnieniem/pożądaniem czy (wolną)wolą?
Subtelna różnica. Odpowiedź każdy musi znaleźć sam. Ale jakby już uogólnić, to opium pragną (pożądają)ci, na których po krótkiej refleksji nad rzeczywistością, spływa błogi, rozmarzony "dobry" smutek. Ten smutek fajnie nazywają Japończycy: (po ang.)"mono no aware". Żeby trochę jeszcze urozmaicić kruchą, melancholijną i smętną naturę wszechrzeczy pragną opium (czyt. wszystko co otumania mózg)
Zaś dla tych, co świadomie zgodnie ze swą wolą pogrążyli się do końca dni w opium, płatki kwiatu lotosu już się zamknęły do środka i powoli usychają.
Kolejne wersy już zostawię..., no co przecież przeszliśmy na ciemną stronę mocy...

no i spadł malczewski

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1345,title,Malczewski-i-Witkacy-lupem-zlodziei-w-warszawskiej-galerii,wid,10581467,wiadomosc.html

a teraz to mi szczena opadła

te kakofoniczne klimaty zupełnie mnie nie kręcą
ale "to oni jeszcze żyją???"
no chyba pójdę, może spotkam starych znajomych

a tak poza tym, to brak mi słów
fragment życia, o którym myślałam, że definitywnie przeminął
właściwie, lepiej żeby to już nie wracało
mroczne i destrukcyjne czasy

No taak

Teraz ze dwa tygodnie Malczewski u Ćmy na strychu będzie się kurzył. Ja już swoje wiem. A później to...ech
Ja już lepiej nic nie będę pisał.

hej

przez 2 tyg Malczewski z Witkacym na strychu się rozłożą (kurz, ćmy, wysoka temperatura itd)weź mi ich sprzedaj po "taniości" to zrobimy taką imprę, że aż przypomną się Tobie "mroczne i destrukcyjne czasy" ;)

*

u mnie na strychu malczewski z witkacym mogą jedynie zamarznąć i pokryć się stuletnią pajęczyną

noż charakterna Ćma...

pogadamy jak przyjdzie wiosna, albo lato.

...

"Ty pilnuj moich snów i przychodź kiedy chcesz"

Stworku

Jakże dawno Cię nie było!
Kulka jest mi znana właściwie dzięki Tobie. Ma talent dziewczyna...

Ciemko

Szelest Spadających Papierków, hmm.. już sama nazwa wskazuje wyjątkową wyobraźnię autorów. Ciekawe... czy tylko dla najwiekszych smiałkow kosmosu?
Niestety zupełnie nie znam historii grupy ani muzyki jaką grali ale poszperam w necie, może coś znajdę.

C

A może cukiereczku itd? hihih...
Myslovitz, kolejny nastrojowy kawałek. Doskonały w taką noc.
Kiedyś bardzo ich lubiłam, potem przyszedł czas zapomnienia
nie tylko Myslovitz
ale całej muzyki
Akomodator

A teraz znów odkrywam jej piękno
i słucham
słucham
słucham...

Marzenia

Moje największe marzenia?
Móc zamknąć świat w dłoni i czuć bicie jego serca...
Wiedzieć,że najważniejsze jest to, czego nie da się nazwać, opisać...
Do końca życia móc patrzeć jak przez sen spokojnie oddychasz...
Zapominać co to ból, strach kiedy jesteś blisko...
By rozum nie przysłaniał uczuć,a uczucia zdrowego rozsądku...
Kochać i być kochaną...
Czy to wiele?

33.465.368

Trzydzieści trzy miliony czterysta sześćdziesiąt pięć tysięcy trzysta sześćdziesiąt osiem...
sekund
minęło od kiedy po raz pierwszy powiedziałeś:
"Kocham Cię, nie wiem czy nie jest za późno..."

