jaki endokrynolog endomed ?

witam,
czy ktos moze polecic dobrego endokrynologa najlepiej w endomedzie, poniewaz slyszalam ze tam przyjmuja najlepsi lekarze.
Tak dokladniej to chodzi o niedoczynnosc tarczycy i hashimoto,
i drugie ile kosztuje wizyta u endok. ? i co ile trzeba chodzic ??
dzieki i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: jaki endokrynolog endomed ?

to że najlepsito tylo ściema, nie sugeruj sie olejkami na korytarzu bo endomed ma podpisane umowy z firmami ubezpieczeniowymi i pacjenci z abonamentów tam chodzą bo nie maja wyboru, co do endokrynologa to dobry jest sam Sworczak natomiast wielu z nich pomimo iż pisze że mają specjalizacje tak naprawdę ich nie ma np taka Orzechowska-Pawiłojć pisze ze endokrynolog a wcale nie ma specjalizacji także endomed odradzam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Endomedzie na Żabiance chodzę do dr Lizakowskiej-Kmieć. U innych lekarzy nie byłam, więc nie mam porównania, aczkolwiek z tej dr jestem zadowolona. Koszt wizyty 120zł. Początkowo chodziłam średnio raz na ok. 1,5 miesiąca (by dobrać odpowiednią dawkę leków), teraz jesteś średnio 2-3 razy w roku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

tez slyszalam ze dr Sworczak jest najlepszy jednak nie przyjmuje juz nowych pacjentow...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ze endomed najlepszy to slyszalam tez od endokrynologa tylko dzieciecego,
Bo pracuja w Endomedzie jak i w Akademii Medycznej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
przed chwilą zarejestrowałam się do dr Krzysztofa Błaut na 14 marca.
Koszt wizyty 130 zł.
Opowiem później jak przebiegła wizyta.
Prof Sworczak rzeczywiście nie przyjmuje nowych pacjentów.
Dr Obołończyk - terminy na kwiecień.

Na 21 zarejstrowalam sie do dr Lizakowskiej-Kmieć.
Zobaczymy jak po pierwszej wizycie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jestem już po wizycie. Dr Błaut trochę zbił mnie z tropu. Niby miałam książkowe objawy niedoczynności, ale dowiedziałam się, że tarczyca pracuje prawidłowo. On nie widzi niedoczynności. Może kiedyś. Kazał jedynie kontrolować TSH i fT4 co pół roku (XII-I, VII-VIII). Za to zasugerował, że mogę mieć zespół PCOS.
Trochę zdziwiła mnie odpowiedź, że TSH nie zależy od pory dnia, mimo, że ktoś stwierdził, że TSH rano może być równe np. 4,00 a w południe już 2,00. Dowiedziałam się o tym po zrobieniu wszystkich badań. Z powodu długiej kolejki krew mi pobrano o 12.30 Wyniki badań tarczycowych wyszły wszystkie w normie.
Dobre jest to, że dr Błaut nie patrzy jedynie na kasę i wręcz odradził mi zajmowanie się na razie tarczycą, jedynie badania kontrolne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a możesz tu wpisać swoje wyniki: TSH i fT4, na podstawie których doktor nie stwierdził nadczynności?

Chciałabym Cię też zapytać, czy zlecił Ci jakieś konkretne badania w kierunku PCOS? Jeśli tak, to jakie?

Marzec 2013 - godz. 12:30 - Lab. UCK
TSH - 1,337 (0,34- 4,94), fT3 - 4,38 (2,63-5,7), fT4 - 14,7 (9,01-19,05), aTPO -

Dlaczego ucięło wiadomość?

Wiolu! Wyniki hormonów wytwarzanych przez tarczycę - fT3 i fT4 - masz na poziomie 57% ich norm. Taki wynik jest ok, choć niektórzy czują się optymalnie, gdy poziom obu hormonów jest wyższy - 80-90% norm. Poziom hormonu przysadki - TSH - też ładny. Ile masz lat?

Tak jak zalecił Ci lekarz, rób co kilka miesięcy poziom hormonów - zawsze w tym samym labie i o podobnej godzinie. Jeśli TSH wzrośnie powyżej 2 i /albo poziomy ft3 i ft4 spadną poniżej 50% normy, endokrynolodzy zaczną myśleć o zapisaniu Ci niskiej dawki Euthyroxu. Na razie polecam Ci skarbnicę wiedzy o tarczycy: http://forum.gazeta.pl/forum/f,24776,Hashimoto.html

Jaki masz poziom przeciwciał anty-TPO? Możesz jeszcze raz wpisać?

I czy zalecono Ci wykonanie jakichś konkretnych badań, aby stwierdzić, czy chorujesz na PCOS?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

aha, w laboratorium UCK możesz zarejestrować się wcześniej na konkretną godzinę - nie trzeba będzie godzinami czekać w poczekalni (rejestracja internetowa).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam filmik na YouTube ,, Witamina D a tarczyca" może coś komuś się przyda i nie trzeba będzie biegać po lekarzach.

Dzięki za rady ;-). Rejestrowałam się przez internet, tylko, że dzień wcześniej a wtedy było już sporo zajętych miejsc i zapisałam się na 11.45. Nie wiedziałam jeszcze wtedy, że godzina ma aż takie znaczenie. Była spora różnica między kolejką do kasy a kolejką do pobrania krwi i pobrano mi po około godzinie od pobrania pojemników na krew.
Przeciwciała mam mniej niż 3,00 a norma to poniżej 5,61 i 4,11 dla drugiego.
W lipcu 2012 r. TSH wynosiło 2,200. Stąd te wszystkie dociekania.
Co do PCOS to przede wszystkim mam skonsultować się z ginekologiem - endokrynologiem. Dr Błaut mówił o USG jajników, badaniu hormonów: progesteron, LH, FSH.
Dodam, że za kilka miesięcy kończę 24 lata.

Oczywiście pierwsze zdanie nie zawiera żadnej ironii, bo tak czytam to i dziwnie zabrzmiało. Nie pamiętam już czy wspominałam o USG tarczycy - wskazuje na wczesne Hashimoto.

wcześniej chodziłam do dr Lizakowskiej-Kmieć bardzo dobra, ale nie wiem czy termin mi nie pasował, ale niedawno pierwszy raz zapisałam się do dr Orzechowskiej- Pawiłojć, ona na Opolskiej przyjmuje chyba tylko. Też śmiało mogę ją polecić i od jakiegoś czasu można się rejestrować do nich przez internet, na znajdzlekarza. pl

Inne tematy z forum

Penis opada w trakcie stosunku (5 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Mój problem zaczął się niedawno. Razem z moją partnerką mamy 19 lat i od paru...

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (12 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

Wrażliwa skóra twarzy (56 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...