jaki fason??????

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
czy ktoś może wie jaki fason sukni jest najbardziej odpowiedni dla osoby noszącej rozmiar 42-44 ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki fason??????

To zależy od sylwetki. Od tego czy talia jest wyraźnie zarysowana, czy raczej jej nie ma. Czy biodra są szerokie czy nie. Czy biust duży, czy drobny. Czy ramiona szerkie, czy wąskie. Czy ręce mocno zaokrąglone czy delikatnie. Sylwetka może mieć kształt gruszki, albo jabłka.
Jeśli ktoś ma szerokie ramiona i niezbyt kształtne ręce, powinien wybrać sukienkę z rękawkami np. 3/4. Jeśli jest wcięcie w talii można szukać sukni jednoczęściowej. Jeśli brzuszek jest większy i talia nie jest zbyt wyraźna, lepiej pokombinować z gorsetem.
Jeśli biodra są dość szeerokie, tzw. rybki odpadają.
Najbezpieczniejszy fason to litera A.
Sam rozmiar nie jest bardzo istotny. Liczą się proporcje. Trzeba umiejetnie przysłonić makamenty figury i wydobyć to co jest naprawdę ładne :)

Ja mam szerokie biodra i najlepiej wyglądam w "rybkowatych". To by było na tyle, jeśli chodzi o uniwersalne wskazówki... ;)

Ja nosze 44 i mialam jednoczesciowa suknie ecru z odslonietymi ramionami z dolem dosc rozkloszowanym

Izaa
ja też noszę rozmiar 44 i zastanawiam się nad wyborem sukienki, czy mogłabyś wkleić swoje zdjęcie w "tej" sukience
dziękuje Ania