jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

Mam ten sam problem.Moj balkon jest odsuniety od sciany ok 5-6 cm pietro nizej malzenstwo palace /emeryci/ caly dzien i to zawsze razem pala.Okropnosc ten smrod , strata pieniedzy i zdrowia.Ludzie palacy papierosy byc moze nie czuja tego smrodu.Dla niepalacych to okropnosc.Oni smierdza na odleglosc moga sie myc i napewno to robia ,zmieniac odziez i tak beda smierdziec.My mozemy wietrzyc pokoj /balkon w sypialni/ tylko od 24 w nocy do 7 rano bo jasnie panstwo ok. polnocy wypalaja ostanie papierosy i raniutko juz dalej pala.Ochyda .
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 9

niestety wypełnia się,a skoro twierdzisz,że nie ,to znaczy,że kiepsko z tobą i twoją wiedzą.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

do "~nnn" popieram w 100% :)

Ale co by "wątek" nie umarł zapytam Autora posta: co mają zrobić ci którzy kupili mieszkanie w strefie "szadółkowego" rażenia? przecież na prospekcie dewelopera nie było 5D a teraz jak zawieje... wyrazy współczucia to dopiero masakra.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

zapraszam na facebooka wszystkich którzy nie lubią zapachu guana w ogólności a tytoniu w szczególności - imię i nazwisko:"Tytoniowa Śmierć"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tym świeżym powietrzem na wsi to bym polemizowała...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

do tych wszystkich co nie pala:pobubujcie sobie domki na wsi,tam jest swierze powietrze,bo chyba zapominacie o smogu,spalinach i td.
a do tych co pala na balkonach:nie przejmujcie sie tymi głupotami,wolno palic,bo prawo tego nie zabrania
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

Nie przeszkadza mi, że sąsiad pali... jego zdrowie... jego balkon.
Ja wystawiam kocią kuwetę, zwłaszcza gdy jest tak ciepło.
Tak jak napisała ~m- zawsze można zamknąć okno i otworzyć je po dłuższej chwili.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co powiesz na to...sąsiad kopcił jak smok i gdzieś miał ,ze komuś śmierdzi teraz przestał palić i mnie się czepia.Nie chce gadać tylko puszcza w moja stronę chamskie komentarze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

moi palą albo w toalecie albo na balkonie. Jak palą w toalecie to niestety zasmradzają mi mieszkanie i muszę wietrzyć (to w zimie) Jak jest ciepło i palą na balkonie, to po prostu zamykam okno odczekuję trochę i je znowu otwieram.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdjęcie wyżej rewelacyjne :)
Co do sąsiadów to ciekawe czemu w domu nie palą tylko innych trują.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co spamujesz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Tam spotykają się różne nacje, nie panuje podział na religie, rasy, światopogląd" powiedział Halewicz, który nie toleruje inteligentniejszych o siebie... No cóż...znów się skompromitowałeś...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej po prostu grzecznie poprosić.
Znam takiego co puszczał muzykę cmentarną zawsze wtedy kiedy sąsiedzi palili no i pomogło.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Przeprowadź się" - głupia odpowiedź prostego człowieka .....
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

W mojej klatce pala tylko w jednym mieszkaniu a zatruwają cały pion. Zawsze robią to w oknie. O 6 rano budzi mnie już smród, potem to samo cały dzień, nawet potrafią jarać o 12 w nocy! Próbowałam z nimi grzecznie rozmawiać to się obrazili i jak spotykam ich na klatce schodowej to odwracaja z obrzydzeniem głowę w innym kierunku i udają, że mnie nie widzą.... Ech!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale to tobie przeszkadza dym a nie palącemu. Przepisy nie zabraniają palić na balkonie.

Przeprowadż się.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19

Jak można nie przesadzać skoro o 7:00 rano budzi mnie smut kręconego papierosa!!! A dlaczego ktoś palący ma ograniczać mnie do zamkniętego okna w upały bo mu w mieszkaniu fajkami śmierdzi to postanawia truć innych!!!!! A duście się sami w tym tytoniowym smrodzie!!!! BUBKI
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 9

co za debil tak mysli... niepalacy ma kupic domek,bo dymiarz kopci...to TY palacy kup sobie budę w polu i tam pal...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kto nie pali, ten konfident - trzeci raz powtarzam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 16

kup facet sobie jakąs budę wędzarnie w polu i tam pal do woli,nikt nie musi wdychać TWOICH uzywek,
popieram tę opinię 183 nie zgadzam się z tą opinią 31

Inne tematy z forum

Jaki jest koszt budowy domu? (125 odpowiedzi)

Jaki jest mniej więcej koszt budowy domu? Posiadam działkę około 1000 m2 kilka km od Trójmiasta....

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (39 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Kartony do przeprowadzki (16 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...