Wierszoogłoszenie

Partycypację w TBS-ie mam do sprzedania,
pozbywam się bo los mnie do innego miasta wygania.
Cena niewielka jak za mieszkanie,
dajesz odstępne i Twój mebel w nim stanie.
Dwa są pokoje - w tym jeden z aneksem,
balkon, przedpokój, dorzucam łazienkę :).
Gdzie trzeba są kafle,
na podłogach panele
a w przedpokoju zostawiam na zdjęcia galerię.
Mieszkanie jest zdrowe a zimą cieplutkie,
na piętrze trzecim ono się znajduje,
przy nim bliziutko masz miejsce na rower
a na parterze niewielką wózkownię.
Więc jeśli szukasz taniego mieszkania i bank Cię człowieku od siebie przegania
to zadzwoń do mnie - wypytaj o wszystko,
nie pożałujesz - wyprowadzę się szybko!

Wierszoogłoszenie

pełny link do poniższego:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/partycypacja-tbs-2-pokoje-51-m2-ogl1270062.html

Kropeczko

cukiereczek? no może być...
a nadzienie będzie płynne i palące w gardło.

hmm...

Zostawię to bez komentarza

Why?

Nie znasz sweet obsession ajerkoniak w czekoladowych cukierkach? Podaruj sobie odrobinę luksusu Kropeczko.

DERBY

Jak to ?
Lechia przegrała z Arką ?

„Lechia nie zagrała w optymalnym składzie”,
czyżby dlatego nie dało się zrealizować „marzeń”?
Prawda jest taka,
że to mi lata.
Bo w Lechii nikt nie jest słabym piłkarzem.

Grzegorz Rymopis

a właśnie

mam ochotę na coś absolutnie tuczącego, słodkiego i z dużą dawką alkoholu!
Hmm... chyba popędzę do sklepu po jakiś likier;)

listopadowy bełkot

siedzimy z malczewskim i witkacym na strychu
popijając specjala
nostalgicznie nam jakoś
wiatr przewala się po dachach
przyginając modrzewie
no nie wiem, czegoś/kogoś nam tu brakuje
chełmońskiego?
wyspiańskiego?
może jutro po pracy
zabiorę chłopaków do brzeźna na molo
popatrzeć na sztormowe fale

No i już

Nadrobiłam nieobecność.
Przeczytane, przesłuchane, co lepsze kawałki zanotowane w pamięci :)

Ćmo

Witkacy miałby zapewne jakieś sugestie czego Wam tam brakuje i dlaczego alkohol najlepiej KONSERWUJE (zabytki) :)

c

IIIii, gdzieś Ty wynalazł tę Dodę po przejściach... eee... panią Basię? Kocham ją :) Obejrzałam chyba już wszytkie filmiki z nią.
trawka git majonez ;)

"Back door" Clan of Xymox, przepadam za tym utworem, a teledysku jak dotąd nie widziałam...
Zresztą cała "Medusa" jest fenomenalna :)

Przypomniało mi sie

za co jeszcze lubię Clan of Xymox - nagrali stworkową piosenkę.
(całkowicie niestworkową);)
Bardzo gorzką. Bardzo ją lubię.

Hobo

jeśli kiedyś będziesz miał czas i ochotę obejrzyj "closet land". Bardziej, hm... bajkowe (i naiwne) niż "Przesłuchanie", ale warte uwagi:)
Madeleine Stowe i Alan Rickman - TYLKO oni.
Sprawdziłam - film jest dostępny na you tube (w częściach).

Kropeczko

na to wygląda że mam w sobie też coś z Włóczykija (pojawiam się i znikam) a nie tylko z tej Filifionki, która wierzyła w katastrofy ;)

A Gaba Kulka oszołomiła mnie od pierwszego razu, kiedy usłyszałam "Królestwo i pół". Kobieta ma ogromny talent, nie tylko jeśli chodzi o śpiew. Na płycie "Out" praktycznie wszystko zrobiła sama - napisała muzykę, teksty, zaśpiewała, zagrała i nagrała. Tym bardziej mnie dziwi, że prawie nikt o niej nie słyszał (chociaż jest już coraz lepiej) :)

A ze słodkości, to w ETC i niektórych innych większych sklepach można było kupić takie cukierki (niemieckie chyba) rum-kokos, przepyszne i wysokoprocentowe :)

