Re: jak dokładnie wprowadzać gluten?
czy możecie mi pomóc z tym glutenem:/
chcę rozpocząc podawanie dziecku i pyt. w jakiej formie.
Rano przygotowuję kleik ryżowy, podałam już 2 razy do tego (kleiku) zwykłą kaszę manną (wg zaleceń 0,5 łyżeczki/100 ml) ale chyba źle zrobiłam, tzn. bo dosypałam tak normalnie do kleiku nie gotując.
Teraz już wiem, że powinna być gotowana (ew. można kupić błyskawiczną kaszę mannę).
Ale jeśli chodzi o tą zwykłą - gotujecie na wodzie kaszę i później 0,5 łyżeczki takiej kaszki dodajecie do zupki/mleka/czy można wogóle do kleiku czy te 0,5 łyżeczki będzie na tyle gęste dodane do mleka, ze będzie można karmić dziecko łyżeczką??
Proszę o pomoc, bo przyznam, że już się pogubiłam :(
1
0