jaki fotelik 0-13 całkowicie rozkładany?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam
Mam pytanie do mam, które są na bieżąco z fotelikami dla małych dzieci. Chcę kupić fotelik dla noworodka, na prezent, ale taki co całkowicie się rozkłada . Znalazłam,że mutsy ma takie foteliki, czy jeszcze jakaś firma bo z tego co patrzyłam maxi cosi już nie ma takiego modelu. Czy warto kupić taki całkowicie rozkładany fotelik i czy jest on cięższy niż "normalne".
Pozdrawiam
pati
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki fotelik 0-13 całkowicie rozkładany?

przede wszystkim fotelik musi być bezpieczny, to strona z testami fotelików dla noworodków:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html

maxi-cosi jest najlepszy a ma wkładkę spłycającą i dzidzia prawie w nim leży

a mutsy nie wypada w testach najlepiej

Są na polskim rynku dostępne jedynie trzy foteliki tego typu:
Mutsy i Casualplay to prawie identyczne foteliki
również fotelik Jane Matrix rozkłada się na płasko.

Zależy do czego ma służyć ten fotelik, jeśli ma on być użytkowany głównie w samochodzie to nie polecam, miałam Mutsy i w testach niestety wypada słabiutko,ale jeśli ma być używany przede wszystkim na stelażu wózka to jest on zdecydowanie wygodniejszy dla dziecka niż zwykły fotelik o konstrukcji siedzącej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

rozkładany jest z Mutsy, ale nie sa najlepsze,są twarde.
ja osobiście mam Maxi Cosi i bardzo polecam, jest mięciutki i jest najlepszy w testach bezpieczeństwa

Pozdrawiam

obecnie najlepsze w testach są BeSafe i Roamer; cenowo podobnie do maxi cosi ale wagowo niestety cięższe :/

Bardzo dobre oceny ma także Cybex Cloud Q no i jest rozkładany, Mam i polecam, a jeśli interesuje Was to zajrzyjcie tutaj http://babskasprawa.pl/wozki-i-inne-gadzety/cybex-cloud-q-0-13/

Witaj
Właśnie zastanawiam się nad tym fotelikiem. Pani w sklepie zniechęcała mnie z uwagi na jego wagę - jak jest w użytkowaniu?
dzięki

mamy fotelik Ramatti Mars - nie ma opcji rozkładania :P i jakoś nie zauważyłam, żeby było to potrzebne :) Młody i tak pięknie śpi w samochodzie :)

poza tym pamiętaj, że jeśli fotelik ma być montowany na stelażu wózka - to musisz dobrać go do wózka :) bo nie każdy fotelik da się zamontować na każdym stelażu :)

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...