... i jeszcze tylko

kilka stworków na dobranoc :)

no jasne

i znów na chwilę przyszedł stwór
hurtowo zrzucił myśli
i poszedł

Stworku

Baśka to babcia Dody.
Rozmarzyłem się, co by było, gdybym miał taką sąsiadkę. Znaczy z takim bogatym bagażem doświadczeń życiowych, który w dodatku nie jest skrępowany żadnym sznurkiem. P Basia nie pogardzi klubowym winem, holenderskie epizody ma wpisane w cv, podobnie jak teatr i ASP. Odchamiłbym się przy niej :)

Stworku

Stworki są superA! Normalnie rewelka! Niestrudzone w swoim tańcu;)

"za oknem żywi ludzie"

Obserwuję zapadający
za oknem zmierzch,
pękające granice kałuż
podsyca deszcz
widzę ludzi stojących w ulicznym korku i
czerwone światła stop'u ich aut
Tylko jedna dżemowa nuta przez myśl mi przechodzi

Bez Ciebie

Bezduszny odgłos
Przerwanego połączenia
I ten podziurawiony brakiem Ciebie
Dzień
Wycisnął łzy
Załatać tak trudno
Chwile w których Twój zapach
Uśmiechał się
Rozklejony choć
Nie chcieliśmy
Wybacz
Ale nie umiem powstrzymać łez
Tęsknota
Odbiera mi chęć
Wróć ...
Bosa stanę u progu Twoich drzwi
Wyszeptam tylko
Kocham Cię
Padnę do kolan
I wtulę się w Ciebie
Jak dziecko w pluszowego misia
Zapach Twojej miłości
Przesiąknie mnie
Twoje ciało rozgrzeje
Spragnione dreszczy
Zimne dni

Dzisiaj pada deszcz
Jutro znów zaświeci słońce

KIBOL NA STADIONIE „LECHII GDAŃSK” :

Na Stadionie ”Lechii” spotkałem Mickiewicza,
nooo o nim to chyba każdy kibic słyszał.
Jako znany-
„Lechia Pany”!-
Śmiał się, śpiewał i krzyczał.

