jaki krem na noc +30 ??

Witam!
Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w końcu udało mi sie znaleźć krem pasujacy to niestety na skórze koło nosa robią mi się zaczerwienienia i skóra zaczyna się łuszczyć... Czy ktoś ma podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam zwykły krem nivea, wygląda na tłusty, ale wcale nie zatyka porów, skóra jest po nim nawilżona i gładka.

Re: jaki krem na noc +30 ??

Na noc używam kremu Orient Time od AVA, a na dzień też stosuję krem tej serii. Polecam kosmetyki tej marki, są naturalne i z bardzo dobrej jakości składników, dlatego sprawdzją się nawet w przypadku wrażliwej i delikatnej skóry.

jak masz taki problem to wypróbuj aktywny krem na noc Christian Laurent. Problemu z dostępnością raczej nie powinno być, dostaniesz go w Rossmannie. Świetnie nawilża skórę, a jednocześnie jej nie zapycha i nie powinny się pojawić żadne zmiany skórne. Ma też lekką formułę i szybko się wchłania więc przy skórze mieszanej będzie ok :)

Spróbuj Ziaji liscie manuka lub bielende zielona herbata. Najlepiej zwykły krem nawilżający bo po kremach z olejami zatykaja sie pory i takie kosmetyki nie sa polecane do cer tłustych i trądzikowych. Zaczerwienienia sugerują przesuszenie skory i niestety kremy z olejkami tylko to potęgują bo nie nawilżają odpowiednio.

Ostatnio furorę robią naturalne kosmetyki, które możesz zrobić sama. Jeśli jednak nie masz na to czasu, to naprawdę fajne są kosmetyki Soraya i AA. Bardzo często promocje na nie znajdziesz w Rossmannie: Tutaj masz aktualną gazetkę - http://www.kupino.pl/gazetki/rossmann Polecam kremy +30, bo sama jestem w tym wieku :D

Dla mnie super jest Manuka Honey Nutri Elixir Bielendy . Używam go od ok 2 miesięcy, ale jestem bardzo zadowolona. To jest krem nawilżająco-odżywczy. Ja uważam, że w tym wieku wystarczy solidne nawilżenie twarzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawda, ilość sztucznych dodatków w kosmetykach drogeryjnych jest przerażająca. Produkowane jak najniższym kosztem mają wytrzymać jak najdłużej i ładnie pachnieć, nie ma to za wiele wspólnego :-) Super, że Tobie służą oleje. Niestety nie jest to opcja dla każdego, w Azji robią furorę, ale skóra przeciętnego Europejczyka funkcjonuje trochę inaczej. Dla wielu osób oleje są zbyt ciężkie do codziennej pielęgnacji, stymulują przetłuszczanie się skóry i zapychanie porów. W takich przypadkach lepiej sprawdzają się naturalne kremy o lekkich, żelowych formułach, które szybko się wchłaniają.

Krem wiesiołkowy Gal z olejem z wiesiołka. Kosmetyk z prostym i naturalnym składem, idealny dla skór suchych, wrażliwych, normalnych i mieszanych.

ja tez z ciekawosci kupialm ten krem i super na mnie dziala :) stosuje dopiero dwa tygodnie a juz czuje ze mam bardziej nawilzoną skóre. różnicy w zmarszczkach jeszcze nie zauważyłam ale na to pewnie trzeba poczekac. Ale ma tyle dobrych opinii ten krem ze sadze ze warto czekać :)

Może sprawdź kremy nacomi? U mnie się świetnie sprawdziły.

Olejek macadamia jest dobry do skóry mieszanej. AA również ma dobre kremy z przedziałem na dzień i na noc.

Na moje zmarszczki pomogl krem bio agadir z olejami z opuncji i arganowym. Nieporownywalny do drogeryjnych produktow, jak raz sie go sprobuje to naprawde nie mozna wrocic do kremow z drogerii bo jest ogromna roznica.

A ja słyszałam, że to wcale nie przeszkadza, sama nakładam krem richevon rano i wieczorem i właśnie oprócz skutecznego działania przeciwzmarszczkowego to fajnie nawilża moją skórę i rano moja cera jest wypoczęta.

Na noc generalnie nie trzeba nakładać kremu. Skóra powinna wtedy odpocząć.

Ważne jest nawilżanie już po dwudziestym roku życia tak robią kobiety we Francji ich cera jest nienaganna.

Ja preferuję Bielendę i serię Rose Care. Bardzo fajny jest krem różany nawilżająco-kojący. Wydaje mi się chyba jeden z najlepszych jeśli chodzi o tę półkę cenową ;)

Taką nowością na naszym rynku są kremy z serii pause . jest to marka sklepu internetowego https://sklep.barwa.com.pl/ Do tej pory stosowałam różne kremy, ale bez jakiś większych rewelacji. Dopiero te kremy coś dobrego dają mojej cerze. Fajnie się wchłaniają, cera jest taka gładka i odpowiednio nawilżona aż trudno uwierzyć. Kremy dedykowane są dla kobiet w różnym wieku. Ja używam +30 stosownie do moich latek. Na noc mam https://sklep.barwa.com.pl/pause/231-krem-na-noc-30-pause.html

Kilka dobrych firm kosmetycznych:
Body shop
ecospa
oraz veleda
Mają bogate kosmetyki

Pamietaj również o tym, że ważne jest codzienne przeprowadzanie peelingu bo właśnie peeling odmladza:
https://www.trustedcosmetics.pl/co-to-jest-mikrodermabrazja/

Bardzo dobre działanie może dać mikrodermabrazja.

Polecam Ci naturalny krem Bio Agadir z olejem z opuncji figowej - w takim srebrnym słoiczku. Jest naturalny, więc nie powinno Ci się nic dziać :) a w razie czego przerzuć się na oleje :D ta firma też ma spoko ofertę - oleje z opuncji figowej i oleje arganowe

Nie kupuje juz jakis czas niczego czego skladu nie rozumiem. Przy moich problemach z cerą nie ma szans żebym kupowała cokolwiek w ciemno. Lekarz mmi mówil zeby najlepiej szukac kosmetykow z pantenolem i PCA w składzie ktory jak sie okazalo jest w kremie Cetaphil DA Ultra. Chodzi o zawiązanie cząsteczek wody i utrzymanie stałego poziomu nawilżenia skóry. Polecam bo działa bardzo odżywczo, głeboko wnika w skore i ja odbudowuje co jest wazne zwlaszcza gdy skora jest po przejsciach...

Inne tematy z forum

Cosmelan (21 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was robił ten zabieg??

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...

Feromony damskie (36 odpowiedzi)

Dziewczyny czy psikałyscie się kiedyś zapachami dla kobiet z feromonami? Działają czy nie? Gdzieś...