jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

Do leczenia, a nie palisz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łaskawaca się znalazł... Zdychaj na raka, jak tak lubisz fajki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Palący papierosy sąsiedzi są również moją zmorą - wyrzucają niedopalone papierosy przez okno, jeśli palą w domu - smród przedostaje się kanałami wentylacyjnymi do mojego mieszkania a zimą wychodzą na klatkę schodową i stamtąd dym rozchodzi się do wszystkich lokatorów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzuć palenie poprostu zamiast się buntować że ja przesadzam!

jak już wysyłasz gdzie kto ma mieszkać to ja wysyłam ciebie do szkoły "chałas" przez CH. Ciekawostka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

burak
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 17

A ja wierzę. sama mam takich sąsiadów i naprawdę dym "włazi" do mieszkania.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szacune

Tak, jest lepsza bo się nie truje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szacunek

Zdychaj na raka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: niczego nie wytępisz

Wolnoć Tomku w swoim domku. W Domku gdzie jest ogród który oddziela od drugiego domku a nie w takim skupisku jakim jest blok. W bloku panują trochę inne zasady życia.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie to samo mam ze swoimi sąsiadami. Oni wychodzą na balkon co 10-15 minut ciepłymi wieczorami - ja to jakoś znoszę, ale do cholery, dlaczego u mojej kilkuletniej córki w pokoju ma śmierdzieć jak w palarni? Nie po to goniłam palących gości z domu, żeby teraz córka paliła biernie każdego wieczoru, przy zasypianiu. Latem bywa, że u niej w pokoju serio wszystkie rzeczy cuchną po takim wieczorku, a jak ona oddycha tym syfem przez sen to ja nie wiem :(
Poszłam grzecznie z sąsiadami pogadać - ok, rozumieją oczywiście, ale oni mają w domu małe dziecko, więc...
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 2

To zdychaj na raka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moi sąsiedzi to też palące na balkonie prymitywy. Więc trzeba gadać w prymitywnym językiem aby być rozumianym. n****ć na ich wycieraczkę aby nawiązać jakiś kontakt
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wyprowadź się do lasu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Skoro jest zakaz palenia na przystankach i w miejscach publicznych (na zewnątrz, gdzie dzieli się przestrzeń z innymi) to przestrzeń między balkonami też jest przestrzenią wspólną - "miejscem publicznym". Zacznij od zgłoszenia problemu w Spółdzielni lub we Wspólnocie, powinni upomnieć sąsiada, jeśli to nie poskutkuje to długa droga przed Tobą... Policja mało może w takich sprawach, przeszłam przez to w związku z dwoma pieskami sąsiadów, szczekającymi całe dnie. Ale reagować trzeba, jak masz czas... Pisz do wszystkich. Tragiczne jest to, że tylko u nas takie rzeczy są możliwe, w bardziej cywilizowanych krajach, jeden telefon i sprawa jest załatwiona. Sęk w tym że ten telefon wykonują wszyscy, od razu kiedy coś jest nie tak, a u nas mentalność ludziom nie pozwala na zdrowe, obywatelskie zachowanie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

hahahahah sikasz powiadasz???

Duże prawdopodobienistwo że psychika by ci na to nie pozwolila a jesli nawet to sąsiad zaraz ws\edł by na góre i wybił ci zęby także szczerze wątpie że sikasz .. pozatym pewnie wstydził byś sie siusiaka wyjąć z majtek publicznie hahahahaah
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

idąc twoim tokiem myślenia kupię 10 kg gorsza i zostawię latem na 2 miesiące niech gnije i śmierdzi. Oczywiście w tym czasie będę poza domem na wakacjach
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku? to jest wg beka co ci ludzie maja z głowa . ustaw sobie wiatrak w strone okna jak ci przeszkadza . albo może zaproponuj sasiadą zeby wychodzili palic jak jest mocny boczny podmuch to nie bedzie ci leciało do góry hahaha....

Ciesz się człowieku że ziółka nikt ci tam nie sporzywa hahaha
Albo może i szkoda bo poczuł/poczuła byś i zmienił by się twój pogląd do życia ...zajmij się ważniejszymi sprawami a nie paleniem papierosów przez sąsiadów .....ELO
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

nie ma to jak bezmyślne wypisać przepisy wyrwane z kontekstu (przepiszę ustawę to będzie wyglądało mondrze)

Art. 5 Kodeksu Cywilnego. Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro można palić papierosy to można palić też inne świństwa - a zatem należy wyjeżdżając na urlop zostawić na balkonie coś ohydnie śmierdzącego/dymiącego długoterminowo na ten czas co może przekona wszystkich mieszkańców to zmiany w regulaminie bloku że nie można emitować dymów na balkonie
Można też poczekać na sprzyjający wiatr i zainwestować w cygaro i przez 2 godzinki posiedzieć sobie na balkonie celując dymem w okno wrednego sąsiada.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

i duże frytki do tego

jedyne czego nie zabraniają to głupoty (niestety)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie skup złomu z dobrymi cenami ? (9 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście znajdę skup metali kolorowych z najwyższymi cenami ? Chodzi mi o miedź ,...

Ile płaciliście za schody samonośne ? (33 odpowiedzi)

Witam, Będę potrzebować schodów do domu, zastanawiam się jaką opcję wybrać. Są to schody w...

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (192 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...