Grzegorz Rymopis

jaki pan taki kram

ZKM i ZTM Gdańsk potrzebują menagera …

Jako codzienny pasażer gdańskiej komunikacji miejskiej zainteresowany jestem, aby oferta była bogata, a jakość podróży wysoka. A krótko mówiąc są one mierne.
Do napisania tych kilku słów zachęciła mnie audycja telewizyjna z dnia 22 października 2008 roku na antenie TVP-INFO pt. „Forum gospodarcze”. W programie poświęconym komunikacji miejskiej w Gdańsku i jej perspektywach obok V-prezydenta Marcina Szpaka wystąpili Panowie Jerzy Zgliczyński i Włodzimierz Popiołek. Pierwszy z nich został przedstawiony jako Prezes Zarządu Komunikacji Miejskiej w Gdańsku (naprawdę to chyba Zakład Komunikacji Miejskiej) a drugi jako Dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego. Towarzyszyło temu wyjaśnienie zakresu kompetencyjnego obu firm – w sumie poza jednym punktem to chyba niezgodne z rzeczywistością. Odniosłem wrażenie, że obaj Panowie nie znają swoich ról bo nie zareagowali na przedstawianą nieprawdę. Chwilę po rozpoczęciu dyskusji Prezes ZKM poinformował o osiągnięciach swojej firmy np. w zakupie 28 autobusów Ikarus !!!. Redaktor prowadzący zapytał z kolei czy to naprawdę były Ikarusy? Po chwili konsternacji padła odpowiedź „…to były Solarisy” Czy Pan prezes wielkiej firmy komunikacyjnej wie, jaka jest różnica pomiędzy obu markami? Na dalsze ciekawostki nie trzeba było długo czekać. Za kilka chwil Pan Prezes oświadcza: „… że stare tramwaje nie mogą wjechać na górki (?) .. bo źle hamują”. Jako pasażer w tym momencie doznałem uczucia przerażenia. Co prawda tę myśl Prezesa potwierdziły najechania tramwaju na tramwaj w ciągu kolejnych dni po audycji i co ciekawe - na płaskich trasach !!!. W tym momencie muszę osobiście stwierdzić, że stan techniczny widoczny gołym okiem tzw. „starych tramwajów” jest katastrofalny. Pomimo różnych zabiegów jak plastikowe przody i inne kosmetyki to ich stan w porównaniu z podobnymi wagonami w innych miastach Polski jest delikatnie mówiąc żałosny. Jak dowiedziałem się u tramwajarzy to stało się podobno ok. 10 lat temu. Prezes był chyba ten sam co dzisiaj!!!. Wyraźnie ZKM potrzebuje menagera.
Wracając do audycji to kolejną ciekawostką z ust Pana Prezesa to udane wagony z Dortmundu mające zostać poddane modernizacji z niską podłogą. Próbowałem zasięgnąć języka u tramwajarzy, ale jakoś po chwili padała kurtyna milczenia. Odnoszę wrażenie, że coś jest nie do końca tak. Na parę zadanych pytań nie chcieli, a odnosze wrażenie nie umieli odpowiedzieć !!! Czy ta cała modernizacja to wielki eksperyment np. budowa tramwaju na podstawie symulacji komputerowej z Internetu(taką widziałem), a nie dokumentacji. Potwierdzili to częściowo moi koledzy z Poznania, gdzie ten eksperyment za wielkie pieniądze ma miejsce. Mam głęboką nadzieje, że te wagony będą nadal miłe i sprawne jak w Niemczech. Trzymam za słowo Pana Prezesa, który obiecał ponadto w programie, że te modernizowane 20-letne pojazdy nie będą się różniły do zakupionych tych najnowszych. Gratuluje poczucia humoru, a przede wszystkim kolejnego braku kompetencji lub znajomości tematu. Znane Panu Prezesowi wnętrza różnią się znacznie od tych pięknych nowych tramwajów które ja znam np. z innych części Europy.
Obawiam się, że po paru latach i „dortmundczyki” przypominać będą obecne – zapuszczone gdańskie wagony jak te niskopodłogowe na linii nr 2, obym się mylił.
Pan Dyrektor ZTM niewiele wniósł do audycji w zasadzie z wyjątkiem „złotej myśli” o produkcji tramwajów wykonanych chyba z papieru. Mówił coś o tramwajach na 15 lat, a potem nowe. Pomysł rewelacyjny !!! To jak samochód na 1 rok eksploatacji.
Najciekawsze, że ta cała działalność odbywa się za moje (nasze) pieniądze z biletów i publicznych pieniędzy podatników. Pan Prezes człowiek nie młodej daty sprawia wrażenie, żę swoje Ikarusy już kupił, tramwaje popsuł. Przeraża mnie to, że obaj Panowie to elita strategii komunikacyjnej w moim mieście. Chyba wielu telewidzów zgodziłoby się z mną, że ku uciesze władz miasta, dobru gdańskiej komunikacji miejskiej powinni na tych stanowiskach zasiąść prawdziwi menagerowie (w stylu Prezydenta Szpaka), a wtedy będziemy spokojni, że przyszłość naszej komunikacji będzie świetlista i pewna.

Pasażer z Trójmiasta

lotto

podobno w Gdasku i w
Gdyni mozna kupic kolektury z lotomatem i obsługą po 200zł.

Stworku

Apropo, mnie się przedwczoraj przypomniało właśnie, że chyba z 2 lata temu na Skwerze Kościuszki, były porozstawiane namioty, a w środku stoiska z wszystkich wyższych uczelni na Pomorzu, były też tam "bakteryje" i różne ciekawe tematy. Pamiętam moją pasjonującą rozmowę z jedną panią o trylobitach i ewolucji, ech... Wiesz może jak nazywało się to spotkanie i czy jest corocznym zjazdem?

Re: instalacja art-polityczna w Sopocie

test test

Inne tematy z forum

Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów (42 odpowiedzi)

Niedawno do mieszkania nade mną wprowadziło sie małżeństwo z dwojgiem bardzo hałaśliwych dzieci....

Gdzie oddać ubrania? (3 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście oddam ubrania, nowe, męskie po zamknięciu sklepu?

Kącik zdrowo Infantylnych cz.2 (3001 odpowiedzi)

https://forum.trojmiasto.pl/Kacik-zdrowo-Infantylnych-t991133,1,30.html