jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: Rzuć palenie poprostu zamiast się buntować że ja przesadzam!

No no, taka krytyka normalnych ludzi....
Z badań wynika, że papierosy palą ludzie z niską inteligencją i niską samoświadomością.
Wszystkie płyny ustrojowe palacza wydzielają odór. Palacz rano w ustach ma srocz, cuchnący niebotycznie. Jeden palacz przyczynia się do pogorszenia stanu zdrowia wszystkich, którzy zmuszeni są do współistnienia w pobliżu palacza.
Palacze to idioci. Mówią że na coś trzeba umrzeć i przepalają swoje życie i innych.
śmierdzące kopciuny-nie jesteście nieśmiertelni. jesteście za głupi, by w pełni zdać sobie z tego sprawę. nienawidzę wszystkich palaczy, powinni szybko znaleźś się na tamtym świecie. tego im życzę z całego serca. szpitale nie powinny was przyjmować na leczenie.
jesteście takim samym utrapieniem dla reszty społeczeństwa jak nałogowi alkoholicy.
powinniście żyć w odosobnieniu, tak jak dzikie plemiona ludzi archaicznych w dżungli, którzy wciąż się odurzają roślinami halucynogennymi i piją sfermentowany napój, który pędzą za pomocą mleka i własnej śliny.
tacy właśnie jesteście śmierdzący palacze- prymitywni, głupi, niszczący życie wszędzie tam, gdzie się pojawicie.
przeklinam was i życzę wam rychłej śmierci w oparach smrodu, którego nienawidzicie.
oby moja klątwa na was się spełniła.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kupiłem najbardziej śmierdzące kadzidełka - zapalam je wychodząc z mieszkania i zamykam okna. Niech palacz też czuje się tak jak ja :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

Jak chcesz wdychać sobie to g*wno to załóż sobie worek na ryj i wdychaj.Są inni którzy chcą też poodychać świeżym powietrzem po ciężkiej pracy.I jak ktoś pisze że mam się wyprowadzić do domku to chętnie.Niech Ci xo tak pier........lą może mi kupoą.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

pozostaje tylko zapalic na balkonie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co zrobić jak co wieczór sąsiad obok wspolzyje z kobietą która tak glosno krzyczy że z sasiedniego bloku psy szczekają? Krzyki a wręcz darcie gęby tej baby jest nie do wytrzymania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieję że ten tu smrodziarz już umarł od tych papierosów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślałam o tym jak uprzykrzyć życie reszcie, w tym palaczom są cztery opcje:
- kiszona kapusta pozostawiona w pełnym słoncu
- popsute mięso pozostawione w pełnym słońcu
- zakupiona w ogrodniczym gnojówka pozostawiona w pełnym słońcu
- dorian :).
No i tak się można bawić, zatruwając innym powietrze.Proponuję takie rozwiązanie przed wyjazdem na urlop.Zostawiasz bombę i nie ma cię 2 tygodnie.Palący sąsiad również na dymka na balkon nie wyjdzie.I pewnie możesz te wszystkie smrody trzymać, bo to twój balkon więc warto spróbować. Ja jeśli sytuacja będzie się powtarzać , to właśnie tak zrobię.Zatruję powietrze sąsiadom i sama zniknę.Będą otwierać okna w upały a tam smród niemiłosierny, nauczy ich to pokory.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

pali na balkonie wiatr zabiera zapach dymu papierosa ,a pani czeka tylko na okazję sprzeczki ,ma pani to we krwi ,klótnia,a rodzinne korzenie kargule zz filmu sami swoi. osobiśćie nie pale i nie wprowadza terror .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Spółdzielnia (lub administracja, wspólnota), straż miejska, policja, prezydent miasta(burmistrz, wójt). W takiej kolejności. Pisz pisma najlepiej maile lub za potwierdzeniem odbioru. A do burmistrza na rozmowę się umówić, bo są kolejki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam wrażenie, że na nowych osiedlach, gdzie mieszkają młodzi ludzie, jak u nas na Jasieni, mniej ludzi pali. Może dotarła jakaś cząstka świadomości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podrzucić im psa, niech sobie palą na spacerach? :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wstać sobie te faje nawet w du...ę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ales Ty głupia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dym papierosowy to katorga. Tak pokój wypełnia się dymem papierosowym i smród utrzymuje się bardzo długo. Zastanów się i nie dręcz sąsiadów. Rzuć palenie i bądź szczęśliwy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz chodzić gdzie chcesz ale uszanuj sąsiadów, szanuj swoje zdrowie i ich zdrowie. Zamiast uprzykrzać życie innym TY zrób coś pożytecznego, wtedy wszyscy będą szczęśliwi. Dobro powraca podwójnie, a zło dziesięciokrotnie. Zastanów się. miłego dnia tobie i innym.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

A zdziwisz się. Najgorzej jest gdy upay są bliżej 40stopni. Powietrze ciężkie, że oddychać trudno nawet wiaterku. W nocy spać nie idzie i jeszcze mam wdychać smród papierosowy którego nawet wiatr nie przegoni w takim upale.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

To pozamykaj u siebie okna i balkon w domu. I pal u siebie, w domu możesz i wdychaj ten smród do woli.To sąsiadom nie będzie przeszkadzać i Ty nie będziesz musiał wychodzić. Kompromis jest.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jesteś kijem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się.W moim przypadku ja od razu czuję gdy sąsiad zapali,a gdy kończy zaczyna jego żona..smród czuje na całym mieszkaniu przez co okna muszę mieć zamknięte.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla tych którzy jeszcze nie rozumieją....balkon-na zewnątrz (jest szansa zakazu od spółdzielni bo to część wspólna)
loggia-wewnątrz-(niestety należy do metrażu mieszkania.Nic nie poradzisz na sąsiada palacza...)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jakie okna polecacie? (154 odpowiedzi)

Potrzebuję dobrych okien, jakie firmy z trójmiasta polecilibyście?

Czyszczenie tapicerek meblowych i pranie dywanów. (24 odpowiedzi)

Często na łamach forum pojawiają się pytania o godną polecenia firmę wykonującą usługi...

Drzwi zewnętrzne Aluhaus - warto? (36 odpowiedzi)

Dzień dobry, Chcemy wymienić stare drzwi na nowe. Stwierdziliśmy z mężem, że pójdziemy w drzwi...