mój muzyczny kącik cz. 4

Sobie tu będę wrzucał co mi aktualnie w duszy gra.
Jeśli ktoś ma wenę i swą nutkę, to chętnie jej posłucham.
Mile widziane rozbudowane teksty emocjonalno-psychodeliczne
nawiązujące i zachęcające do słuchania prezentowanego kawałka.
http://w809.wrzuta.pl/audio/2u1kV8wKt7r/

Kontynuacja wątku, zobacz: <a href="http://forum.trojmiasto.pl/moj-muzyczny-kacik-t130207,1,30.html">poprzednią część</a>

Kontynuacja wątku, zobacz: <a href="http://forum.trojmiasto.pl/moj-muzyczny-kacik-cz-2-t560183,1,30.html">poprzednią część</a>

Kontynuacja wątku, zobacz: <a href="http://forum.trojmiasto.pl/moj-muzyczny-kacik-cz-3-t560184,1,30.html">poprzednią część</a>
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 27

Re: Re:

Ja obstawiam, że to pierścieniak grynszpanowy. Jadalny, ale żadna rewela.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo często widziałam grzybiarzy z pełnymi koszami niemek. Nie miałabym odwagi jej zebrać, podobna jest do muchomora sromotnikowego
http://pytamy.pl/kat,5,title,zbieracie-plachetki-plachetk-kolpakowata-plachetka-kolpakowa-luskwiak-plachetka-niemka-turek-chocholka-plachetka-plachcianka-bydlarka-szampion,pytanie.html

niebieskawa

Łysiczka niebieskawa, niejadalna.Nazwę sprawdziłam w necie, ale przyznam, że widywałam takie

Eee... Łysiczka niebieska? Nie wiem, ale lepiej nie eksperymentować

Wiecie co to za grzyb? Słaba jakość zdjęcia ale da się rozpoznać

image

Kiedyś na grzybobraniu chciałem go skroić.

Taa, na lody, najpierw muszę przeżyć dzisiejszy dzień ;)

Vilette, Inko niedługo ciepła wiosna i lato, na lody będzie można się wybrać! ;))

Na szczęście rzadko piję piwo, teraz gdy napisałeś o tej byczej żółci, to aż mną wzdrygnęło.Całe szczęście to mit:) niewiem, czy pozyskiwanie takiej żółci w przemysłowaych, dużych ilościach nie graniczyłoby z cudem.Goryczek żółciowy, mimo iż niejadalny, powoduje dolegliwości trawienne dosyć nieprzyjemne:-/

Nic to Vi....jeszcze sobie to odbijesz;)..chwila moment i będą wakacje:D

Pięknie, pięknie a ja dziś cały dzień w pracy...

Co tam grzyby...popatrzcie lepiej jak dzisiaj pięknie:D....do pełni szczęścia brakuje mi jedynie zieloności wokół ale będzie,już niedługo:)

Ups, z tą żółcią to ponoć mit. Taka "urban legend". Kto wie... Zdarzają się takie piwa w litrowych plastikowych butelkach, które obok chmielu i słodu nawet nie leżały. Jedno z nich nazywało się Krywań. Blee.

Goryczak żółciowy. Nie jest zagrożeniem dla życia, ale nie da się go przełknąć. Też się kiedyś na to naciąłem. Nazbierałem cały koszyk tych niby-kozaków, a dziewczyna, z która byłem wtedy na grzybach powiedziała, żebym dotknął językiem sitka. Dlatego nie zdążyły zepsuć żadnej potrawy.
Tak sobie to piszę i właśnie wpadłem na pomysł, że i na tym można by zarobić. Jakby tak sprzedawać to naszym browarom. Zaczęlyby używać goryczaków zamiast byczej żółci do przyprawiania piwa. Bo prawdziwego chmielu ponoć w słabszych gatunkach piwa nie uświadczysz. To już lepsze takie rozwiązanie dla tych gamoni i oszustów

Yerba, komentarz udany i na czasie:) Ostatni papieros skazańca, ten autoportret najbardziej utkwił mi w pamięci, gdzie przedstawiony został jego wizerunek w kłębach dymu.
Nawet okoliczności śmierci jego są nie jasne, a w grobie jego matki zamiast niego, spoczęły kości młodej ukrainki, ludzie myśleli że to on:-)
Wracając do grzybów, dawno, dawno temu, przyniosłam po powrocie z lasu, grzybek, bardzo ładny, wyglądał na jadalnego, postanowiłam go trochę zblanszować i usmażyć z jajecznicą.Niestety nie dało się tego jeść, gdyż potrawa zrobiła się bardzo gorzka.Na szczęście wyplułam po pierwszym kęsie.Dobrze, że żyję:))

No ba. Witkacy nie tylko żył, ale jeszcze pięknie malował. Zwykle na obrazach zostawiał ślad wskazujacy na to, czym się wspomagał.
Mój ulubiony komentarz: n π x2 + coff + pyffko
Czyli nie piłem od dwóch dni, z wyjątkiem kawy i piwa

Moja koleżanka z pracy twierdzi,że jadła muchomora czerwonego i żyje:)

Aha. Też słyszałem o facecie z Białorusi, który niektóre gatunki gotuje 8 razy i dopiero wtedy zjada. Ale czy to ma sens? Takie jedzenie wygotowanego kapcia? Rzecz nie dotyczy muchomora sromotnikowego ani wiosennego. Tu ćwierć kapelusza wystarczy żeby pożegnać się ze światem. Gotowanie nic nie zmieni. Nie wiem, czy jest u nas jeszcze jakiś gatunek z tak wysoką gwarancją skuteczności. Manson na pewno wie

Manson..a oni nic na to?jacy dyskretni ludzie;)...hmm...Ty to potrafisz msmusię ugościć;):)))

Zgadnij;-P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...

Muza musi grać. (2457 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

e-sport (5 odpowiedzi)

co sadziecie o suplementach dla gamerow? czy faktycznie sa one skuteczne? czy na prawde...